Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2011 17:46 - Новините - 07 Януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2352 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 7 Януари 2011
Петък

Грижата за стадионите – основна грижа за всички партии!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 7 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

БЛАНК

 

Повечето милиони от софийския боклук са все още само на лист хартия, но преразпределението им вече започна. Два, че и повече от тях, вече се пренасочват към спортната база. Не че тя не е важна, но нали парите бяха за още по-важни инфраструктурни обекти? Или какво пък толкова? Двайсет години хората от „Южен” и „Западен” са чакали пътния възел „Модър-Царевец” да ги свърже… Ще почакат още…  

 

В/Р

 

Тема: Стадионът в Коматево става „Христо Стоичков”?

 

Виртуалните все още 2 млн. лв. от сделката със софийския боклук, които областният управител Иван Тотев предложи да бъдат пренасочени към спортната база, бяха набързо разпределени на днешната среща на заместник-кмета Георги Титюков с Атанас Узунов от „Локомотив”, Марин Бакалов от „Ботев” и Георги Колев от „Спартак”.

Синхрон – Георги Титюков, заместник-кмет

Приблизително същото финансиране ще получи и „Ботев” за подмяната на седалките и изграждането на стаи за треньори, съдии, делегати, както и за допинг контрол.

Стадионът на „Спартак” е даден на концесия и пари от боклука за него няма да има, а "Марица" със сигурност ще получи 30 хил. лв. от бюджета, за да довърши първенството във "В" група.
И четирите футболни клуба са се обедини около идеята стадионът в „Коматево” вместо да се дава на концесия да стане общоградски.

Синхрон 3 – Георги Титюков, заместник-кмет 

Титюков предположи, че обновеният стадион „Коматево” може да смени името си на „Христо Стоичков” например, но ще са нужни поне още 2-2,5 милиона.

Кметът, който намина да види как вървят преговорите, е почти сигурен, че местният парламент ще приеме предложението.

Синхрон – Славчо Атанасов, кмет на Пловдивще на Общинският съвет ще гласува решението на първата си за тази година сесия.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Копието с побития върху него от Славчо Атанасов  договор между общината и правителството за софийския боклук е поставено на видно място в кметския кабинет. Докога ще остане там – вижте в следващия видеорепортаж.

 

В/Р

 

Тема: Копието с набучения договор чака милионите от боклука

 

Синхрон 2 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Кметът отби коментарите по свой адрес от финансовото министерство, че твърде рано започвал предизборната си кампания за втори мандат и че крайният срок за изплащането на договорените пари е 31 декември 2011 г.

Синхрон3 –Славчо Атанасов

Кметът все пак бил оптимист, че копието няма да остане вечно като част от интериора на кабинета му и ще го изнесе оттам преди края на мандата си.

Синхрон 4 – Славчо Атанасов

Славчо Атанасов щял да продължи да пише всяка седмица по едно писмо и на премиера Бойко Борисов, и на финансовия министър Симеон Дянков. Досега бил написал 20.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

С Новата Година дойде и първото зрителско предложение за „Най-красива дупка”. Сигнализира Георги Йорданов, който е заснел два съседни кратера само на 100м от Братската могила. В писмо той се обърна към редакцията ни със следните думи:

 

В/Р

 

Тема: Ново предложение за „Най-красива дупка”

 

„Здравейте! Казвам се Георги Йорданов. Прилагам снимки на две съседни дупки. Намират се точно на входа за ресторант " Гребеца " в посока Прослав, като дупката и на не повече от 100м от Братската могила. Ще се радвам ако отразите моето предложение , защото аз съм влизал.  с чисто новата си кола, във всичките ви досегашни участници в класацията и смея твърдя, че моето предложение е по добро от досегашните.”

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Курбан за здраве раздаде днес пловдивчанинът Христо Копринков на своите съкварталци от район "Северен". На Ивановден хората се почерпиха с прясно агнешко печено и дроб сърма.

 

В/Р

 

Тема: Курбан за Ивановден в "Северен"

 

Христо Копринков е на 32 години и се занимава с търговия на едро. Избрал е днешния ден да направи добро, тъй като дядо му се е казвал Иван.

Синхрон 1 - Христо Копринков - бизнесмен

Опашка от чакащи се изви от рано в двора на църквата "Свети Иван Рилски".

Синхрон 4 - Ина Филипова - кмет на район "Северен"

3 агнета за двеста души беше приготвил днес дарителят, който лично раздаваше порциите.

Синхрон 3 - Христо Копринков - бизнесмен

Синхрон 5 - Ина Филипова - кмет на район "Северен"

Христо Копринков се зарече, че от тук нататък курбанът за Ивановден ще стане традиция.

Синхрон 2 - Христо Копринков - бизнесмен

Копринков посъветва тези, които вечно се оплакват, да се понапрегнат малко и да си помогнат сами, а не само да чакат Господ да им помогне.

 

БЛАНК

 

 

Салсата носи важно послание - сближаване между хората. Тази тайна ни разкриха инструкторите от клуба „Салса де Куба”, които гостуваха в предаването 18 +. Те ни разкриха още защо повечето желаещи се записват да танцуват салса.

 

В/Р

 

Тема: Салсата-начин да си намериш половинка

 

Синхрон- готов

 

БЛАНК

 

 

В Пловдив не е модерно да се осиновяват животни от Зоопарка за разлика от другите градове в страната. В Софийския зоопарк например има над 150 осиновители сред които и известни личности от политическия и културен елит.

 

В/Р

 

Тема: В Пловдив не са започнали да осиновяват животни от Зоопарка

 

Независимо, че Зоопаркът в Пловдив е още в ремонт, решихме да проверим дали някой от местните политици, не желае да присъедини към семейството си маймуна, лопатар или мечка. Директорът на „Зооветеринарен комплекс” Пловдив д-р Иван Шиков изрази надежда, в най-близко бъдеще, Зоопаркът да се сдобие с тигърче или лъвче, което да го направи още по-атрактивен за посетители, а защо не и осиновители.

Синхрон – д-р Иван Шиков – директор „Екология”

За разлика от Пловдив, в София осиновяването на екзотично животно от Зоопарка се превърна в мода. Премиерът Бойко Борисов, например, е горд собственик на скалния орел Калин. Въпрос на време е да разберем дали ще има интерес от страна и на местните политици, защото за сега такъе липсва.

Синхрон – Линка Кумчева – директор на Зоопарк Пловдив

Осиновяването не става трудно. Желаещият отива в Зоопарка и получава списък, от който си избира животно или група животни, които подлежат на осиновяване. Новият родител е длъжен да осигури средства за издръжката на нестандартния член на семейството – за храна, ваксини или подобряване условията му на живот.

 

БЛАНК

 

 

Сега следва един поглед към утрешната ни програма.

От 10,30 часа в предаването „1001 съвета” с Роси Русева гостува Надя Колер – българска музикантка от Швейцария, темата ще е „Нова година, нов късмет”.

От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” ще гостуват танцова формация „Етно ритъм” и Димитър Андонов – известен като „хисарския поп”. Повторенията са в неделя от 14 и от 22,00 часа.

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552149
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

БЛАНК

«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031