Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:39 - новините 27 декември понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1613 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 27 декември 2010 понеделник  
   
  Дянков спря първия, няма да може обаче да спре  втория…заем  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдив все пак ще тегли заем. Това обяви днес кметът Славчо Атанасов. Вече са водени преговори с банка от страна членка на европейския съюз.  
В/Р  
Тема: Пловдив тегли облигационен заем
  Кметът припомни, че през 2010 година правителството лиши града ни от 49 милиона лева. За да бъдзат завършени започнати обекти, администрацията е решила да тегли облигационен заем. Това обаче не е случайно хрумване. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Вече са водени преговори с банка от страна член на евросъюза. Тя е обещала да отпусне от 6 до 9 милиона евро при лихва от 4 процента и гратисен период от година и половина. С парите ще бъдат довършени ремонтните работи на три детски граидни, булевардите Марица- юг и Свобода. С тях обаче няма да се ремонтират малките улици и проекти заложени за финансиране от парите за софийския боклук. Кметът беше категоричен, че този път няма кой да спре заема. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той прати на Дянков и много поздрави, защото за тегленето на облигационен заем режимът е само уведомителен.  
БЛАНК  
  По-късно бяха оповестени и обектите за довършването, на които ще бъдат вложени парите от облигационния заем: -ЦДГ „Перуника” – филиал на ул. „Лъджене”. -Разширение на Детско заведение „Космонавт”. -Водопровод на мост „Герджика”. -Изграждане на зоокът -Саниране на Асеновградски надлез -Основен ремонт на зала за художествена гимнастика и възстановяване на плувен басейн на стадион „Христо Ботев” -Проектиране, реконструкция и разширение на спортна зала „Дунав”. -Довършване изграждането на инсинератор  Общо 15 милиона 658 хиляди лева. Във връзка с намерението за изтегляне на облигационен заем, Община Пловдив ще проведе обществено обсъждане на идеята и ще представи проектите на инфраструктурните и строителните обекти, които ще бъдат финансирани със средствата от заема. Обсъждането ще започне утре в 17 часа в залата на Общинския съвет Пловдив.    
БЛАНК  
  Реакцията на областният управител цитираме: „Научавам от изказване на Александър Долев, че се готви публично-частно партьорство за осветлението на Пловдив, че се обмисля концесия за рекламната дейност в града, сега и този заем. Намеренията, които идват от Община Пловдив през тази година са меко казано обезпокоителни” - каза Тотев по повод искането за нов заем.  
В/Р  
Тема: Ив.Тотев
  ГОТОВ-СИНХРОН  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Александър Константинов остава заместник- кмет. Това е последното решение на градския съвет на БСП. То беше обявено след среща между лидера на столитницата Атанаска Тенева и кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: БСП подкрепя Славчо за втори мандат?
  Днес се проведе първата официална среща между кмета Славчо Атанасов и новия лидер на БСП Атанаска Тенева.Тя дойде в каблинета на градоначалника придружавана от депутата Захари Георгиев, шефът на червените съветници Николай Радев и заместник – кметът Александър Константинов. Тя уведоми админисдтрацията , че БСП е променила решението си и няма да оттегля от властта своя вицексмет Синхрон: Атанаска Тенева- председател на БСП-Пловдив Кметът призна, че БСП подкрепят управленската му програма. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив ОТ БСП били доволни от участието си в управлението и няма да рискуват на изборите догодина. Синхрон: Атанаска тенева- председател на БСП-Пловдив Това най- вероятно означава, че социалистите ще заложат на сегадействащия кмет Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  Четири паркинга в Пловдив са възстановени със 70 хиляди лева, съобщи директорът на общинско предприятие „Синя зона, паркинги и гаражи” Петър Копарански. С нова техника се слага и край на източването на пари от паркингите, каза още той.  
В/Р  
Тема: Край на краденето от паркинги?
Четирите реновирани паркинга са със 142 места. За тях са похарчени 69 000 лева от градската хазна. Още толкова иска предприятието за нови паркинги. Въвежда се и нова технология, която ще ограничи краденето на пари от паркиращите автомобили. Синхрон: Петър Копарански- директор на „Синя зона” От лятото, когато пое общинското предприятие се повишила събираемостта на парите от паркирането. До сега са събрани общо 250 000 лева. Шефът на общинско преприятие „Охрана и сигнализация” Александър стайков пък съобщи, че в новогодишната нощ е гарантирана безопасността на пловдивчани. Синхрон: Александър Стайков- директор на „Охрана и сигнализация” По празниците продължават да работят и паяците.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Мъж бе задържан в ареста за 24 часа за опит да подкупи полицаи в Асеновград. Вчера около 13.30 часа на ул.”Цар Иван Асен ІІ” автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” с водач от село Боянци. Тестът с дрегер отчел наличие на 0.69 промила алкохол в кръвта му. При съставяне на акта мъжът хвърлил две десетолевки в полицейския автомобил и казал на униформените служители да се почерпят и да „оправят нещата”. По случая е образувано бързо полицейско производство.

