Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:31 - новините -20 декември понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 20 декември 2010 понеделник  
   
  Започват да преследват пушачите и по улиците.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  10 лева вече е глобата за изхвърлен фас. Инспекторите от общинското ФБР започват хайките от днес. По-стряскащо обаче е, че който няма пари да плати санкцията на момента, го грози акт. От 200 до 500 лева. Така че съветът ни към пушачите е - преди да излезете на улицата, освен за кутията с цигарите, проверявайте и портмонето си.  
В/Р  
Тема: От днес-глоби за цигари.
  Ако пловвичанин яде вафла, пие кафе и след това изпуши цигара и обелката , чашата и фаса хвърли на улицата глобата е 30 лв.   22 двойки разпределени в 6-те района от днес санкционират за угарка от цигара.   Синхрон 1-Сияна Кехайова-директор на „Общински инспекторат” Спирайките нарушителите инспекторите първо трябва да се легитимират с общинските карти, които носят у себе си. После се попълва квитанцията, а номерът `и вече се записва в констативния протокол за съответното нарушение.  Синхрон 2-пак тя Засега се обмисля казусът с пущещите ученици, които нямат пари, а хвърлят угартите от цигарите си. Един от вариантите е да се пише глобата на родителите.   Пловдивчаните, които смятат,че са глобени неправилно, могат да обжалват в 3-дневен срок при директора на „инспектората”.А издаденото по-късно наказателно постановление могат да обитат да отменят по съдебен път.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  В София скоро отново ще има криза с боклука и след като строежът на завода за преработка в столицата е спрян, пак ще се търси помощ от Пловдив - прогнозира днес Александър Долев. Нови бали могат да се приемат след решение на Общинския съвет и ясни финансови ангажименти, каза изпълняващият длъжността кмет на Пловдив.   
В/Р  
Тема: София пак ще искат Пловдив да приема боклук?
  Мотивите на Долев, че Пловдив пак ще се налага да спасява столицата е проблемът, който има фирмата, която отговаря за сметосъбирането на София Титан. Освен това според Долев депото в Суходол до края на май практически няма да може да поема боклук. Копката на Бойко Борисов на заводът в София ще си остане само пърава, защото проектът е спрян от европейската комисия с 81 забележки Синхрон 1-Александър Долев-и.д. кмет на Пловдив Няколко са спъпките администрацията на Пловдив да се съгласи за нови бали-веднага 22 –та милиона , които се дължат. И Йорданка Фъндъкова да помоли заводът в Шишманци да приема да обработва столичния боклук Синхрон 2-пак той За депото в Цалапица, което ще трябва да се затвори, никой все още не говори, тъй като се спори с министерството за свободния капацитет. Добрата новина са вече преведените 2 милиона лева, за които кметът най-накрая реши каде да отидат-покриване на вече платените пари за Синдикалния дом Синхрон 3-пак той Долев обаче все пак е оптимист и не е загубил надежда, че до края на годината могат да бъдат преведени още пари. „Може и януари, не сме тънкообидни”-се пошегува накрая Долев.    
БЛАНК  
  Защо толкова много се говори за  парите, които София има да превежда за приетите от Пловдив бали с боклук,  обясни днес Долев.  Той изнесе простичък урок как средствата влияят на бюджета на града.  
В/Р  
Тема: Повече за парите-от София, за заплати и награди
  12 милиона лева дължими от София, които обаче все още ги няма,   са били предвидени в бюджета на Пловдив. Какво се случва по-нататък Долев даде пример с бюджета на едно семейство Синхрон 1-Александър Долев –и.д. кмет на Пловдив Големият проблем на бюджет е, че има записано нещо На хартия, но то не отгавяра на истината в портфейла –обясни образно Долев ситуацията със столичните пари и вечното им споменаване. Прокуратурата обаче разследва не сделката за боклука , а концесионите договори на 12 обекта, включително и подлеза на Чифте баня, който се държи от бившия общински съветник Инан Алиев. И който не мина на последната сесия Синхрон 2-пак Долев Макар че парите от София ги няма Долев каза, че се обмисля 13 заплата за всички 3500 общински служители. Щом в районите „Централен,Северен и Западен и областната администрация може, защо и при нас да не може  Синхрон-пак той Кметът на район „Северен” Ина Филипова коментира, че това не са допълнителни заплати, а награди и се дават въз основа на заповед на кмета Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  3 милиона лева са несъбраните пари от наеми на общински жилища. Длъжниците на "Жилфонд" оформят най-голямата част от невзетите общински средства, обяви днес Александър Долев. Припомняме, че в изказвания в местния парламент, общинските съветници от ГЕРБ  твърдят, че длъжниците са големите заведения и търговски обекти. "Ако повече някой говори без доказателства, ще го дам на Прокуратурата за укриване на информация" - разлюти се днес Долев.  
В/Р  
Тема: Най-големи длъжници на Пловдив-бедните?
