Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:37 - новините 24 декември петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 декември 2010 Петък    
   
  Равносметката на кмета и прогнозите на пловдивчани – след малко  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Бъдни вечер е! На този ден всеки празнува със семейството си. От години традицията спазва и управник №1 на Пловдив. Вижте:  
В/Р  
Тема:Нови генерали в кметското семейство, но в кухнята
  Само на 10 километра от Пловдив- в село Скутаре Стою Атанасов по традиция събира в къщата си цялото семейство. Най- видния представител обаче е кметът на Пловдив. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив За празничната трапеза обаче в кухнята се грижат двама генерали Синхрон: 2 За местните ястия обаче се намесва трети Синхрон: 3 По традиция след новогодишните празници кметския дом в село Скутаре ще посрещне и дългогодишния приятел на Славчо Атанасов- легендата Христо Стоичков Синхрон: 4 Кметът обаче е категоричен, че пхрозвището на Стоичков- модерния ляв, няма да определя политиката му през последната година от този мандат.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  С очакваното до края на годината откриване на булевард „Марица – юг” ще приключи добрата за Община Пловдив година, що се отнася до инфраструктурата на града.  
В/Р  
Тема: След България и Свобода идва ред на бул „Марица-юг”
  През 2010 година бяха рязани лентите на бул Димитър Талев,Източен и Мостът на герджика. Най-прясно открит е бул България, вече приключила тема, която обаче е била проблем на Пловдив 30 години. С обяснението, че не политизира кметът е на мнение, че държавата не си е свършила работата по тази пътна отсечка Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив От времето пък зависи отварянето на бул Марица –юг, които ще реши плоблема с претоварването на 6-ти септември. Атанасов напомни за едно изследнате според,което най-взискателни пловдивчани са към инфраструктурата Синхрон 2-пак той Преди ден пък кметът Славчо Атанасов откри бул Свобода Анкета-хора от филма Продължаваме в същия дух и следващата година-обище кметът като пак допълни, че парите от столичния боклук са точно за подобряване на състоянието на пътищата в града  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Не веднъж сме давали думата на наши зрители, възмутени от лекарското обслужване. Днес обаче ще ви покажем и другата страна на недоносчето, което наричаме „здравна реформа”. 4 Джи Пи-та, ни потърсиха, възмутени, че ще трябва да връщат сериозни суми на Здравната каса. Причината – надвишили са лимита за направления за изследвания.  
В/Р  
Тема: Глобяват лични лекари за издадени направления
  Неприятна коледна честитка получават от 4-мата лични лекари от Здравната каса. Те трябва да връщат между 500 и 2000 лева. Синхрон 1 – д-р Силвия Славова – личен лекар Повечето от пациентите тук са възрастни хора с хронични заболявания, за които са нужни редовни изследвания. Синхрон 2 – д-р Камелия Иванова – личен лекар Само изследванията, които ТЕЛК изисква от пациентите им струват минимум 50 лева. В лимита влизат и направленията за химиотерапия. Задължителните профилактични изследвания пък включват само холестерол и триглицериди, захар се изследва само при съмнения. Всяка обикновена кръвна картина хаби от лимита за изследвания, а чрез нея се откриват анемии и карциноми например. Доктор Диана Йосифова е с най-голямата глоба – 2000 лева Синхрон 3 – д-р Диана Йосифова – личен лекар Жените се надяват касата да им позволи да си изплатят задълженията разсрочено и са категорични, че от догодина ще карат пациентите да си плащат изследванията, откъде те ще намерят пари, и дали въобще ще са съгласни да плащат, е друг въпрос. 4-тата лекарка обаче заявява, че ще съди касата. Синхрон 4 – д-р Петра Маринова – личен лекар Тези лекари са си изпатили от здравната реформа. Пациентите си патим най-редовно от изчерпани направления, клинични пътеки и животиоспасяващи лекарства. Кой тогава печели, се пита в задачката...  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Почти целия ден днес областният управител Иван Тотев беше край къщичката на Дядо Коледа и Снежанка пред Общината, където минувачите се снимаха за спомен. Тя е издигната от ГЕРБ. Иван Тотев приемаше поздравите на пловдивчани и отправи поздрав към всички чрез ефира на Пловдивкта телевизия.  
В/Р  
Тема: Коледен поздрав от ГЕРБ
  Дядо Коледа и Снежанка ще бъдат в дървената къщичка на пловдивската Главна до 25-ти декември. Те пристигнаха от Лапландия по покана на партия ГЕРБ. Всеки може да се снима с тях, а после да изтегли снимката си от групата „Коледа с ГЕРБ в Пловдив” във фейсбук. Точно това ще направи и семейството на 6-месечната Марчела, която беше на разходка по Главната с мама и татко трите си каки – Александра, Светла и Ивана. Анкетка - деца Снежанка обаче успокои децата на Пловдив Синхрон – Снежанка Коледното настроение беше завладяло пловдивчани. Почти нямаше минувач, който да пропусне да се снима за спомен. Хората адмирираха инициятивата на ГЕРБ Анкетка - хора Областният управител и лидер на ГЕРБ под тепетата Иван Тотев прекара деня на Главната сред пловдивчани и ги поздрави за празниците: Синхрон – Иван Тотев Освен безплатна снимка с дядо Коледа и Снежанка, за децата имаше лакомства и сокче. На по-големите пък активистите на ГЕРБ подаряваха календари за 2011-та година.  
БЛАНК  
  Деца подариха свои рисунки за благотворителен търг за спасяването на 21-годишната Ани Тодорова. Момичето страда от агресивен тумор на глезена и се нуждае от спешна операция и лечение във Франция. Необходими са значителни средства, които са непосилни за семейството. 500 пловдивски деца и младежи повярваха, че по Коледа се случват чудеса и че Ани ще бъде едно от тях и се включиха в днешната инициатива, организирана от "Съюз за Пловдив" с председател Дани Каназирева и Омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова.     
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Миналата седмица ви попитахме каква беше за вас тази година. Повече от половината я оцениха като лоша, даже като най-лошата от всички. Какви са очакванията на пловдивчани за настъпващата 2011-та?Резултатите от поредната анкета в сайта ни potv.eu:  
В/Р  
Тема: Каквa ще бъде 2011-та?
  Оптимистичните очаквания, регистрирани от социолозите в национален мащаб, важат и за Пловдив. Поне половината от анкетираните очакват ПО-ДОБРА ГОДИНА. 13 процента са песимистите – те смятат, че ни предстои една година, по-лоша от отминаващата. Нищо по-лошо и нищо по-добро не очакват 8 процента. Буди размисъл отговорът на 28 процента от анкетираните – те тъжно отговарят: „ВЕЧЕ НЯМАМЕ ОЧАКВАНИЯ.  
БЛАНК  
  В края на годината, когато е време за равносметка, ще ви покажем каква беше за Пловдив 2010-та през погледа на кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Годишна равносметка на Славчо атанасов
  ГОТОВ – Синхрон Славчо Атанасов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето ще ви покажен коледен празник в град Куклен. От 19,15 е обзорното предаване „Една пловдивска година”, в което ще си припомним скандалите на 2010-та  Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. Новинарският екип на Пловдивската телевизия се разделя с вас с пожеланието за щастие и радост в святата коледна нощ.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566695
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930