Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 09:19 - новините 29 декември сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 29 декември 2010 сряда  
   
  Ще стане ли Пловдив отново културна столица ?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 29 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдив официално кандидатства за културна столица на Европа през 2019- та година. Това обяви днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема:Пловдив даде заявка за столица на Европа
  По решение на евросъюза европейска столица на културата за 2019- та година ще бъде избран град от Италия или България. От наша страна освен покани за участие са получили София, Бургас , Русе и Пловдив. Днес кметът Славчо атанасов официално заяви нашата кандидатура. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Част от мотивите са следните: Синхрон: Петя Гогова- заместник- кмет на Пловдив Според шефът на общинска дирекция Култура Йохан Девлетян сме на крачка пред останалите градове. Синхрон: Юохан Девлетян- дирекция „Култура” И тримата са убедени, че ни чака много работа в пътната инфраструктура и изграждането на нови културни средища. Според Славчо Атанасов обаче, Пловдив има огромен шанс да стане културна столица на Европа през 2019 година.  
БЛАНК  
  Освен тегленето на 15- милионен облигационен заем, кметът Славчо Атанасов ще продължи през следващата година и битката за теглене на 30 милионен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие . С тези пари той иска да ремонтира вътрешнокварталните улици.  
В/Р  
Тема: Продължава битката за 30 милиона заем
  Рано или късно Пловдив ще изтегли 30 милиона лева за лемонт на малките улици, декларира кметът Славчо Атанасов. В момента вето за това пред банката е наложил финансовия министър Симеон Дянков. Увереността на Славчо Атанасов идвала от следния факт. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът е убеден, че състоянието на малките улици си остава проблем №1 на града. Синхрон: 2  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва трима мъже, извършили грабеж във вила в Белащица. Миналата нощ около 1 часа трима маскирани нахлули в частен имот във вилната зона на селото след като първо отровили кучето. Нападнали 33-годишния пазач, завързали с тиксо ръцете и краката му, бутнали го на земята и взели мобилния телефон и газовия му пистолет. После повредили сензорите за движение и камерите за видео наблюдение и тършували из къщата. Според собствениците на вилата няма липси на вещи и предмети.  
БЛАНК  
    Пожар избухна днес в къща на ул.”Балкан” № 48 в Пловдив. Няма пострадали. Огънят е унищожил 70 кв. метра покривна конструкция и покъщнина. По първоначални данни причината за пожара е неправилно използване на отоплителни уреди  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Рано сутринта Харутюн Маркарян се превърна в 40-я официално регистриран бездомник в Пловдив. Това стана по време на хайка срещу просяци и бездомници в центъра на града, организирана от общината, съвместно със „Социално подпомагане” и „Общинска полиция”.  
В/Р  
Тема: 40-ят бездомник на Пловдив
  Групата тръгна от сградата на Общината и само след няколко метра се натъкна на 63-годишния Харутюн Маркарян. Той няма лични документи. Сподели, че е продал апартамента си преди доста време поради безпаричие. Казва, че няма деца и близки роднини. Синхрон 2 – Харутюн Маркарян – бездомник Без документи, той не може да кандидатства за каквато и да е помощ. Единственият начин е от полицията да го приберат в дом за временно настаняване и да му ги издадат служебно. Синхрон 3 - Харутюн Маркарян – бездомник Синхрон 5 – Светлана Тодорова – „Социално подпомагане” Синхрон 6 – Станимир Георгиев – „Общинска полиция” 39 са регистрираните бездомници в Пловдив. 6 от тях категорично отказват да бъдат настанени в социално заведение. Регистърът се попълва най-често по сигнали от граждани. Службите обаче не бяха уведомени за Харутюн. Така той стана 40 официално регистриран бездомник в Пловдив. Колко са неофициалните му събратя – никой не знае. Синхрон 4 - Харутюн Маркарян - бездомник Патрулката дойде бързо и Харутюн тръгна с полицаите доброволно. Атмосфера 7 – патрулка Минути по-късно екипът ни се натъкна на следващия случай: Синхрон 1 – Мария Илиева – просякиня Край няма мъката човешка, тя обаче е по улиците, рядко зад бюрата.  
КАШ СПОРТ  
 
БЛАНК  
  Тенесистката Цветана Пиронкова от днес официално е наой-младият почетен гражданин на Пловдив. Кметът Славчо Атанасов призна, че неслучайно е избран денят за връчването на отличието и грамотата -градът ни ще се бори за културна столица на Европа. А кой по-достойно от успешните спортисти може да представи Пловдив пред света?  
В/Р  
Тема: Цвети Пиронкова официално почетен гражданин на Пловдив
  Обикновено кметът на Пловдив се чувства в свои води, като до него има политици. Но известният и като спортен човек Славчо Атанасов засиява, когато до него седне спортист. Ако е и млад, талантлив и успешен като Цвети Пиронкова тогава Атанасов не може да скрие радостта си Синхрон 1-Славчо Атанасов Атмосфера –връчване Въпреки, че Цвети се справя изключително добре на корта и отражение на това е полуфинала на Уимълдън , тя показа, че няма по-добро качество от скромността и искреността Синхрон 2-Цвети Пиронкова-почетен гражданин на Пловдив Първото предизвикателство пред тенесистката, която единодушно беше обявена и за спортист на Пловдив за 2010, през идната година е  Аустрелиан опън.   
БЛАНК  
  Добре е да знаете: Градският транспорт на територията на Община Пловдив ще работи утре с празнично разписание, с изключение на автобусни линии номера 17, 18 и 22, които ще работят с делнично разписание.  
   
  Дирекция „Местни данъци и такси” няма да работи с клиенти на 3, 4, и 5 януари. За да се избегнат опашките от дирекцията припомнят, че краят на годината не е последният срок за плащане на налозите и няма да се изпусне процентовата отстъпка при плащате в първата част на годината.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Александър Стайков, директор Общинско Предприятие "Охрана и сигнализация". От в 19:15 в Наръчник на носталгика ще си спомним за  Старите играчки.. В 21:30 е 3-и епизод на премиерния  руски сериал  Платина Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564981
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930