Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2011 09:28 - новините-24 януари
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 януари 2011 Понеделник  
   
  БСП проби „Локомотив”! От фенклуба отказаха безплатните билети на Славчо Атанасов.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  Фенклубът на „Локомотив” отказа безплатни билети, обещани от кмета Славчо Атанасов за домакинските мачове. Преди седмица становището им беше друго. Пловдивските социалисти също не искат кмета да дава 300 000 лева за билети на четирите пловдивски отбора. Явно от „Лаута” бяха „пробити” и акцентираха на тази тема на днешната среща с кмета, на която трябваше да се каже „баста” на футболното хулиганство.  
В/Р  
Тема: БСП „проби” „Локо” за билетите
  Днес се събраха представители на общинската администрация, ръководствата на футболните клубовена „Ботев” и „Локо”, ръковоствата на фенклубовете и представители на полицията. Темата беше стопирането на футболното хулиганство. По време на срещата обаче ни в клин ни в ръкав шефът на фенклуба от „Лаута” започна да говори на езикан на БСП от последните дни и отказа безплатни билети за домакинските мачове. Синхрон: Константин Славов- председател на фенклуба на „Локомотив” Само преди пет дни от „Лаута” бяха на друга становище относно идеята кмета да задели 300 000 лева за билети на четирите пловдивски отбора. Синхрон: Илко Дойчев- администратор на „Локомотив” Днешната позиция на „Локо” ядоса кмета. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Същият шеф на фенклуба на „Локомотив” не призна, че в града има и футболно хулиганство. Синхрон: Константин 2 От фенклуба на „Ботев” поне бяха по-честни. Синхрон: Божидар Божилов- предзседател на фенклуба на „Ботев” Кметът призова тарторите на агитките да си влязат в ролята. Синхрон: Славчо 2 Най- ясна и категорична беше позицията на полицията. Синхрон: главен инспектор Любомир Рашков- началник сектор „Охранителна полиция” Предстои нова среща между институциите, за да се предприемат практически действия срещу прекратяването на хутболното хулиганство.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  12 тежкотоварни машини и 36 работника на фирма „Тракия-РМ” започнаха днес почистването на коритото на река Марица. Силите бяха хвърлени в най-уязвимия участък при бедствия - до моста на Адата.  
В/Р  
Тема: Кметът : почистваме Марица до 15- ти април
  Кметът Славчо Атанасов инспектира днес старта на почистването в Марица в частта до моста на Адата. През почивните дни от фирмата изпълнител „Тракия- РМ” са направили подстъпите за достъп на техниката. От днес започна същинската работа, която включва следното… Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Защитените от прироздозащитниците дървета са маркирани и няма да се изкореняват. Почистването на Марица в целия градски участък трябва да приключи до 15- ти април. След тази дата няма да може да се работи. Причините обясни кметът. Синхрон: Славчо 2 Шефът на „Тракия – РМ” Димитър Пейчев определи състоянието в коритото на Марица като джунгла. Той обаче не се ангажира с крайни пускове срокове. Синхрон: Димитър Пейчев- управител на „Тракия- РМ” Поетапно в реката ще бъдат вкарани общо 80 машини и стотици работници. Преди да пристигнат парите от софийския боклук, общината ще плаща единствено ДДС и осигуровки на работниците от фирмата.  
БЛАНК  
  Макар че от създаването през септември на новото общинско предприятие „Синя зона, паркинги и гаражи” досега приходите от паркиране многократно да са се увеличи, организацията все още куца. От предвидените за Синята зона 2600 паркоместа, разположени на 90 улици, в момента приходи се събират едва от 910, а обозначените пътни отсечки са не повече от 20. Това призна шефът на дирекция „Стопански дейности и търговски дружества” в общината Георги Божев в предаването „Телевизионен омбудсман”. Той съобщи и за предстоящите нововъведения в Синята зона.    
В/Р  
Тема: Въвеждат талони за паркиране в Синята зона
  Синхрон – 1 – Георги Божев, директор на дирекция „Стопански дейности и търговски дружества” в община Пловдив  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Мъж пострада при опит да възпламени пиратка в дома си в Брестовица. Сигналът за инцидента е бил получен в дежурната на РУП-Стамболийски. Пристигналите на място полицаи и екип на Бърза помощ установили, че 47 годишен след употреба на алкохол се опитал да възпламени пиратка с фитил, която гръмнала в ръката му и е разкъсала част от дланта и пръстите му. Пострадалият е откаран в болница в Пловдив.

БЛАНК  
  Къща на улица Ландос 81 горя в Пловдив. По неофициална информация постройката е собственост на председателя на фондация „Рома” Асен Карагозов. Вероятно пожарът е причинен от техническа неизправност. Огънят е унищожил 10 кв. м покривна конструкция и една стая.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Стартира плащането на социалните помощи за този месец, информира директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева. Ето подробности.  
В/Р  
Тема: От днес изплащат социалните помощи
  Припомняме, че в петък бяха направени преводи на помощи по Закона за социално подпомагане по банков път : за детски добавки, майчинство, еднократна помощ за живородено дете, бременост, майки студентки и за отгледжане на деца с увреждания. Вместо майките да се лутат по пощенските клонове още повече, че метеоролозите предричат минусови температура, а Пловдив е пред грипна епидемия, е добре да се знае. От днес започва изплащане и на интеграционите добавки на хората с увреждания.  
БЛАНК  
  21 пощенски клона в Пловдивски регион вече приемат годишни данъчни декларации.За улеснeние на клиентите, са обхванати всички по-големи населени места в областта – Асеновград, Карлово, Първомай, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисар, Садово, Калояново, Раковски и Брезово. Освен в тях, декларации до края на кампанията ще се приемат и в Пловдив в Централна поща и в пощенски клонове № 2, 3, 4, 6 и 23.  Териториалната дирекция на НАП в Пловдив напомня, че физическите лица, които ползват помещения под наем, нямат задължение да внасят авансово данък върху парите, които плащат на своите хазяи. Ангажимент за това, съгласно промените в законодателството от 1-ви януари тази година, имат само фирмите и самоосигуряващите се лица, които са наемодатели.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Тв омбудсман” От 19,15 е спортното  предаване „1Х2”. От 20.50 е „Почасово заплащане”. От 21.30 гледайте сериала „Пътеводител към щастието”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552142
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031