Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:35 - новините 23 четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 23 декември 2010 четвъртък  
   
  Общинарите запразниха, а Славчо Атанасов работи до последно.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 23 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  С приятно задължение започна работният ден на кмета – рязане на лентата на булевард „Свобода”. Вторият етап от реконструкцията е завършен с джентълменско споразумение, а не с пари. Славчо Атанасов обаче успокои строителя „Драгиев и ко”, че Община Пловдив е коректен платец и ще бъдат преведени 315 хиляди лева до края на годината. Стойността на обекта е милион и 200 хиляди лева. По план те трябваше да дойдат от 15-те милиона от столичните бали боклук.  
В/Р  
Тема: Откриха бул Свобода, приличал на самолетна писта
  Новият булевард започва  от кръстовището на ул."Перущица" и продължава до Хирургиите. За разлика от други пъти сета отсечката не запраличи на кмета нито на писта от Форлума 1, нито на бул Шанз-е-Лизе. Сега булевардът е писта на летище. Синхрон 1-Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Отсечката е с дължина 500 м., широка е 30 метра. Положени са съоръженията за: ВиК-канализация, осветление, газоснабдяване, топлофикация, паркоустройство и др. Синхрон 2 –Славчо Атанасов Пешеходна пътека пък позволява на пловдивчани да  излизат на булеварда и през парка. И така завършва едно от малкото неизпълнени досега предизборни обещания на райония кмет. Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район „Западен ” +Славчо Атанасов Предстои и трети етап на строително-ремонтните дейности, които ще включват разстоянието от УМБАЛ "Св. Георги" до улица "Рая" в "Смирненски"3.  
БЛАНК  
  По-късно през деня кметът Славчо Атанасов се направи на добър самарянин и администрацията запразни. Точно в 12 часа по обяд сградата на „Стефан Стамболов” 1 опустя.  
В/Р  
Тема:Кметски подарък равен на половин работен ден
  АТМОСФЕРА Един по един общинарите напускаха по обяд сградата на администрацията. За нула време коридорите на властта опустяха. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Като капитан на кораб в беда, единствено кмета остана до късния следобяд в работния си кабинет. Синхрон: 2 Остава надеждата , че след Коледните празници общинската администрация ще е на бойна нога, за да обслужва гражданите до края на годината.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Наши зрители ни сигнализираха, че диетичният стол в училище „Христо Г. Данов” затваря вратите си след Нова година. Хората в неравностойно положение ще трябва да вървят няколко километра до най-близкия диетичен стол, намиращ се в училище „Пейо Яворов”.  
В/Р  
Тема: 120 човека в неравностойно положение, остават без храна за празниците в кв. „Гагарин”
  Тези хора преди дни разбират, че диетичната кухня, която посещават от 2003 година, ще бъде затворена след Нова година. Лошата новина им съобщава управителя на столовата – Желязко Лалев.Хората в неравностойно положение са готови да стигнат и до крайности. Синхрон: ХОРАТА Възмутени, хората в неравностойно положение правят подписка и пишат писмо адресирано лично до кмета Славчо Атанасов. Те са обедени, че градоначалникът не знае за техния проблем. Управителят на диетичната кухня не знае по какъв начин се е стигнало до абсурната ситуация, в която са попаднали хората от района. Синхрон 2: Желязко Лалев – управител на столова За разлика от него и потърпевшите, кметът на район „Северен”, знаеше причината за затварянето на диетичната кухня. Синхрон 3: Ина Филипова – кмет на район „Северен” Ина Филипова все пак обеща Синхрон 4: Ина Филипова – кмет на район „Северен” До решаването на този социален проблем, възрастните хора освен липсващи бонуси към пенсиите си щетрябва да се откажат и от социалната придобивка , която поне от части ги караше да се чувстват значими...  
БЛАНК  
  Конкурсът за най-красива дупка продължава. Зрител ни сигнализира, че в близост до булевард „Цар Борис Трети” е зейнал красив кратер, който с всеки изминал ден се разширява. До кога това булевардно цвете ще „краси” Пловдив, е въпрос на време и разбира се - на действия от страна на отговорните институции.  
