Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 17:14 - Новините - 18 януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Новините - 18 Януари 2011
Вторник

 

 

 

Със СеРеСета ще наблюдават и паяците.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

БЛАНК

 

 

С видеокамери ще наблюдават вече общинските  „паяци” как си избират автомобил за репатриране. Идеята е на шефа на „Общинска охрана” Александър Стайков и днес беше направена демонстрация на нововъведението.

 

В/Р

 

Тема: „Паяците” под видеонаблюдение

 

Днес бяха поставени две видеокамери в един от четирите общински паяка, които вдигат неправилно паркирали автомобили. Те са свързани с управлението на фирмата.

Синхрон: Александър Стайков- директор на „Охрана и сигнализация”

Не бързайте обаче да се радвате. На шофьорите, чиито автомобили бъдат репатрирани до наказателен паяк няма да бъдат показвани кадрите от вдигането на колата му. Така че, няма да може да се оспорва наложената санкция.

Синхрон: 2

Предстои през следващите месеци всички паяци да бъдат подложени под видеонаблюдение.

 

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Кметът на пловдивският район „Тракия” Гиньо Матев поиска главата на Тотю Младенов. Причината е в отказа на социалният министър да разкрие филиал на Бюрото по труда в района.

 

В/Р

 

Тема: Кмет поиска оставката на министър

 

3 500 са регистрираните безработни в „Тракия”. За един подпис всеки месец те пътуват до централата на пловдивското учреждение , която се намира на улица „Чернишевски” и е на повече от 15 километра от домовете им.

Синхрон: Гиньо Матев- кмет на „Тракия”

Гиньо Матев е намерил общински имот за изнесена секция на бюрото по труда. Но социалният министър Тотю Младенов категорично отказал да прави допълнителни разходи по време на криза.

Синхрон: 2

За това и кметът на „Тракия” е готов на крайна мярка.

Синхрон: 3

Преди това обаче ще направи последен опит за реши проблема, като търси съдействие и от областния упарвител Иван Тотев.

 

 

БЛАНК

 

 

Принудително събиране на неплатени данъци, включително запор върху вземанията на длъжника и възбрана върху недвижими имоти, ще бъде предприето срещу некоректните платци, които до 31 януари не си внесат дължимите суми със съответните лихви за просрочие, предупреждават от дирекция "Местни данъци и такси". Сред рестриктивните мерки се предвиждат и запор върху движими вещи, стоки в оборот, вземания от трети лица, ценни книжа и дялове.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

На ул."Ландос" мъж и жена напръскали със сълзотворен спрей 22-годишен пловдивчанин, след което му отнели два мобилни телефона, сребърна гривна, сребърен синджир и портфейл със 70 лева. По първоначални данни нападателите са на възраст между 22 и 25 години и са все още в неизвестност.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Ще бъдат ли спазен срокът за откриването на Четвъртък пазара? – попита живееща наоколо наша зрителка. Тя била обезпокоена, че след летящия старт на строителството, напоследък там почти не се работело. Наш екип направи проверка. Резултатите вижте в следващия видеоматериал.

 

В/Р

 

Тема: Липса на финансиране може да забави Четвъртък пазара

 

Подземното ниво на Четвъртък пазара, където ще е паркингът, е напълно готово. В момента няколко работници подготвят площадката за наливане на плочата на кота нула.

Синхрон-1 – Илия Ковачев, ръководител на обекта

Синхрон-2 Илия Ковачев, ръководител на обекта

Досега на фирмата са преведени авансово 485 хил. лв., според договора свършената работа трябва да се заплаща ритмично след всяко актуване. Извършените досега дейности са за близо двойно повече пари.

Синхрон-3- Илия Ковачев, ръководител на обекта

Директорката на „Общинските пазари” Кристина Йончева уверява, че Четвъртък пазара е сред приоритетите в капиталовата програма на общината за тази година и ще бъдат заложе необходимите около милион и половина лева за довършването му.

Синхрон-4 – Кристина Йончева, директор на ОП „Общински пазари”

Ще трябват и около 400 хил. лв. за модерно оборудване на помещенията, което включва и нови модерни маси за търговците. През март трябва да се обяви обществена поръчка за изработването им.

 

БЛАНК  

 

Интервю с директорката на „Общински пазари” Кристина Йончева, от което ще разберете повече подробности за реконструкцията на Четвъртък пазара, както и какво става със Събота пазара и другите пловдивски тържища, очаквайте утре в телевизионното предаване „Големият съвет”.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

200 пъти да бъдат повишени глобите за замърсяване с тежки метали - предлагат няколко екологични организации. Засега няма политическо лоби, но загрижените за природата се надяват, че всички депутати от комисията по опазване на околната среда и водите ще подкрепят идеята. Ако това стане, под ударите ще попадне и пловдивския Комбинат за цветни метали.

 

В/Р

 

Тема: Искат 200 пъти увеличение на екоглоби

 

Според еколозите именно повишаването на глобите, които сега са символични,  ще стресне големите печеливши предприятия. Като „Челопеч майниг”, които заустяват  Тополница с арсен и плащат месечно санкция от 1400 лв

Синхрон 1-Васил Къдринов-  Еко Пловдив

Според представител  на зелените замърсяването на Пловдив с тежки метали е с 15 до 30 пъти над допустимите европейски  норми и затова земята се обезценява

Синхрон 2-Теорги Тупарев-съпредеседател на „Зелените”

Еколозите за пореден път алармираха,че не всичко в КЦМ е наред и дадоха пример с инсталацията за цианиди. За която след проверка станало ясно,че работи без комплексно разрешение

Синхро 3-Даниел Попов-информационен център

Пак според еколозите емисиите на серен диоксид са 110 пъти над нормите , а на един от големите замърсители- Комбинатът за Цветни Метали е съставен еднократен акт от 18 500 лева. 

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Димитър Костов, бивш общински съветник и изследовател на античната история на Пловдив.

От 19.15 е първа серия на документалния сериал ИСТОРИЯ НА ФАШИЗМА.

От 21.30 пък е първият епизод на американския игрален сериал ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567322
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930