Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:33 - новините -21 декември вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 21 декември 2010 Вторник  
   
  Газова бутилка гръмна и причини пожар в къща в Стария град  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 21 декември.  
БЛАНК  
  При пожара в Стария град  има един пострадал с тежки изгаряния. Кметът на район "Централен" Райна Петрова посети мястото на пожара и благодари на пожарникарите за светкавичната им реакция.  
В/Р  
Тема: Пожар избухна в Стария град
  Огънят е избухнал около 13 часа на улица „Стръмна” в района на Житния пазар. Пожарната реагирала светкавично. Огнеборците предполагат, че огънят е тръгнал от самозапалила се газова бутилка. Синхрон – 2 – комисар Румен Димчев директор Пожарна Пожарът бе потушен за по-малко от час. 7 пожарни коли с огнеборци се борили за спасяването на останалите къщи, както и намиращата се в близост библиотека. Синхрон – 1 При избухналия пожар е пострадал известният гайдар Енчо Пашов, който живеел в къщата под наем. Пашов е получил помощ от съсобственика на нимиращия се в близост хотел. Майсторът-гайдар е с 20% изгаряния и утре му предстои операция. Атмосфера  
БЛАНК  
  Само половин час по-късно пък на булевард ”Копривщица” изгоря „Опел Рекорд”. По първоначални данни пожарът е избухнал поради техническа неизправност на кислородна бутилка, превозвана в колата. Шофьорът е с изгаряния по ръцете.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  В коледните дни – 24-ти, 25-ти и 26-ти декември, общинските бусове, превозващи хора с увреждания, няма да работят. Навръх Нова година транспорт ще има до 14 часа. На 1-ви януари служителите в отдел „Специализиран транспорт за инвалиди” също ще почиват.  
В/Р  
Тема: Празнично работно време на автобусите за хората с увреждания
  Спирането на транспорта за трудноподвижните хора по време на коледните празници е съгласувано с Община Пловдив и 4-те съюза на хората с увреждания. След обмисляне се е стигнало до варианта с тридневната почивка заради намалелите заявки. В студените дни хората предпочитат да си стоят по домовете Синхрон 1-Дженьо Георгиев-координатор служба „Специализиран траспрот за инвалиди” За сравнение в натоварените дни се приемат около 70-80 заявки за излизане на автобусчетата. Хората ги ползват главно , за да отидат до здравни заведения. Синхрон 2-пак той 5 са  специализираните микробуса, с които разполага община Пловдив. 1 от тях е за леки случаи, а другите са оборудвани с хора с инвалидни колички. Но и 5-те не са достатъчни, за да се постигне на 100 процента покриване на заявките Синхрон 3- пак той Георгиев все още обаче е оптимист. Надеждата му е нов проект, според който 10 процента от автобусите в градски транспорт да се ползват за превоз на трудно подвижни хора. Но засега се разчита на 5-те микробуса, за заявка телефонът е 96-24-78  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Зачестяват кражбите на автомобили, оставени за кратко със запален двигател, но без надзор. За поредната такава кражба съобщиха от полицията. Този път е отнето „Ауди А4” от района срещу промишления пазар в „Тракия”. Така че внимавайте и не оставяйте колата си дори и за минута. Тя е напълно достатъчна на апашите, да ви я отмъкнат.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивчани са оптимисти за бъдещето на Пловдив и държавата. Това установи социлогическата агенция „Сова Харис”. Социалните нагласи в Община Пловдив са положителни относно чистотата и градския транспорт, но това не може да се каже за пътния трафик инфраструктурата.  
В/Р  
Тема: Пловдивчани са оптимисти за бъдещето на града ни
  Социолозите са избрали да направят проучването в Пловдив, тъй като за момента е с най-интересна обстановка, по начина, по който се развива мандата. Има три основни пункта, по които може да се оценява политическото положение на града – оценка на управлението на кмета Славчо Атанасов, по отношение на кметските избори и относно дейността на Общинския съвет. Синхрон – 1 Васил Тончев – директор – „Сова харис” Дали заради патриотичните борби в защита на града ни, или заради своя чар кметът Славчо Атанасов получава отлична оценка за управлението си до сега. Това увеличава шансовете му за фаворит на предстоящите местни избори. За разлика от кмета Общинският съвет получава „среден – 3”, и според пловдивчани промяната там е наложителна. Синхрон – 2 Васил Тончев Според социолозите, Пловдив е изоставанал през последните години, но това започва да се променя. В близкото бъдеще градът ни отново ще влезе в други рамкии и ще измести Варна и Бургас, които през последните години прогресивно изместиха града ни от челните позиции.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Талантливите деца от район „Южен” почетоха днес от администрация. Спечелилите призови места от международни и национални надпревари бяха наградени от кмета Александър Колев. След връчването на отличията имаше и скромен обяд за момчета и момичетата, които още повече са популяризирали Пловдив в страната и чужбина.  
