Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:29 - новините -17 декември петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Митко НОВИНИТЕ – 17 декември 2010 петък  
   
  Седмица преди Рождество Христово хеликоптер докара от Лапландия Дядо Коледа. Добрият старец кацна днес на летище „Пловдив”.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Авиобаза Крумово днес беше най-щастливото място в Пловдив и околностите му. 200 детски усмивки и 400 махащи ръчички посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка, които долетяха с вертолет от далечна Лапландия, за да зарадват с подаръци пловдивските деца.  
В/Р  
Тема: Дядо Коледа кацна на летище Крумово
  200 деца от всички детски градини в Тракия, които бяха отличени в кокурса „най-усмихнато джудже”, заслужиха привилегията да посрещнат първи в света Дядо Коледа. От далечна Лапландия беше изтекла информация, че той ще кацне на летище Крумово. Анкетка 1 – деца Децата спореха дали ще дойде и еленът Рудолф. Всички обаче бяха сигурни, че подаръците трябва да се заслужат. Анкетка 2 с Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Съвсем скоро стана напълно ясно как ще дойде Дядо Коледа. Появата на вертолета предизвика буйна радост сред посрещачите. Атмосфери – посрещането Докато траеше еуфорията по посрещнето, решихме да си изясним какво става с Рудолф. И кой би могъл да ни обясни по-добре от пилота на дядо Коледа Синхрон - пилотът Най-хубавата изненада за децата беше, че Дядо Коледа беше взел със себе си и Снежанка Синхрон – Снежанка                Дядо Коледа На изпроводяк Дядо Коледа ни подшушна, че догодина май ще кацне направо на някоя поляна в Тракия.  
БЛАНК  
  Ние пък подочухме, че веднага след края на Новините, Снежанка ще дойде в нашето студио, за да поздрави всички пловдивчани. Даже ми се струва, че я чувам да се качва. Ех, дано да е останал някой подарък и за мен J .        
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Откраднаха и върнаха за час автомобила на бизнесмена Димитър Язов. Луксозното возило с марка „Мерцедес ЦДИ 4” е било оставено без надзор и със запален двигател пред бизнес център „Рилон”. Неизвестни за сега апаши са го подкарали. След час лимузината е била открита в Пазарджик. В автомобила няма липси. Няма и задържан за кражбата.  
БЛАНК  
  Има обаче задържан за кражбата от преди дни в ДКЦ”Изгрев”. Припомням, че от там бяха задигнати 20 стерилизатора с медицински инструменти. В ареста е задържан 22 годишно момче. Крадецът е известен на полицията, заради други негови присъди.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  „Недостиг на финансови средства спря строителството на Мол Марково тепе” - пише в писмо до телевизията Жени Трендафилова. От септември месец 2010-та година подизпълнителят „Интертек“ и инвеститорите не дават ясен отговор дали магазинът ще бъде отворен изобщо. Проверихме.  
В/Р  
Тема: Строежът на МОЛ Малково Тепе „замразен”?
  Две са версиите за спрения строеж на мола. Едната –официалната- е, че къщата, точно до кръстовището на търговската гимназия трябва да бъде съборена , тъй като това ще е входът на големия магазин. Сделката обаче е направена набързо по времето на Иван Чомаков и сега община трябва да предложи обещетение на собствениците. Те не са съгласни със сумата и казусът се решава по съдебен път. Втората причина неофициалната е, че на фирмата инвеститор „Мелина” са свършили парите. Факт е, че две години след започването на строежа според работници той е замразен за неопредлено време и голямата част са освободени. И вероятно не само първоначалния срок , а всички обещани от Яков Нив-управител на фирма „Мелина” ще бъдат изпуснати. И така хората се питат за милион път-кому беше нужен поредния МОЛ в Пловдив?  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Откриха социална трапезария в район „Северен”. Крайно нуждаещите се хора ще могат да посетят училище Пейо Яворов, за да получат топла храна.  
В/Р  
Тема: Отвориха социална трапезария в СОУ „П.К.Яворов”
  Добрата новина е, че отварят втората в район Северен социална трапезария, а лошата – че ще работи само до 31-ви март. Синхрон – 1 Ангел Ангелов – заместник кмет на район „Северен” Според заместник кмета трябва да се измисли вариант, в който през цялата година да се раздава храна на възрастните хора. Освен в училище Пейо Яворов, социална кухня има и в училище Никола Вапцаров. Синхрон – 2 Ангел Ангелов – зам.кмет на район „Северен” Повечето възрастни хора бяха доволни и на малкото грижа, която получават от Общината. Синхрон – 5 - баби Синхрон – 6 – баби А други искаха повече. Синхрон – 4 – дядо Синхрон – 3 – дядо Пенсионерите си пожелаха, живи и здрви, да изкарат и тази зима, а от район „Северен” добавиха - да не губят надежда.  
БЛАНК  
  Гениалната идея да си залепи парчета от автомобилна гума на подметките роди умът на предприемчив пловдивдивчанин. Икономията е майка на мизерията-казват хората, а ние добаваме, че безпаричието е баща на находчивостта. И точно, за да не се изпада в трагикомични ситуации през този сезон специалистите съветват – обувки от естествена кожа. Ако пък хората нямат пари-обущарите са насреща.     
В/Р  
Тема: Приказка за златната рибка и мокрите обувки
  Имало едно време в едно далечно заснежено кралство един човек. Той бил беден рибар. И съответно си купувал и евтини обувки Синхрон 1-Александър Карагьозов-обущар В едно студено утро човекът  за риба и хванал златната рибка. Тя му казала, че ако я пусне ще му изпълни три желания. И понеже прогнозата за времето на кралската телевизия била невиждан снеговалеж човекът първо поискал здрави обувки с грайфери като на авомобилните гуми.   Синхрон 2-гумите Бедния рибар си замълчал и казал второто желание. Вместо да обува торбички и тогава да слага старите си ботуши златната рибка да му донесе такива, които не пропускат вода Синхрон 3 -пропускливост Край на приказката номер едно-рибката било не вълшебна, а от Чернобил, не изпълнила желанието. И понеже човекът нямал пари измислил нещо за големият сняг Синхрон 4 -за гумите Край на приказката номер две-рибката била измамница и избягала. Човекът отишъл на обущар и за 8 лева му сложили грайфери на обубките.   Край на приказката номер три-човекът нямал и пари за обущар. Затова си купил непромокаема шкурка и я залепил на подметките, за да не се пързаля. Край на приказката номер четири-човекът поискал обувки -които не  пропускат вода ,  трудно се хлъзгат и не правят пришки и рибката му дала кубинки, които носят в българската армия. Но го предупредила да не се събува, когато около него има хора.    
БЛАНК  
  Сега следва един поглед към утрешната ни програма. От 10,30 часа в предаването „1001 съвета” с Роси Русева гостува шоумена Жоро Пеев. От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” ще участва известния певец и китарист Найджъл Кингсли. Повторенията са в неделя от 14 21,50 часа.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”. От 19,15 е предаването „Една пловдивска седмица”. Гостуват Дани Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив” и заместник-председателят на местния парламент Сузана Николова от ГЕРБ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551881
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031