Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 17:01 - Новините - 21 Януари 2011
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1475 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 21 Януари 2011
Петък

 

 

 

 

В Северен и Централен недоволни от новия бюджет

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 21 януари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

БЛАНК

 

 

Проектобюджетът за 2011 г. поставя район „Северен” на колене пред централна община. За това предупреди кметът Ина Филипова по време на днешното обществено обсъждане на предложената финансова рамка, в което участваха представители на граждански организации. 

 

В/Р

 

Тема: Ина Филипова и цял „Северен” на колене пред Славчо

 

През навъртения близо 30-годишен стаж като финансист в "Северен" Лазар Кузев никога не бил виждал толкова рестриктивен бюджет.
 Синхрон-1-Ина Филипова, кмет на район „Северен”

Нито лев нямало и за текущи ремонти на бараките, в които се помещава кметството, след 10-11 години чакане местенето в новата сграда пак си оставало мираж. Едва 7300 лв. пък били предвидени за  ремонтите на детските заведения. За сравнение миналата година сумата била 80 хил. лв., които едвам стигнали за аварийните ситуации, а през 2009-а разполагали с 250 хиляди.
Синхрон-2-Ина Филипова, кмет на район „Северен”
Единствените сигурни пари на разположение на района оставал максимумът от 265 хил. лв., които могат да се съберат от наеми на гаражи. Нямало да стигнат дори за запълване на уличните дупки. Нито паркинги, нито детски площадки или ново осветление нямало да може да се изгражда. От поискания близо милион за ремонт на улици не било дадено нищичко.
До две седмици спешно трябва да се изградят паркоместа пред новата сграда на пощата.
Синхрон-3-Ина Филипова, кмет на район „Северен”
Ина Филипова призна, че не е имала кой знай какви очаквания кметът да развърже кесията, но неглижирането на района било особено покъртително.
Синхрон-4-Ина Филипова, кмет на район „Северен”
   

 

БЛАНК

 

 

Кметът на район „Северен” Ина Филипова не беше единствената недоволна от отредените за 2011 финансови субсидии. Коментарът на кмета на район „Централен „Райна Петрова” при общественото обсъждане на проектобюджета за 2011г,  беше – „Това е дискриминация!”

 

В/Р

 

Тема: И район „Централен” е дискриминиран

 

Синхрон – 1 Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Райна Петрова допълни още, че е недопустимо в центъра на Пловдив, който се посещава не само от граждани, но и от чужденци да има неосветени улици, разбити тротоари и зеещи кратери по улиците. Бюджетът на район „Централен” за 2011 година е намален с 10% в сравнение с миналата 2010. Това означава, че няма да има средства за нищо, дори за най-належащите проблеми.

Синхрон – 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Кметът допълни още, че на територията на „Централен” има много детски площадки, които заради неизправност са опасни за сигурността на децата. Не е ясно обаче кой ще носи отговорността при евентуален инцидент.

 

БЛАНК

 

 

Членове и активисти  от ВМРО - НИЕ протестираха тази сутрин пред Народното събрание. Поводът бе нарасналата контрабанда с цигари, която достигна близо 40%. На протеста бяха изложени различни марки незаконни цигари, събрани от цялата страна. С торта, под формата на кутия цигари, символизираща "лъвския пай" от контрабандата, войводите почерпиха журналисти и депутати.
От ВМРО - НИЕ показаха и специално приготвен плакет, който ще връчат на финансовия министър Дянков за "достойното" трето място, с което страната ни се сдоби заради вихрещата се търговия с незаконни цигари.

 

БЛАНК

 

 

5 хил. памперса за новородени дариха днес на Отделението по неонатология в АГ клиниката на Университетска болница "Свети Георги" членове на организацията на ГЕРБ в Район "Западен". Благотворителната инициатива е по повод деня на родилната помощ и се осъществява с помощта на депутата Величка Шопова и райония кмет Здравко Димитров. 

 

В/Р

 

Тема:Дарение от ГЕРБ-Западен за УМБАЛ”Св.Георги”

 

До обед днес в АГ отделението се родиха 8 бебета. Преди часове пък на бял свят са дошли близнаци и се продължава тенденцията от миналата година. Памперсите дарени от ГЕРБ-Западен са добре дошли

Синхрон 1-Дора Мрянова-старша якушерка в АГ клиника на УМБАЛ”Св.Георги” /сметки/

Дарението от ГЕРБ в Западен  е важно  и защото в отделението няма налични памперси , а всички се дават от склада. Това налага освен за друго майките да мислят и за памперсите

Синхрон 2- доц. Радко Тержуманов- и.д.  ръководител на АГ звеното.

