Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 17:00 - Новините - 20 Януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1096 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Новините - 20 Януари 2011
Четвъртък

 

 

 

Продължават драмите около намерението на кмета да финансира футбола с общински пари.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 20 януари.

 

 

БЛАНК

 

 

Заподозряха Славчо Атанасов в предизборно заиграване с феновете!

Кметът е категоричен, че бюджетът на Пловдив ще отдели 300 000 лева за подпомогане на пловдивския футбол. Най- доволни от това негово решение са представителите на клубовете в града –така ще се напълнят и трибуните, и касите.

 

В/Р

 

Тема: Клубовете: Браво на кмета!

 

Идеята на кмета е общината да закупи 100 000 билета по три лева за домакинските мачове на Ботев, Локо, Спатак и Марица. Социалните служби ще ги раздават на бедни възрастни хора на деца сираци и деца от социални домове, които да пълнят пловдивските стадиони.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Най- доволни от това решение бяха представители на Ботев и Локо, които днес потърсиха среща с кмета , за да привестват идеята му.

Синхрон: Иван Йотков- финансов  директор на „Ботев”

              Илко Дойчев- администратор на „Локомотив”

Славчо Атанасов е категоричен, че на политическия съвет към кмета, ще отстоява твърдо решението си. Припомням, че вчера социалистите го обвиниха в популизъм и поискаха тези пари да не се дават, а да се освободят родителите на деца от детските ясли и градини от такси. Според Славчо Атанасов обаче това струва 3 милиона лева и ще взриви бюджета.

 

БЛАНК

 

 

Идеята на кмета обаче взриви днес и местния парламент. Политици от всички партии обвиниха Славчо Атанасов в предизборно заиграване с привържениците на пловдивските футболни отбори.

 

В/Р

 

Тема: АНКЕТА ПОЛИТИЦИ

 

ГОТОВА

 

БЛАНК

 

 

Славчо Атанасов обаче им отговори, че е действащ кмет и в оставащите 9 месеца от мандата му няма да чете любовни романи, а ще продължава да работи за града.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Славчо Отговаря на политици

       

 

Славчо Атанасов- синхрон: ГОТОВ

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Местният парламент отхвърли днес идеята за създаването на общински фонтд „Култура”. Идеята беше на независимия общински съветник Дани Каназирева и подкрепена от ръководителите на пловдивските културни институции.

 

В/Р

 

 

 

Тема:2 часа скандали за фонд „Култура”

       

 

Предложението за създаването на финд „Култура” беше внесено от Дани Каназирева и съветник №1 Илко Илиев. То обаче беше бламирано в началото от ВМРО-НИЕ, който намалиха общинската вноска във фонда от първоначалните 100 000 лева на едва на 10 000 лева. Съветници и от осдтаналите партии заподозряха предизборно ПР мероприятие в инициативата и атакуваха предложението.

Синхрони: Костадин Кисьов- ВМРО-НИЕ

                Надя Танева- ГЕРБ

                Даниела Желязкова- Синя коалиция

                Николай Караиванов- независим

Най- разочаровани бяха вносителите.

Синхрони: Дани Каназирева- независим съветник

                Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив

                     Дани 2

След два часа скандали мнозинството отхвнърли предложението за създаване на общински фонд кутура

 

БЛАНК

 

 

Междуведомствена комисия реши почистването на все по-сгъстяващата се джунгла в коритото на Марица да започне веднага. Кметът подписа заповедта, утре фирмата-изпълнител „Тракия – Редки метали” ще получи възлагателното писмо, в събота и неделя ще изгради подходи за тежката техника към реката, а в понеделник машините влизат.

 

В/Р

 

Тема: Изсичат джунглата в Марица преди да долетят птичките

 

Изкореняването на растителността в коритото на Марица е съобразена с исканията на природозащитни организации.

Синхрон-5 – Лилия Таскова, началник-отдел „Управление на отпадъците”

Според правилата почистването трябвало да върви срещу течението на реката. В случая обаче те следвали гъстотата на гората. Неслучайно в късната есен на 2009-а се започна от моста на „Васил Априлов” до жп-моста. Сега работата ще тръгне от южния бряг до моста на Адата.

Синхрон-6 – Лилия Таскова, началник-отдел „Управление на отпадъците”

От екологичното министерство уверявали, че до към май парите за реката, предвидени в онези, които трябва да се получат по сделката със софийския боклук, щели да дойдат, но всички пловдивски институции се обединили, че трябва да изпреварят пролетното пълноводие и долитането на птичките от юг. Фирмата-изпълнител не само се съгласила да изчака за разплащането, но приела и поисканото от министерството редуциране с 10% на предварително договорената сума. Почистването на оставащите три участъка ще струва 3 182 183, 17 лв.

Синхрон-7 – Лидия Таскова, началник-отдел „Управление на отпадъците”

При лошо време часовникът отново ще спре.   

 

 

БЛАНК

 

 

„Откривам бул. „България” до Нова година, стига Бог да не попречи!” Това обеща кметът Славчо Атанасов през декември 2010-а. Този път обаче Господ не се оказа пловдивчанин и третият етап от реконструкцията на булеварда в участъка от колелото до служебния вход на Панаира все още не е завършен. Кога ще се случи това – вижте в следващия видеоматериал.

 

В/Р

 

Тема: Ако сняг не завали, отварят бул. „България” до дни

 

По южното платно на булеварда откъм  „Цар Борис III Обединител” работници почти не се виждат, защото там е положен дори и  износващият пласт асфалт. Усилията сега са концентрирани върху последните 50-ина метра преди крайната точка на реконструкцията.

Синхрон-1 – Христо Христов, надзор по пътната част

На този етап можело и без маркировката, още повече, че се предвиждало движението да бъде пуснато само в едната посока, а и полагането й при сухо време не налагало ново затваряне на булеварда.

Северното платно, където беше извършен тежка и сложна подмяна на подземната инфраструктура, обаче няма изглед за скорошно довършване.

Синхрон 2 и Синхрон 3 – Христо Христов, надзор по пътната част

Изцяло подменено е уличното осветление, довършват се тротоарите, дори са запръстени разделителните ивици за бъдещото им озеленяване. Очаква се пускане на южното платно.

Синхрон 4 – Христо Христов, надзор по пътната част

За съжаление, метеоролозите прогнозират разваляне на времето, дори сняг. 

 

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

За полусрутваща се, неугледна постройка или по-скоро павилион ни алармира зрителка на Пловдивската теревизия. Тя не знаеше какво точно е, не ни съобщи точен адрес, но ни даде добри ориентири-на бул „6-ти септември” след областната управа, близо до магазин за кожени изделия и банка. Удовлетворихме  молбата `и да открием евентуалния собственик.

 

В/Р




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552200
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031