Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 17:12 - Новините - 17 януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1438 Коментари: 0 Гласове:
0



 Новините - 17 януари 2011
Понеделник

 

 

 

Смрад, боклуци и презервативи на килограм в центъра на Пловдив.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 17 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

„Децата играят сред купчина презервативи, из въздуха се носи страшна смрад, а сградата се е превърнала в сварталище на бездомници и наркомани. Бива ли в центъра на Пловдив да има такова нещо?!” – с тези думи ни потърси възмутена зрителка в рубриката „Обществена премна”. Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: Деца играят сред купчина от презервативи

 

Намираме се на улица „Тракия” 54 в район „Централен”. Преди години, на мястото на тези грозни отломки, се е намирал тютюнев склад. Сега изоставеният терен е за всеобщо ползване на бездомници, наркомани и проститутки. Употребените презервативи са буквално на всеки сантиметър и е цял късмет ако не настъпиш някой.

Стендъп

Граждани от съседните блокове коментираха, че теренът  стои безпризорен от години.

Синхрон – 2 – Пенка Колева

Синхрон – 1 – Георги Детарианов

Синхрон – 3 – Пенка Колева

Поставили сме въпроса пред кмета на район „Централен” – Райна Петрова и очакваме отговор. Междувременно може да предложим на „Чистота” в близост до „прелюбодейските” райони като глухите улички до „Централна гара”, редом до контейнерите за стъкло и пластмаса, да бъдат поставени и за презервативи. Може би така междублоковите пространства ще останат чисти и децата няма да играят сред спринцовки и използвани кондоми.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Ще стигнат ли силите на Пловдив, за да се пребори с другите кандидати и бъде утвърден като културна столица на Европа през 2019 г.?

Още нищо  не се знае, но в Общината вече сериозно се работи по въпроса.

 

В/Р

 

Тема: Ще стане ли Пловдив европейска столица на културата?

 

Над 70 представители на творчески институции са поканени в петък за учредяването на Инициативен комитет „Пловдив – европейска столица на културата през 2019 г.”

Синхрон-1- Петя Гогова, заместник-кмет

Напролет се очаква да станат ясни точните критерии за кандидатстване, след което ще бъде създаден и Организационен комитет.

Синхрон-2 – Петя Гогова, заместник-кмет

Заместник-кметът Александър Долев екстрено се е задействал да решава проблема. Вече има нарочен терен в „Тракия” за многофункционалната зала, остава да се намери инвеститор или друг начин за изграждането й. С допълнително поставените 500 места Античния театър сега събира 3-хилядна публика, но е задължително да има и голяма сцена на закрито.

Въпреки голямата конкуренция, Гогова вярва, че проектът на Пловдив ще бъде достойно оценен.

 

БЛАНК

 

 

Как хем бизнесът да не страда, хем общинската хазна да се пълни?

 

В/Р

 

Тема: Пловдивчани платиха близо 60 млн. лв. данъци и такси

 

Въпреки тежката криза през 2010 г., пловдивската дирекция „Местни данъци и такси” отчита добри резултати.

Синхрон-3-Николай Ненков, директор на „Местни данъци и такси”  
Половинката процент до кръглото 100 са постъпили от частните съдебни изпълнители още в първите дни на януари.

26,5 млн. лв. са приходите от такса смет, а близо 11,6 млн. лв. - от данък недвижими имоти. Около 8,7 милиона са постъпленията от данъка върху превозните средства. Надежда, че лека-полека започва излизане от кризата, според Ненков вдъхвали събраните 10,658 млн. лв. от данък върху придобиване на имущество, тъй като това било знак за раздвижване на пазара.
Синхрон-4 –Николай Ненков, директор на „Местни данъци и такси”
В момента данъчните проверяват дали всички, които са регистрирали новозакупени автомобили в КАТ, са подали данъчна декларация и
при тях.

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

1 на всеки 1375 жтели на пловдивска област е бил подслушван или следен. СРС-та обаче се изпозват само за разработване на лица, за които има данни за извършено престъпление - каза председателят на пловдивския окръжнен съд Сотир Цацаров. Той каза, че „специлно разузнавателно средство” не е мръсна дума, но има проблеми с изтичането на информация. 

