Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 16:40 - новините 28 декември вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 28 декември 2010 вторник  
   
  Спират войната по пътищата - кой с курбан, кой с кръст…  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  С 250 по-малко са жертвите по пътищата през тази година. Това се разбра по време на традиционния курбан за безаварийно шофиране, който раздават за пета поредна година кметовете на Пловдив Славчо Атанасов и на смолянското село Забърдо Валентин Черпоков.   
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов: Без божията вяра няма помощ
  На този ден през последните пет години двамата кметове раздават курбан. Това става на пътя за Смолян само на пет километра след Хвойна, на разклона за Забърдо. Но кризата и тук се отрази. Синхрон: Валентин Черпоков – кмет на село Забърдо Пътят на всеки обаче е начертан от Господ Бог. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив И днес двамата съветваха шофьорите да карат внимателно и да не сядат зад волана пили. Синхрон: Двамата Плюс атмосфера Славчо шофьор Инициативата на Пловдивския кмет Славчо Атанасов и на кмета на Забърдо Валентин Черпоков отнвово беше благословена от свещенник. Атмосфера – попа, двамата се кръстят  
БЛАНК  
  Пловдивският журналист и писател Евгений Тодоров представи третата си книга днес. По този повод, до паметника на Мильо на Главната, авторът направи ексклузивно представяне и раздаде фотографи.

В/Р  
Тема: За особеностите на филибелийския характер
  Въпреки силния вятър и неприветливото време авторът Евгений Тодоров показа нагледно една от чертите на филибелийския характер – упоритостта. Редом до известния пловдивски чешит Мильо авторът с удоволствие разкри някои от тънкостите около съдържанието на книгата. Синхрон – Евгений Тодоров А филибелий само чакаха да се открие щанда и веднага побързаха да си закупят пловдивското четиво и да си вземат автограф от автора. Пред камерата на ПОТВ пловдивчани признаха, защо книгата „Особености на филибелийския характер” е предизвикала техния интерес: Синхрон - Анкета Припомняме, че в тази книга се прави опит да се обясни "пловдивският ген", който създава неповторимия дух на града. Атмосфера  
БЛАНК  
  13-метровият кръст, с който в Пловдив, ще борят войната по пътищата, ще бъде осветен от пловдивския митрополит Николай на 6-ти януари – Богоявление. Символът на вярата ще бъде издигнат на входа на града до Агроцентъра на бул „Васил Левски”. 30 хиляди лева са необходимите средства за изграждането му, които се набират изцяло от дарителски акции.   
В/Р  
Тема: Малко остана да изграждането на кръста в Северен
  Опитът е да съберат традиция и бъдеще в едно-затова кръстът ще бъде съвременна метална конкструкция. Ще свети нощно време.Кръстът е изцяло съобразен с християнският канон и обърнат на изток. Кметът на район „Северен” д-р Ина Филипова дарява 500 лева лични средства . Заместник-кметът на район „Северен” Ангел Ангелов дарява лични 1000 лева за гранитната плоча, на която ще бъде изписана молитвата за закрила на всички граждани по пътя, който поемат. Плочата ще бъде монтирана в основата на кръста и ще е с височина 1.70 метра.  И така оказали се неефективни другите средствата за борба с катастрофите вече ще бъдат заменени с.. молитви. Макар според мнозина по-добрият вариант е работещи камери и солени глоби за превишена скорост  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Откриването на редовна авиолиния Пловдив – Истанбул беше основната тема на разговор на първата официална среща между кмета Славчо Атанасов и новия консул на република Турция в Пловдив Рамис Шен.  
В/Р  
Тема: Кметът се срещна с новия турски консул
  Откриването на редовна въздушна връзка между Пловдив и Истанбул е стара мечта на нашите управници. Какво пречи към момента в най-голяма степен това да се случи? Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив С идеята се беше ангажирал и предишният турски консул Джунейт Явузджан. Рамис Шен на свой ред също обеща да съдейства. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Новият турски консул в Пловдив Рамис Шен е роден през 1973-та година, завършил е политически науки в Анкара, специализирал е в Уестминстър и Оксфорд. Преди да дойде тук е работил в Лондон и Ню Йорк.  
БЛАНК  
  500 тона сол и пясък са използвали от „Чистота” през изминалата нощ за обработка на улиците в града, съобщи управителят Радослав Кошински. От 23.30 до 5.30 тази сутрин опесъчихме с разтвор от сол и пясък всички главни и вътрешни улици в Пловдив, защото прогнозата беше за снеговалеж и имаше риск от замръзване. С тази обработка не допуснахме това да стане, въпреки че сутринта имаше студен вятър. Солта ще спомогне също и при мъглите и леките валежи да няма замръзване, каза още Кошински. 100 дежурни служители на „Чистота” са работили през изминалата нощ по обработката на улиците в града.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Операция „Лихварите" се проведе днес на територията на селата Христо Даново и Розино. От МВР съобщиха, че първоначално претъсните адреси са 4. Оттам са изети множество документи за самоличност и голяма сума пари. Практика е личните карти и документите за собственост на недвижими имоти да се събират от даващите пари назаем. Лихвите са огромни и често заложилите остават без имуществото си. Припомняме, в при друга операция "Лихварите" във Видин беше задържана група, давала пари с 30 процента месечна лихва.  
БЛАНК  
  Обгорял труп на мъж бе намерен вчера след потушаване на пожар в сградата на бивш краварник в Първенец. Сигналът за случилото се е бил получен в полицейския участък „Първенец”. Установено е, че починалият е 54 годишен. По първоначални данни малко преди пожара той купил литър бензин от намиращата се в близост бензиностанция, влязъл в сградата на бившето ТКЗС и вероятно се е самозапалил. Служители от бензиностанцията са изгасили огъня с пожарогасители.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  „Гербер” да се казва чисто новата улица, която свързва „Богомил” със „Славянска” ще предложи кметът на район „Източен” Петър Петров. Оценка много добър на себе си и екипът си писа наследникът на Иван Тотев на кместкото място. Като успешна определи той изминаващата 2010 година и най-вече изпълнена е сторителната програма.  
В/Р  
Тема: Кметът на район „Източен” отчете една успешна година
  От гаражи в район „Източен” са събрани близо милион и половина лева, които се използват за подобряване на инфраструктурата. Петър Петров разчита, че община Пловдив и следващата година няма да пипа парите. Въпреки заканата на Славчо Атанасов да бъде сформирана още една летящата бригада, тъй като част от районите кметове не се справяли с пълненето на дупките. Синхрон 1-Петър Петров-кмет на район „Източен” Според Петров успехите в районта са много: Столипиново е осветен, има изградени тротоари и бордюри, ремонтирани са детски градини, нито едно спортно съоръжение не е дадено под наем и децата ги ползват безплатно Синхрон 2-пак той Петров призна и какво не е свършено, заради което оценката, която си пише не е шестица Синхрон 3-пак той Два са най-близките приоритета на Петров за 2011. Довършване на седмичната детската ясла с млечна кухня и постовяне на светофар срещу съюза на слепите. Въпреки, че едната лента на булеварда е за Тракия Петров каза, че джентълменски район „Източен” ще поеме разходите за обезопасяване на 7 по инциденти път в града.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. От 19,15 е документалния филм "Великите жени владетели" В 20:50 гладайте Мъдрост и тайнство с Маг Мариела От 21:30 е 2 епизод на премиереният руски сериал Платина Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От новинарския екип от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567490
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930