В/Р  
Тема: Награди за талантливите деца на район „Южен”
  „Колко усилия са нужни да събереш 70 деца на едно място”-чухме организаторите да казват преди тържеството. „Но пък си заслужава”- добавиха те.Така си беше чистите и неподправени лица създаваха едно по-различно коледно настроените Синхрон 1-Александър Колев-кмет на район „Южен” Всички близо 70 деца присъстваха на тържеството , за да си получат статуетките. Имаше талатни от почти всички области- математици, литератори, музиканти, художници, спортисти. Една от получилите награди беше Велина Ибрам – спечелила 3-то място в национален конкурс за литература със стихотворение за изоставените деца на България Синхрон 2-Велина Ибрам От районата администрация и кметът Александър Колев насърчиха децата с днешните награди-за още по-големи и бляскави победи. Синхрон 3-пак Колев Училищата в Район Южен се гордеят с талантливи деца-от първокласници до завършващи. Сега те искаха да се снимат, а знае ли се един ден папараци могат да гонят тях. Дано.  
БЛАНК  
  В район „Южен” днес се сетиха и за пенсионерите. 100 възрастните пловдивчани бяха нахранени с топъл обяд. Предколедната инициатива вече се превърна в традиционна за кмета Александър Колев.  
В/Р    
  Тема: В „Южен „ нахраниха 100 възрастни
  100 бедни жители на район „Южен” бяха поканени днес от кмета Александър Колев в ресторант „Шармант”. По 20 представителя имаше от пенсионерските клубове в Кючук Париж и Коматево, още по толкова бяха от Съюза на глухите, от съюза на слепите и от съюза на инвалидите. Синхрон: Александър Колев- кмет на район „Южен” Обедното меня за възрастните хора включваше топла супа, тройка кебапчета с гарнитура, хляб и безалкохолно. Всички те бяха доволни от вниманието. Синхрони- три баби Кметът Колев призова и този , който дойде след него да продължи социалната политика към възрастните в района.  
БЛАНК  
  Пенсионер влиза в модерно обзаведена компютърна зала, където го посреща приветлив служител. Възрастният човек сяда пред компютъра исе информира за всяка една държавна или общинска административна услуга. Ако не може да се справи, служителят му помага, като всичко е безплатно. Това не е нова глава от "Утопия"-та на Томас Мор, а цел, към която се е устремила пловдивската библиотека "Иван Вазов" с помощта на Бил Гейтс.  
В/Р  
Тема: "Глобални библиотеки"
  Идиличната картина, която ви описахме, по план трябва да се случи в средата на 2011-та година. Това е финалният етап от програма "Глобални библиотеки - България", по инициатива на фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Днес в библиотеката беше открит обучителен център за библиотекари от Пловдив и окръга. Те ще доразвият своята квалификация и компютърни умения, а психолози ще ги обучат да работят с хора. Синхрон 1 - Радка Колева - директор на библиотека "Иван Вазов" 25 компютъра е дарила фондацията на Бил Гейтс за целите на обучението. Синхрон 2 - Радка Колева - директор на библиотека "Иван Вазов" Радка Колева разказа, че винаги когато е посещавала европейските високотехнологизирани библиотеки, тайничко си е пожелава същото и за нашата. Синхрон 3 - Радка Колева - директор на библиотека "Иван Вазов" За да се ползва компютърната зала на Народната библиотека, няма да се изисква читателска карта.  
БЛАНК  
  В зала „Съединение” на Историческия музей се проведе празнична коледна програма за хора с увреждания. Организатор на инициативата е кметът на район „Централен” Райна Петрова, а мероприятието се провежда по идея и молба на сдружението на хора с увреждания „Надежда за достоен живот”.  
В/Р  
Тема: Концерт от хора с увреждания за хора с увреждания
  Всичко започва от едно писмо, адресирано към кмета на район „Централен” Райна Петрова с молба да бъде организирано малко тържество с подаръци за хората в неравностойно положение. Синхрон – 1 Райна Петрова – кмет на район „Централен” Специално за тържеството бе поканена певицата, писателката и журналистката Роси Русева, която съвместно със таланти в неравностойно положения се погрижиха за доброто настроение и коледен дух. Хората с недостаъци изказаха благодарност за бързата реакция от страна на г-жа Петрова. Синхрон – 2 Кметът на район „Централен” пожела на инвалидите най-вече здраве, а за новата година те поискаха по-толерантно отношение от съгражданите си и достъпна за движение среда Синхрон – 3 Александър Томов Подаръчните коледни пакети, осигурени за мероприятието са изготвени лично от Райна Петрова и от всички фирми, включели се в инициативата. Атмосфера    
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Утре от 18 и 30 часа в зала Екселсиор може да почуствате магията на Коледа с хор „Евмолпея”. Концертът е със съдействието на община Пловдив и народно читалище „Димитър Благоев”.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев От 19,15 е „Акценти” с Пенка Калинкова. Темата – какво става в БСП? От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567613
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930