 

В/Р

 

Тема: В Пловдив за 2010 издадени 1753 разрешения за СРС-та

СРС-та се издават само при искане на прокуратура и МВР, а лицата не могат да бъдат подслушвани повече от 6 месеца. За миналата година 1753 са издадени разрешения в Пловдив, а разработваните лица са 527

Синхрон 1-Сотир Цацаров-председател на ПОС

При 60 процента от подслушваните лица са следени по телефона. Най-често за разследване на преспъпления свързани с наркотици, но има и за подкупи, изнудване е фалшиви пари и бандероли. И според европейския съд трябва да има реалнигаранции срещу безразборнос редене

Синхрон 2- пак той

На СРС-тата се правят 2 екземпляра. Вторият е за сравнение,  ако спор за достоверността на първия. Информация  се снема само от МВР и ДАНС, съдът само изслушва. Въпреки това според Цацаров системата за сигурност  не е добра. А и не можело една парламентарна комисия само да осъществава контрол

Синхрон 3-пак той

Проблемът на контрола е след като се направи записът –трябва да е ясно, че частта, която е годна за доказателство е само в два екземпляра, а не 3-4. И че другата част, която не става е унищожена.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

„Футболът е велика игра и ние всички сме нейни фенове. Тази игра обаче ражда любов, а не омраза, води до приятелство, а не до бой, събира хора и пълни терените, а не ги разделя и прогонва оттам. Случилото се в събота срещу неделя – фенове да се бият с граждани и полиция, е недопустимо”, се казва в изявление на кмета Славчо Атанасов по повод на последните вандалски прояви.

 

В/Р

 

Тема: С кръгла маса озаптяват футболните хулигани

 

Шефовете на "Ботев" Марин Бакалов и "Локомотив" Атанас Узунов започват срещи с различните фракции на фенклубовете на двата отбора. За това се договориха на днешната си среща с кмета Славчо Атанасов и началника на "Охранителна полиция" комисар Тодор Гребенаров.

Синхрон-5-Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

След възцарилия се през първия полусезон мир между феновете, проявената напоследък агресия озадачава мнозина.

Синхрон-6-Марин Бакалов–изпълнителен директор на „Ботев”

Синхрон-7-Атанас Узунов, изпълнителен директор на „Локомотив”

Под егидата на кмета на кръгла маса следващия понеделник футболни и полицейски началници с помощта на експерти ще  набележат превантивни мерки срещу футболното хулиганство.
Синхрон-8- комисар Тодор Гребенаров, началник на „Охранителна полиция”
 "Разбирам буйния нрав на младите фенове, но в крайна сметка в града има достатъчно клубове по бойни изкуства", отбеляза  Славчо Атанасов в специалното си изявление до медиите.

 

БЛАНК

 

 

Липсващи плочки по пода, изкъртени стълбища, липсващи решетки на отводнителните шахти, опасно висящи кабели по стени и тавани. Така изглежда подлезът на Централна гара откъм бул. „Христо Ботев”, който през 2005 г. бе даден на концесия на футболен клуб „Локомотив”. Изпълнителният директор Атанас Узунов обещава скорошна промяна на ситуацията.

 

В/Р

 

Тема: „Локо”  ще ремонтира подлеза на Централна гара

 

Заради неплатени вноски и неизпълнена инвестиционна програма заместник-кметът Александър Константинов, който отговаря за следконцесионния контрол, още минала година предложи развалянето на договора. Общинският съвет единодушно гласува, но на следваща сесия по предложение на спортния заместник-кмет Георги Титюков пак с абсолютно мнозинство реши да даде още един шанс на „Локо”-то. Засега положителна промяна на картинката в подлеза няма, дори напротив – все повече се множи броят на изпочупените плочки. Според изпълнителния директор на „Локомотив” причината е прозаична – липса на достатъчно средства.

Синхрон-9-Атанас Узунов, изпълнителен директор на „Локомотив”

От общината ще продължат да следят как се изпълнява концесията.

 

БЛАНК




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565011
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930