Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 17:55 - Новините - 19 януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1566 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 19 Януари 2011
Сряда

От БСП поставиха кмета Славчо Атанасов в глупавата позиция да избира между децата и футбола.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 януари.

 

БЛАНК

 

 

Популистки идеи за безплатни детски градини са на път да взривят крехкото управляващо мнозинство в Пловдив. От БСП попитаха - след като Славчо Атанасов иска да даде 300 хиляди лева на пловдивските футболни клубове, защо да няма подарък и за детските градини..  Решението на социалистите  да внесат дори предложение в общинския съвет провокира кметът да отсече: ”Не ме карайте да избирам между децата и футбола”.

 

В/Р

 

Тема: Според Славчо Атанасов и децата, и футболът са приоритет

 

„Не може в година на криза, когато трябва да се акцентира върху социалните плащания, да се насочват парите в екзотични посоки”-казаха от БСП. За безплатните детски градини кметът отвърна:Прекрасно предложение, но трябва да бъдем реалисти”.

Синхрон 1-Славчо Атанасов кмет на Пловдив

Атанасов допълни, че пловдивчани плащат най-ниските такси за забавачка в България 35 лв. А ако спрат да плащат, трябват 3 милиона лева от бюджета

Синхрон 2-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив

По въпроса за 300 хиляди лева за футболните клубове кметът уточни, че Община Пловдив няма право да им дава пари. И затова ще купи за тези пари билети на 4-те отбора и те ще бъдат дадени на пансионери, ученици отличници и социално слаби

Синхрон 3-пак той

Няма опасност от раздори между ВМРО-НИЕ и БСП. „Просто на политическия съвет в понеделник ще обясним делово, а колегите социалисти са умни и ще ни разберат”-завърши кметът

 

БЛАНК

 

 

Пари, пари и още пари искат пловдивчани от Бойко Борисов. Такива бяха най-често посланията, които оставиха пловдивчаните, изкушени от акцията на младежкото БСП в раздрънкан хладилник от соцвремената да събират пожелания към правителството.  Вместо пощенска кутия бил избран хладилник като символ на замразените обещания на правителството.

 

В/Р

 

Тема: Хладилник събира послания до Бойко Борисов

Опашки нямаше, но не липсваше и присъствие, най-вече на пенсионери.

Синхрон-10-Марийка Иванова, пенсионерка

Не мина и без политически спорове.

Синхрон-12 и 13 – Борис Георгиев, пенсионер

Айгюн Мехмед, който днес навършва 17 години, е чул по телевизора, че…

Синхрон-14 – Айгюн Мехмед, ученик

Попитахме го какво очаква.

Синхрон 15- Айгюн Мехмед, ученик

Младежкото БСП отчете акцията си като успешна.

Синхрон-11 – Красимир Каранфилов, млад социалист

 

БЛАНК

 

 

Трагикомедията около паметника на Филип Македонски продължи с пълна сила на днешното  заседание на  ексепертния съвет, който уж не реши, но после се оказа, че е решил.  Припомняме, че точно на архитектите и стоителните инженери Славчо Атанасов прехвърли топката за демонтажа на паметника  на Филип Македонски на експертния съвет.  Кметът каза: "Ако специалисти решат, монументът ще  се махне временно".

 

В/Р

 

Тема: Къде ще бъде Филип Македонски?

 

Идеиният колектив на проекта за реконструкцията на Римския стадион, заради което е нужно махането, предостави пълна информация за ремонта. Който предвижда след 2 години Пловдив да има Римски Стадион, който ще бъде максимално открит за очите на посетителите. Водещото мото на учените беше:"Ние не подценяваме паметника. Но най-важното на мястото са античните цености, те трябва да имат автоматичен приоритет и нищо не трябва да отвлича вниманието на туриста".

Синхрон 1- Тодор Кръстев-творчески ръководител на идеиния проект

Специалистите-архитекти и строителни инжинери близо час не склониха да дадат конкретен отговор на поставения от областния управител конкретен въпрос за даване на стоително разрешение. 

Синхрон 2-Румен Русев- гл.архитект на Пловдив+жена+Хубена Салджиева-архитект

„Има линейни графици на проекта и ако се забавим с повече от седмица рискуваме да загубим европейските пари за реконструкцията”-каза Иван Тотев. Накрая членовете на експертният съвет все пак предложиха, но с половин уста, че дават строително разрешение.  Решението за временното демонтиране на паметника ще трябва да вземе общинския съвет.

Синхрон 3-Иван Тотев-областен управител

Илко Илиев коментира: „Нормално е становището на експертния съвет,защото общинският съвет е принципал”.