Голямата болка на персонала са старите респиратори. Повече от 25 години се работи само с 2. И докато кувьозите вече са 10 с последното дарение за респиратори изобщо не се говори,вероятно защото са много скъпи близо 50 хиляди лева

Синхрон-  Миланова

Заради скорошната кончина на началника на Клиниката по акушерство и гинекология проф. д-р Никола Милчев, работещите там почетоха празника символично - единствено с ритуално измиване на ръцете на акушерките.

 

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Съпрузи бяха уличени в склоняване към проституция. След получен сигнал служители от Четвърто РУП със съдействието на Районна прокуратура са провели акция, при която са установили, мъж и жена от Плевен, са предоставяли помещение за платени секс услуги в приземен етаж на сграда на ул."Асен Златаров" в Пловдив. По време на акцията полицаите са намерили в помещението две жени, предлагащи платена любов. Установени са още три техни "колежки" - на възраст от 30 до 50 години. По първоначални данни за услугите те взимали от 30 до 60 лева. Сводницата която е известна на полицията, е задържана в следствения арест. Издирва се съпруга й, който се укрива.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

„На улица Мурзавец 13 имаме проблем с шахтите. Преливат и лете, и зиме. Освен това имаме и друг проблем-всички газим в кал, за да отидем от блока до близките магазини”-с тези думи ни се обади редовна зрителка на Пловдивската телевизия. Като уточни, че наблизо има училище и майките редовно минават с децата си по проблемния участък.

 

В/Р

 

Тема: Проблем на улица Мургавец 13

 

Улица Мургавец е в „Стопилиново”, но в българската част както казват хората в района. Заварихме един блок-като всички други. От кметстното на район „Източен” обясниха любезно,че знаят за проблема с шахтите, но засега няма финанси да бъдат вързани към колектора. Но имат предвит проблема. Но екипът ни не се отказа поне по втората част на искането-за пътечка. Заведохме на място директора на „Паркове и градини” Иван Георгиев. Видяхме обаче-един разбит тротоар, защото хората от първия етаж са го заели пристоена тераса. Видяхме и пресни следи от автомобилни гуми, което говори, че  мястото вероятно се ползва като паркинг. „Ще сложим плочки, но след седмица ще бъдат потрошени, вероятно дори и по-рано. Сигурно цимента още няма да е изсъхнал, когато ще мине кола върху тях”-беше професионалното мнение на Георгиев. И е прав.

   

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

 

БЛАНК

 

 

Съвместна изложба откриха Владимир Дамянов и Атанас Петров снощи в Галерия Пловдив. Творбите са мозаечни пана и живопис.

 

В/Р

 

Тема: Владимир Дамянов и Атанас Петров откриха съвместна изложба

 

Любителите на изкуството се наслаждаваха на изложените картини, а самите автори обясниха кое ги е накарало да покажат произведенията си заедно.

Синхрон 1- Атанас Петров-художник-живопис

                Владимир Дамянов- художник

Преобладаваща тема в платната на Атанас Петров е пейзажът. Той отразява природата през различните сезони и използва цветове предимно в топлата гама -жълто, кафяво и оранжево. Залага и на по-абстрактните решения в композициите си. Живописецът похвали мозаечните платна на своя колега.

Синхрон 2- Атанас Петров-художник-живопис

Владимир Дамянов представя мозаечни пана, които са изработени от естествени камъни. Повечето, от които,  полускъпоценни - аметист, ахат, яспис  и балкански кристал. Според народните поверия присъствието на тези минерали отнема отрицателната енергия. Дамянов върна жеста и от своя страна приветства творбите на Атанас Петров.

Синхрон 3- Владимир Дамянов- художник

Владимир Дамянов е правил самостоятелни изложби в Швеция, Норвегия, Австрия и Италия, а Атанас Петров- в Германия, Австрия и Италия.

 

 

БЛАНК

 

 

А сега нека направим един поглед към утришната ни програма.

От 10.30 в предаването „1001 съвета” с Роси Русева ще гостува семейството на д-р Горялов, темата е Защо не празнуваме „Дядовден и ден на бащата”.

От 13 часа в предаването Ася в Страната на талантите ще гостува народният оркестър „Родопи” с ръководител Борис Христев. Повторенията са в неделя от 14ч и вечерта от 21.50часа.

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

&nb




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566406
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930