Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 17:11 - Новините - 04 Януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 04 Януари 2011
Вторник

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 04 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

В излъчения вчера по ЕВРОНЮЗ РЕКЛАМЕН ФИЛМ ЗА Пловдив има скандален момент, на който никой не обърна внимание. Ето текстът:

Цитираме - „Край Пловдив се намира Бачковският манастир от 12-ти век. Той е вторият по големина в България и може би най-красивият. Монасите ни разрешиха да записваме само няколко минути, защото по принцип снимането е забранено.”

 

В/Р

 

Тема: Забранено снимането в Бачовския манастир

 

Припомняме, че обърнахме внимание на забраната да се снима тук преди повече от година. Всеки, който извади камера, е доста грубо възпиран. Целта е вместо да снимат, туристите да си купят някоя картичка, която да донесе печалба. Няма нищо лошо, но когато същите туристи не срещат в съседните нам страни никакви забрани за снимане, възниква въпросът колко е печалбата и колко е загубата.

За филма, излъчен по Евронюз, са платени стотици хиляди евро. С единствената цел да се популяризира България като европейска туристическа дестинация.

В Бачковският манастир обаче очевидно не ги интересуват интересите на България. Важното е да се изкарат два лева кяр.

 

БЛАНК

 

 

След като при дебата за 30-милионния заем Общината обвини ГЕРБ в спиране развитието на Пловдив, областният управител Иван Тотев смекчи  позицията на своята партия за тегленето на нов заем от 8 милиона лева, въпреки че, според него заемането на още един кредит в момента, е меко казано, нецелесъобразно.

 

В/Р

 

Тема: Иван Тотев смята идеята за 8-милионния заем за кьорфишек

 

Синхрон – готов

 

 

БЛАНК

 

 

Дали намеренията за теглене на заем са сериозни – както твърдят от Общината, ще разберем съвсем скоро.

 

БЛАНК

 

 

На какви пределни цени да возят пловдивските таксиметрови шофьори? По този въпрос дискутираха на среща днес представителите на 25 фирми и директора на общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта” - Никола Янакиев. Таванът трябва да бъде въведен в тримесечен срок след предстоящото обнародване в „Държавен вестник” на промените в Закона за автомобилните превози. По този начин държавата се надява най-после да се пребори с така наречените „копърки” – таксита, които мамят клиентите с многократно по-високи цени на принципа „кьорав карти не играе”

 

В/Р

 

Тема: Лев - лев и двайсет най-харесани за цена на такситата

 

Стендап

Най-реалната пределна цена според проведено още през юни миналата година проучване сред пловдивските таксисти  е лев - лев и двайсет за един километър пробег, тепърва ще се уточнява ще има ли таван за цената на повикване или минута престой. Според шефа на “Организация и контрол на транспорта” Никола Янакиев повечето компании ще продължат да обслужват клиентите си по сегашните тарифи, въведената пределна цена ако не 100, то поне 90 процента ще реши проблема с така наречените “копърки”.

Синхрон - Никола Янакиев, директор на ОП “Организация и контрол на транспорта”

От нововъденията са доволни и таксиметровите шофьори, които сега обират негативите на недобросъвестни свои колеги.

Синхрон - Георги Цветков - управител на таксиметрова компания

На таксиметровите шофьори Янакиев връчи и дискове със списъците на 111-те съгласувани с шофьорите стоянки за 409 таксита, одобрени вече и със заповед на кмета. На Държавна автомобилна инспекция и Пътна полиция пък са посочени десетина-петнайсет места в центъра, които неправомерно се използват като стоянки. Като пример Никола Янакиев посочи върволиците жълти коли северно от Тунела и до Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Според най-актуални данни броят официално регистрираните от общината таксита е 1527, другите са незаконни.

БЛАНК

 

 

Една от пиаците на незаконни таксита е на улица „Ландос”. Тук се предлагат  таксиметрови услуги с лични си автомобили.