БЛАНК  
  Крадят ракия на поразия. Кражба на 285 литра ракия е била извършена след разбиване на стъкло на входна врата от къща в Сопот в периода 21–25 декември. Освен алкохола са били откраднати още 10 дамаджани с различна вместимост, бормашина и кухненски съдове. Други 40 литра домашна ракия са били откраднати през празничните дни от дома на 46-годишен асеновградчанин, където е било проникнато след отключване на катинара на входната врата.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Проектът за реконструкцията на Римския стадион е входиран за одобрение в Община Пловдив-съобщиха днес от областната администрация. С това се финализират първоначалните процесите и след решението на местната администрация могат да започнат строително ремонтните дейности. За Римския стадион и съдбата на паметника на Филип Македонски 
разказа и зам.министъра на културата Тодор Чобанов в студиото на ПОТВ.  
В/Р  
Тема: Тодор Чобанов:”Историческа мистификация”! 
  СИНХРОН-ГОТОВ  
БЛАНК  
  Като "историческа мистификация" определи заместник министърът на културата Тодор Чобанов налагането на паметника на Филип Македонски над Римския стадион. Той не пропусна да отбележи, че човекът, дал името на града, всъщност е негов завоевател и евентуално разрушител. Припомняме, че паметникът бе наложен почти силово на пловдивчани - въпреки съпротивата на известни историци. Нещо повече - в защита на паметника се подписаха над 100 "пловдивски интелектуалци", повечето на общинска служба, които вероятно са искали да услужат на тогавашната общинска управа начело с Иван Чомаков.  
БЛАНК  
  Редовна самолетна линия Пловдив-Истанбул е една от темите, която са разисквали на среща Иван Тотев и новият турски консул в Пловдив Рамиз Шен. Освен това е била обсъдена и възможността за помощ като техника и ноухау, която турският град може да окаже за кандидатурата на Пловдив за европейска културна столица през 2019 година. И още-новини от областния управител.  
В/Р  
Тема:За пътищата в Пловдив и областта
  С решение на народното събрание и одобрен текст има осигурено финансиране за реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград и Асеновград-Поповица. През януари ще се проведат задължителните обществени обсъждания Синхрон 1-Иван Тотев Вторият важен път, който е започнат с изграждането на пътен възел Скобелева майка е околовръстното шосе. По-точно югоизточния обходен път Синхрон 2-пак той По проекта Скобелева майка вече са усвоени 2 милиона лева и засега няма изоставане от графика Синхрон 3-пак той Тотев призна, че в бюджета на Пловдив за следващата година няма заложени пари и няма да се работи по северната тангента.      
БЛАНК  
  Кметът на "Северен" Ина Филипова по традиция награди сградата с най-красива коледна украса в района. Тази година призът спечели е бар "Ескейп".  
В/Р  
Тема: Най-красива коледна украса в "Северен"
  Кметът на "Северен" Ина Филипова лично награди с грамота собственика на най-красиво украсената за Коледа сграда в района Деан Найденов. Атмосфера 3 - награждаване  Флипова обясни с какво бар "Ескейп" впечатли комисията от специалисти. Синхрон 1 - Ина Филипова - кмет на район "Северен" Собственикът на заведението сам подбира украсата, но се съобразява с чуждия опит: Синхрон 4 - Деан Найденов - бизнесмен Район "Северен" е един от малкото, който все още поддържа традицията да награждава, макар и само с грамота, своите най-дейни граждани що се отнася до зимните празници. Синхрон 2 - Ина Филипова - кмет на район "Северен" Ние също се присъединяваме към пожеланието на Ина Филипова.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  2 милиона лева от парите от софийския боклук да бъдат отделени целево  за реконструкция на пловдивските стадиони да гласуват на следващата сесия общинските съветници. Идеята идва от областния управител след като  миналата седмица стана ясно, че ще се лобира стадион "Пловдив" да се довърши и да се превърне в национален.  
В/Р  
Тема: 2 милиона лева за пловдивските стадиони предлага областният управител
  Областният управител няма право да прави предложения в местния парламент. Затова Тотев се надява кметът Атанасов да одобри идеята за отпускане на парите за реконструкция на стадиони, които са общинска собственост . Синхрон 1-Иван Тотев Тотев не се ангажира с конкретно мнение за превръщането на стадион Пловдив в национален. Припомняме, че зам.кметът Георги Титюков предложи вместо да се стои ново съоръжение до летище София с капацитет 40 хиляди места, по добре да се довърши  терена в Пловдив. Според областния управител сама по себе си идеята е добра, защото се търси някакво решение за запуснатия стадион и се връща дебатът за бъдещето му Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител  Затова според Тотев е трудно да се каже дали наистина довършването на стадион „Пловдив” е по-евтиния варинт в сраднение с нов строеж   
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение –във връзка с годишното приключване дирекция „Местни данъци и такси” ще работи с клиенти от 8 до 11 часа. Съгласно заповед на кмета Славчо Атанасов гишетата няма да работят с клиенти на 3, 4, и 5 януари.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Въпросът ни към вас ще бъде С КАКВО ЩЕ ЗАПОМНИМ 2010? От 19,15 е спортното предаване 1Х2 От  21:30 е премиерният епизод на руския сериал ПЛАТИНА. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567973
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930