Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 17:09 - Новините - 05 Януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1176 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 05 Януари 2011
Сряда

И пловдивчанин се оказа братовчед на Дилма Русев

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 5 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Вчера пловдивчанинът Димитър Стойков тръгнал да търси в Интернет и чрез роднини свой забравен братовчед и така стигнал до…Дилма Русеф. С която се оказват с общи корени – по линия на рода НегенцОви, от който е и бабата на бразилската президентка.

 

В/Р

 

Тема: Дилма Русев с пловдивски корени

 

Синхрон - ДИМИТЪР СТОЙКОВ – БРАТОВЧЕД НА ДИЛМА РУСЕФ

 

БЛАНК

 

 

Разказът на Димитър Стойков потвърждава версията, че Дилма Русев чрез рода НегенцОви е роднина с прочутия детски писател Ран Босилек. Новото е, че този род се оказва свързан с прочутия д-р Рашко от Копривщица – съратник на Левски, един от организаторите на Априлското въстание и приятел на Бенковски.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

„Градини и паркове” вече няма да имат извинение за неокастрените клони в града!” С тези думи кметът Славчо Атанасов  представи новата техника, закупена за общинското предприятие с пари от бюджета.

 

В/Р

 

Тема: Дробилки за клони купи Общината

 

6 чисто нови микробуса и 2 леки автомобила на стойоност 170 хиляди лева получиха днес от „Градини и паркове”. Бусовете са по един за всеки район. Те са товаропътнически и с тях екипите с косачки и инструменти ще бъдат много по-мобилни. Колите пък са за контрольорите на предприятието. Хитът обаче са трите дробилки за клони. Те са английски, струват 90 хиляди лева и според кмета за половин година ще си избият парите.

Синхрон 1 – Иван Георгиев – директор на „Градини и паркове”

Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

4 тона клони на час е производителността на всяка дробилка. Преработват клони с размер до 15 сантиметра в диаметър.

Атмосфера 1+2+3+4

 

БЛАНК

 

 

Славчо Атанасов опроверга категорично спекулациите, че сградата на Дома на учителя в Стария град ще бъде предоставена на фондация.

 

В/Р

 

Тема: Славчо: „Няма да пипаме Дома на учителя!”

 

ГОТОВ - Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

 

Бланк

 

 

Продължава битката между общинската администрация и Съвета по туризъм за размера на данъка за нощувка, който трябва да плащат хотелиерите. От Съвета по туризъм са готови да се повиши ставката с 20-25 процента, но със събраните средства Общината да участва като съфинансираща организация по редица европроекти, свързани с развитието на културния туризъм. Това съобщи в предаването „18 плюс” шефът на съвета Любозар Фратев. 

 

В/Р

 

 

 

Тема:

       

 

Синхрон: Любозар Фратев- предс. на Съвета по туризъм

 

БЛАНК

 

 

По-късно днес дйде отговор от Общината – създава се нов раздел 7-ми – туристически данък. Съгласно член 26, алинея 2 от Закона за местните данъци и такси, размерът на дължимия туристически данък за Януари 2011 за средствата за подслон и местата за настаняване се определя, както следва:

1.    КАТЕГОРИЯ 1 ЗВЕЗДА – 0,60 ЛВ. ЗА НОЩУВКА

2.    КАТЕГОРИЯ 2 ЗВЕЗДИ – 0,80 ЛВ. ЗА НОЩУВКА

3.    КАТЕГОРИЯ 3 ЗВЕЗДИ – 1,00 ЛВ. ЗА НОЩУВКА

4.    КАТЕГОРИЯ 4 ЗВЕЗДИ – 1,00 ЛВ. ЗА НОЩУВКА

5.    КАТЕГОРИЯ 5 ЗВЕЗДИ – 1,00 ЛВ. ЗА НОЩУВКА

Срока за внасяне на туристическия данък е до 15-то число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.

Цялато интервю с Любозар Фратев може да гледате тази вечер от 23.20 и утре от 14.00 часа.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Вчера в Трето РУП е бил получен сигнал, че група младежи разбиват коли в района на улиците „Филипово” и „Райна Княгиня”. Полицаите реагирали незабавно и след обсада са заловили три 17-годишни момчета и 27-годишен мъж. Установено е, че групата е унищожила или повредила стъклата на 9 автомобила, като преди това четиримата са се били почерпили с алкохол в близко заведение.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

„Здравейте, живея в район „Източен” и съм диабетик. Инсулинът ми е жизнено необходим. Останах шокиран, когато в първите дни на 2011 отидох да аптеката да си купя, а се оказа, че вече не зареждат. Попитах и в други аптеки, но навсякъде отговорът беше един и същ. Кажете какво да правя?” – с тези думи се обърна наш зрител в сутрешния блок „Обществена приемна”. Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: Диабетици остават без инсулин

 

Проверихме няколко аптеки в район „Източен”. Фармацевтите не пожелаха да застанат пред нашата камера, но обясниха каква е ситуацията. Инсулин няма и скоро не се очаква да има, защото аптeките нямат възможност да зареждат. Собственик на аптека в „Източен” добави още, че дори доплаща от собствения си джоб за да не останат диабетиците без жизненоважното средство. От своя страна Здравно осигурителната каса дължи на аптеките пари от октомври 2010. А от трета страна – липсва далавера – когато пациент си закупи инсулин – аптеката печели само 1 лв, но когато идват болни с няколко рецепти – печалбите драстично се увеличават. Може би, с това се обяснява истерията около т.нар. „Свински грип” и набиращата сила епидемия от вирусен Хепатит А. Въпросът тук е колко струва човешкия живот и дали е морално да се подиграват с хронично болните пациенти.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Със своите 7 сребърни и 7 бронзови медала от провелите се през миналата година турнири по канадска борба, както и с първото си място в мятане на диск от държавното първенство по лека атлетика за хора с увреждания, Ася Бурова е обявена за най-добрата лекоатлетка и най-проспериращата състезателка на Обединените спортни клубове на слепоглухите "Марица". Това стана ясно в предаването "1Х2" на ПОТВ.

 

В/Р




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565185
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930