  3 милиона лева общинската администрация има да събира от общо 4 хиляди жилища. Синхрон 1- Александър Долев-и.д. кмет на Пловдив Като едни от най-големите общински длъжници се спрягат  собствениците на бар "Симфония" . Наеми в размер на милион и половина лева не са плащани там, но все още  само се оспорва размера
Синхрон 2-пак той
 В момента тече нова проверка там каза Долев.  Три пъти от формирането на общинския инспекторат пък е проверявано  заведението-каза Сияна Кехайова. Синхрон 3-Сияна За пари от Симфония  може да се мисли по само съдебен път. Две големи заведения-Арена и Кастело след намесата на инсектората вече се радовни платци на Общината. В съда са заповедите за събаряне на бар Игуана и неизвестността с Веселото село.   
БЛАНК  
  Има случаи на агресия спрямо служителите на „Общинския инспекторат”, но те не са много и винаги завършват с полицеска намеса. 30 хиляди лева са постъпили в Община Пловдив за близо 2-та месеца на съществуване на службата.   
В/Р  
Тема:Длъжницитге плащат доброволно на  общинското ФБР
  Инспекторите работят непрестанно, затова и не може да се каже,че са започват масирани проверки за едно или друго-казва Кехайова Синхрон 1-Сияна Кехайова-директор на „Общински инспекторат” Проверяващите за всякакви нарушения не ходят въоръжени, винаги са по двойки, но са малко досега случаите на агресивно поведение. Синхрон 2-Иван Знаменов-зам.директор на „Общински испекторат”  Заради упоритостта на инспектората има раздвижване по въпроса за кабините за международни разговори,  които има до  почти всички големи спирки. 68 са бройките на кабините на "Медия контакт България"  Припомняме, че повече от година община Пловдив губи пари и не  събира наеми.  Синхрон –Сияна Кехайова Само за последния месец са съставени 1300 прокотола и 300 акта-обобщават от инсектората.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Мъж загина, премазан от пътнически влак, пътуващ от Карлово за Пловдив. Инцидентът е станал вчера в ранния следобяд преди гара Труд. Мъжът бил легнал на релсите.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Кондукторката на девятката с номер 1522, която по обед е минала през тунела на път за Тракия, продава поне по два пъти един и същ билет – сигнализира наша зрителка. След като й продали смачкан билен, тя решила да провери номерата в кочана и далаверата лъснала.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Все по-близки ще стават структурите на БСП в Пловдив област, оглавявана от Георги Гергов и на Пловдив – град. Това сподели новият градски лидер на столетницата Атанаска Тенева. Двамата имали общи идеи за политиката и желание за единодействие за Пловдив.  
В/Р  
Тема: Атанаска Тенева близка с Георги Гергов
  На 4-тото си явяване като номинирана за градски лидер на БСП, Атанаска Тенева спечели убедително срещу доскорошния лидер Илия Баташки. Тя беше много доволна,ч е първата й официална среща е с журналисти, и точно на Игнажден Синхрон 1 – Атанаска Тенева – лидер на БСП – Пловдив Като свой управленски приоритет Тенева посочи активизирането на младите в партията, сред които има предложения за местните избори за общински съветници, кмет и управленски екип. Синхрон 2 – Припомням, че досегашните номинации на червените за кмет на Пловдив са Ганчо Колаксъзов, Григор Станков, Георги Йорданов, Тодор Петков, Георги Гергов. Илия Баташки също остава сред номинираните. Синхрон 3 Новият лидер на БСП Пловдив атанаска Тенева не изключи и вариант за коалиция.  
БЛАНК  
  Още за случващото се в бСП – в утрешното ни предаване ЗАД КУЛИСИТЕ.  
БЛАНК  
  Пуснаха винетките за инвалиди. Документите се подават района по местоживеене. Стикерите важат само за леки автомобили. Семействата с деца в неравностойно положение, също имат право на винетка.  
В/Р  
Тема: Пуснаха винетките за инвалиди
  Вече има 1700 подадени молби за винетки от хора в неравностойно положение. От дирекция социално подпомагане съветват гражданите да не бързат, тъй като старите важат до края на Януари. Специфичното тази година е, че документи за винетка ще се подават по районите, но ще се получават от дирекцията. За да няма големи опашки при подаването на документите всеки гражданин ще получи входящ номер с дата на получаване. Едно от условията за получаване на винетка за инвалиди е колата да е до 2000 кубика. Синхрон – 1 Надя Танева – директор Социално подпомагане Надя Танева изказа мнение, че Дирекция социално подпомагане работи в полза на бездомните хора. Проблемът идва, когато бездомниците не приемат помощ. Синхрон – 2 Надя Танева Излиза, че тези, които се жалват, че живеят на улицата умишлено не приемат да им бъде помогнато, защото за тях това е най-удобният начин на живот – да се жалват и да разчитат на милосърдието на хората.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Този понеделник ще си говорим за ОТРОВАТА НА ПОПУЛИЗМА. От 19,15 е спортното предаване „1Х2”, гост ще бъде заместник-кметът Георги Титюков От 20,50 ще излъчим поредния епизод от документалната поредица „Световни партии бридж” Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568260
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930