В/Р  
Тема: Конкурсът за най-красива дупка продължава
  На тази оживена, павирана улица, една прекрасна дупка е разцъфнала като роза. А паважните и листа се разлистват с всеки изминал ден. Виждаме, как съвестни граждани са се опитали да наредят паважния пъзел, но за жалост – без особен успех. Стендъп Ако още не сте пазарували за Коледа – помислете и за вашата кола, защото е твърде вероятно, минавайки през ул.”Граф Игнатиев” да скъсате гума, да изкривите джанта или да потрошите ходовата част.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Продължавата коледните благотворителни прояви в Пловдив. Детски игрален кът и коледни подаръци за всички 30 малчугани в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница „Свети Георги” поднесоха пловдивските депутати от ГЕРБ Зоя Георгиева и Вили Шопова. Те са за децата, на които ще им се наложи да посрещнат порещнат Бъдни вечер и Коледа в клиниката.  
БЛАНК  
  Утре пък „Съюз за Пловдив” с председател Дани Каназирева и Омбудсманът Юлия Юрдековаорганизират благотворителен търг на детски рисунки за спасяването на Ани Тодорова. Тя е само на двадесет и една години и страда от агресивен тумор на глезена. Ани се нуждае от спешна операция и лечение във Франция. Утре в 13 часа петстотин млади доброволци ще се подредят в редица на Главнатаот Военния клуб до Джумаята, като ще държат детските рисунки,които ще се продават на минимални цени. Нека да спасим един млад живот!
БЛАНК  
  С концерт - спектакъл по случай коледните и новогодишните празници децата от театрална школа "Тракарт" поздравиха родители, приятели и ценители. Майките и бабите пък импровизрано им спретнаха празнична трапеза с лакомства собсвено производство.  
В/Р  
Тема: Театрална школа "Тракарт"
  "Произведено в Тракарт - буфосинхрониада от вчера и днес" се казваше спектакълът. С този похват децата развиват своята музикална култура, а с танците - и пластичността си. В театрална школа "Тракарт" участват деца от 7 до 14 години, разделени в две възрастови групи.  
БЛАНК  
  Който има високо кръвно - пие ракия, който е с ниско – пие червено вино. Така нарежда домакинът и апаратът за мерене на кръвно заема своето място на трапезата, след заколването на прасето. Вижте как в дните преди Коледа новите технологии се срещат с традицията:  
В/Р  
Тема: Коледа наближава, прасетата намаляват
  Коледата наближава, а покрай нея все повече български прасета се прощават с белия свят. Това семейство ще посрещне зимата с пържоли собствено производство. И тъй като процесът е трудоемък, накрая ще се почерпят подобаващо. И за да е всичко както трябва, за трапезата се мисли от рано. Синхрон 1 – пекат мезета С пожеланието да е жива и здрава бабата, да отгледа още по-големи прасета догодина, майсторите се преместиха на топло в къщата, а там... просто да им завидиш... Синхрон 2 – Ихуху В тази къща, ако си с високо кръвно, си на ракия, ако си с ниско – на червено вино. И така, слагаме апарата за кръвно, наместваме очилата и се доверяваме на медицината за избора на алкохол. Без да задълбаваме доколко всъщност медицината се спогажда с алкохола. Синхрон 3 – мерят Героите на нашия разказ обаче много добре знаят, че кръвното е сериозна работа. Синхрон 4 – човек На това място, камерата угасна, а какво последва – може и сами да се досетите...  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Христо Стоичков ще лобира стадион "Пловдив" да се довърши и да се превърне в национален. Вместо да се стои нов терен до летище София с капацитет 40 хиляди места, по добре да се довърши съоръжението в Пловдив - предлага заместник-кметът Георги Титюков. Камата ще бъде в ролята и на вестоносец и ще предаде писмо до премиера Бойко Борисов.  
В/Р  
Тема: Искат стадион „Пловдив” да стане национален
  По груби изчисления строежът на нов национален стадион в столица ще струва от 120 до 150 хиляди лева.  Освен пестенето на средства по време на криза има и друг важен мотив-така се прекратява изкуственото струпване на институции и обекти с обществена значимост в София. Синхрон 1-Георги Титюков-зам.кмет на Пловдив Друго предимство е , че стадион "Пловдив" е проектиран за 53 хилязи седящи места, а изистването за домакинство на финал от Шампионска лига или Лига Европа е 50 000 места. Синхрон 2-пак той Според архитектът на съоръжението Валентин Маринов са необходи 12 милиона лена за реконструкцията. Няма да е пречка и спорът за собствеността, който е на ниво-до никъде. Мнозина обаче са скептици като започнем от президентът на футболния съюз Борислав Михайлов. Но пък нищо не пречи да се опита.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостувакметът на район „Западен” Здравко Димитров От 19,15 е „Часът на Божана Апостолова” Гост е Тодор Чобанов – заместник мнистър на културата. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565706
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930