 

БЛАНК

 

 

„Имам недоверие в скоростта и работата на общинския съвет на базата ми на опита със съветниците” - коментира областния управител Иван Тотев решението на експертния съвет. Той допълни, че гарантира, че ще бъде взето възможно най-лошото за областната администрация решение. И обясни случващото се с думите „Изборна година”. По-късно председателят на общинския съвет Илко Илиев уточни, че извънредно предложение на утрешната сесия няма да бъде внесено и вероятно това ще стане на следващото събиране на съветниците.

  

В/Р

 

Тема:Ил.Илиев:”Нормално е становището на експертния съвет”


СИНХРОН-ИЛКО ИЛИЕВ

 

БЛАНК

 

 

Последно- 3 часа след експертния съвет дойде доуточнението-Филип Македонски ще бъде махнат.  Всъщност произнесения трудно от главния архитект Румен Русев термин " строително разрешение"  включвал автоматично и временото преместване на паметника. И още едно доуточнение: Общинският съвет ще решава не дали да се демонтира, а къде да бъде поставен паметника.

 

БЛАНК

 

 

Държавното дружество ВиК в Пловдив се източвало, а новата цена на водата – надута, за да се пълнят партийни касички, от които да плащат предизборни кебапчета и напитки. Бомбата хвърли общинският съветник, бивш атакист и сегашен председател на Граждански комитет "Пловдив" Тодор Христев. До края на седмицата щял да поиска от председателя на местния парламент Илко Илиев да сезира прокуратурата за поредица нарушения, а ако той откажел, щял да го стори сам.

В/Р

 

Тема: ВиК на прокурор, пълнело партийни касички?


Синхрон-1- Тодор Христев, общински съветник

852 хил. лв. били платени за охрана, сочели данните от направения за 2009 г. одит на предприятието. Това било с около 100 хиляди повече от предишната година, а броят на служителите е само 12.

Синхрон-2-Тодор Христев, общински съветник

 Христев предполага кой има сметка.

Синхрон-3 – Тодор Христев, общински съветник
Вдигането на цените на водата било за замазване на неправомерните разходи.
Реалната цена била друга.

Синхрон-7- Николай Сомлев, бивш управител на ВиК

Българите продължавали да плащат водата на ромите.

Синхрон–8и9-Николай Сомлев, бивш управител на ВиК

БЛАНК

 

 

Още едно обвинение към ВиК бе хвърлено днес. Заради нехайството на неговото ръководство към утайките, можело да се окаже, че заразата с Хепатит тръгва оттук.

 

В/Р

 

Тема: ВиК – виновно и за хепатита

 

Заради това, че не си затваря очите и не мълчи, бившият общински съветник Николай Кузов в петък бил уволнен дисциплинарно като помпиер в Помпена станция- север.

Той обвини ръководството на ВиК в липса на отговорност.

Синхрон-4- Николай Кузов, бивш общ. съветник

 На базата на направени справки в публикуваните отчети на Пречиствателната станция Кузов е стигнал до тревожни заключения.

Синхрон-5 – Николай Кузов, бивш общ. съветник

Изолаторът в Пловдив бил пълен с болни от хепатит и вече нямало място.

Ако се окажело, че утайки са били изпуснати в Марица и са причина за хепатита, те щели да стигнат и до Турция, а това можело да ни навлече сериозен международен проблем.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

 

БЛАНК

 

 

Сдружение "Различни, но равни"  в партньорство с "Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите" спечели проект "Представяне на иновационни мобилни услуги в семейно-битова среда за лица с тежки физически и умствени увреждания". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" – 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. Пловдив е първият град в България, в който ще се прилагат тези услуги.

 

В/Р

 

Тема: Стартира проект за мобилни услуги за деца с тежки увреждания

 

Целта на проекта е да улесни достъпа до социални услуги на лица с висока степен на инвалидност и включването им в обществото чрез създаване  и прилагане на иновативни методи за предоставяне на тези услуги. Заложените цели са терапевтични услуги в семейно-битова среда и повишаване информираността на хората с увреждания за техните права. В основите на идеята е да се мотивира доброволчеството сред младите хора, което в по-развитите страни е задължително.
Синхрон – 1 – Емилия Струшанова – председател на младежко сдружение
На лицата, включени в проекта, ще бъдат предоставени следните процедури – двигателна и логопедична рехабилитация, психологична подкрепа и хипотерапия. От сдружение "Различни, но равни" увериха, че в проекта участват едни от най-добрите специалисти, които с търпение, внимание и разбиране са успели да се справят с интеграцията на деца с увреждания.
Синхрон – 2 – Атанас Тавков – председател на сдружение "Различни, но равни"

Специалистите от програмата ще получават възнаграждение само след удобрението и подписът на родителите, в чието семейство помагат. Според Атанас Тавков трябва да има разбиране към семействата, които са избрали да отгледат децата си в къщи, а не да ги изоставят в домове.

 

БЛАНК

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568112
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930