 

В/Р

 

Тема: Прилагат съветския опит в Столипиново

 

В тази колона от коли на пръв поглед няма нищо необичайно, но погледнати отпред  веднага забелязваме срамежлива картонена табела с надпис „ТАКСИ”. Нелегалните таксита са паркирани на няколко стотин метра преди 6-то РПУ, точно пред пощата на ул.Ландос. Забелязвайки нашата камера, картонените табелки бързо изчезват, а шофьорите – навярно съзнавайки, че са в нарушение, се чудят как да се покрият. Попадаме на разговорлив шофьор, който твърди, че чака жена си. Той има обяснение за появата на нелегалната таксиметрова компания.

Синхрон 1: ЦИГАНИН

Посетилите великия Съветски съюз пред повече от 20 години със сигурност си спомнят хилядите частни коли, които работеха и като нелегални таксита.

Така че след като съветската тоталитарна система не можа да се пребори с този бизнес, какво остава за днешна демократична България.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Каруцар бе ранен при пътен инцидент на пътя Кричим-Куртово Конаре. В местността "Чешмата" автобус с  водач от Стамболийски, ударил движещата се пред него каруца без светлини и светлоотразителни елементи. Водачът на каруцата е бил отведен в болница с комоцио и рани по главата. След прегледа той е отказал лечение.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Продължава нашата и ваша класация „Дупка номер 1 на Пловдив”. В началото на новата година обаче решихме да направим класация на дупките, които междувременно бяха запълнени, след като ви ги покзахме.  

 

В/Р

 

Тема: Класираме запълнените дупки

 

На трето място в класацията „Запълнена дупка” поставяме предложението до колелото на улица „Богомил”. Просто защото ямата просъщесвува много кратко.

Стенд ъп – Любов

Макар и леко хлътнали, паветата все още са си на мястото. Случайно или не, повечето ваши предложения за „Дупка номер 1” са павирани. Така се получи и в класацията за запълнени дупки. На второ място в нея поставяме една яма на булевард „Васил Априлов”. Коварството й беше, че бе точно на излизане от колелото и не се виждаше. И тя обаче вече е запълнена. Някои шофьори споделиха, че отново е тръгнала, но свършената работа си заслужава похвалата. И така стигаме до първото място в класацията ни на запълнените дупки. Без конкуренция това е огромният кратер, който беше зейнал на кръстовището на Сточна гара.

Стенд ъп Мими 1

Стенд ъп Мими 2

Така първото място в класацията ни за „Дупка номер 1 на Пловдив” отново е вакантно. Очакваме вашите предложения.  

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

В „Северен” няма опашки за записване в детските градини увери кметът на района Ина Филипова. Тя допълни, че многократно е алармирала за проблем с местата в забавачниците, тъй като през 2008 година има родени 670 деца и тази година те вече трябва да тръгнат на градина. Но строеж на ново детско заведение и е отказан. 

 

В/Р

 

Тема:В район Северен нямало опашки за детските градини

 

Проблемът в близките 7-8 години според Ина Филипова ще бъде разрешен със строежът на още една забавачница. И още на първата сесия ще внесе в общинския съвет предложение за терен-част от 17 декаровия двор на езиковите гинмазии.

Синхрон 1-Ина Филипова-кмет на район Северен

Като цяло райония кмет  е съгласна с новата точкова система,  въведена в Тракия. Обяснението на Филипова, че в Северен и другите райони не е приложена-не чули и не разбрали, че такова предложение ще бъде гласувано в общинския съвет. Но сега вече са отчетени предимствата на системата

Синхрон 2-пак тя

Голямото претеснение на родителите сега обаче е, че няма места, а не дали се кача или на опашки. А вириантите не са никак много

Синхрон 3-пак тя

800 лева на месец в частна детска градина са стресиращи поне за повечето хора. Затова и се пита не беше ли по-добре да се пристрои детска градина Космонавт, а не са де закърпват постоянно сегашните.

 

БЛАНК

 

 

От кои точно пари да даде общината на Ина Филипова, за да се  направи детска градина, от 20 – те милиона, които правителството отказва да изплати на Пловдив, или пък от 30-милионния заем за улиците, който пък Дянков лично спря пред Европейската банка?” - попита заместник кметът Александър Долев.  И добави:” Само ще припомня, че нови детски градини в града се правят именно в този мандат и то, от 20 години насам. „

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565067
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930