Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 14:23 - новите -25 януари вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1147 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 януари 2011 Вторник  
   
  Всички искат пари от общинския бюджет и го разпъват като татко Барба – както обича да казва пловдивския кмет.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 25 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  Спорът за разпределението на общинския бюджет не успя да разведе управляващата Пловдив коалиция. Припомняме, че най-напред кметът реши да подари 300 000 лева на футболните клубове, след това социалистите поискаха пари за безплатни детски градини. Къде колко пари да отидат е било обсъждано снощи на политически консултативен съвет на управляващите Пловдив.  
В/Р    
  Тема:БСП отстъпи на кмета за футболните клубове
  БСП е приела идеята на Славчо Атанасов от бюджета да се дадат 300 000 лева за футболните клубове в града. Със средствата ще бъдат финансирани детско- юношеските школи на отборите. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив От БСП се отказали от искането си да не се плащат детските градини. Ще се търси обаче резерв от един милион лева, за да се намалят таксите в детските ясли. Синхрон: Славчо 2 Кметът потвърди, че няма раздор между управляващите и вървят уверено към успешно довършване на мандата.  
БЛАНК  
  От Синята коалиция пък съзряха в идеята за купуване на билети за футболни мачове класически популизъм. В специална декларация те пишат: „Опитът да бъде купена симпатията на пловдивчани с пари от общинския бюджет  девет месеца преди изборите е обида към местния данъкоплатец”.  
БЛАНК  
  Днес в открито писмо да кмета пари поискаха и група културни дейци, загрижени за идеята ПЛОВДИВ КУЛТУРНА СТОЛИЦА. Славчо Атанасов им отговори почти светкавично не само да има пари за футбола, но и за: операта, театъра, кукления театър, за библиотеката "Иван Вазов", за музеите, за читалищата и за ансамбъл „Тракия”.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
Без шампанско и рязане на лента днес сутринта беше пуснато за движение на автомобили южното платно на булевард „България” от колелото на панаира до моста на Адата. За сега по него няма да се движат автобуси.  
В/Р  
Тема: Пуснаха нова отсечка от „България”
  Леко натрупалата снежна покривка не попречи да бъде пуснато за движение южното платно на „България” от колелото на панаира до моста на Адата. Днес нямаше традиционните за подобни случаи рязане на ленти и чаши със шампанско. Синхрон: Георги Титюков- заместник- кмет на Пловдив На финалната права са и довършителните работи по северното платно на булеварда в този участък. Синхрон: Христина Илиева- главен инженер на община Пловдив Малко над 3 милиона лева се влагат в ремонта на двете платна в този участък на булевард България.  
БЛАНК  
В същото време се разбра, че кметът Славчо Атанасов е осъществил цяла нощ контрол върху почистването на града от навалялата снежна покривка.  
В/Р  
Тема: Градът е чист след снеговалежа
  Фирмите „Чистота” и „Градини и паркове” бяха хвърлили цялата си мощ тази нощ, за да е чист днес сутринта града. Контролирал ги е лично кмета Славчо Атанасов. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Всички рейсове на масовия градски транспорт излезнаха по маршрутите си. Синхрон: Славчо 2 По-късно през деня обстановката в града беше напълно нормализирана за движение.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Мъж бе заподозрян в кражба на гориво на ул.”Калиакра”. Автопатрул на Първо РУП заловил 47 годишния пловдивчанин с туби, в които имало 65 литра дизелово гориво. Установено е, че горивото е било откраднато от „Локомотивно депо”- Пловдив. Пловдивчанинът, който е служител в същото депо, е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.

БЛАНК  

Два пистолета бяха откраднати от коли. Вчера в село Песнопой след счупване на стъкло от лек автомобил „Опел Омега” е била извършена кражба на борсета с пистолет „Макаров”, разрешително за него, както и други лични документи. Борсетата е била собственост на 62-годишен пловдивчанин. Същия ден в Трето РУП се жалвала 43-годишна жена, че от лекия й автомобил „Хюндай Санта Фе”, паркиран на бул.”България” в Пловдив, след взлом на едно от стъклата на колата е бил откраднат газов пистолет.
 
БЛАНК  

Джип „БМВ Х 5” с 50 000 евро бе откраднат вчера в Асеновград. Колата с гръцка регистрация е собственост на 35-годишен гръцки гражданин. По данни на собственика парите и всичките му лични документи и документите на автомобила са били в багажника на "БМВ"-то.
 
КАШ КАТАСТРОФИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва лек автомобил „БМВ”, блъснал пешеходка в Пловдив и избягал. Пътният инцидент е станал вчера около 18.30 часа на пешеходния светофар на бул.”Цар Борис Трети Обединител” и ул.”Братя Обрейкови”, а пострадалата е 17-годишно момиче. Девойката е била откарана в болница и след оказаната й медицинска помощ е изписана за домашно лечение.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  70 възрастни хора с трайни увреждания и самотно живеещи от 19-те села на община "Марица" ще получат услуги по домовете си по проект, изцяло финансиран от Европейския социален фонд. 

В/Р  
Тема: 70 болни и самотни възрастни хора получават помощ по европроект
  Стойността на проекта е 194 792 лв., а продължителността - 14 месеца. Синхрон – 1 – Стефка Ванчева, ръководител на проекта  Услугите ще се ползват в продължение на една година. За социални асистенти и домашни помощници ще бъдат назначени 40 безработни от общината на 8-часов работен ден, ако обслужват по двама болни, или на 4-часов - при грижа за един. В зависимост от доходите  си, бенефициентите ще заплащат такса  между 0,17 лв. и 1,70 лв. за час. Синхрон-3- Здравко Данаилов, координатор на проекта. Синхрон-2-Стефка Ванчева, ръководител на проекта
Приемът на документите ще започне от 1 февруари в кметствата. Подборът ще се прави по точно определени критерии. Ще се сключва тристранен договор, съобразен със специално условие.
Синхрон-5-Елена Иванова, технически сътрудник на проекта Над 1200 от общо 30-те хиляди жители на "Марица" са хората с увреждания. Това е най-високият процент в Пловдивска област. Причината е, че в селата остават предимно възрастните, тъй като младите бягат в града.   
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  2 национални рекорда в един ден подобри стрелецът на Тракия Антон Ризов на приключилото днес държавно първенство по спортна стрелба за пневматично оръжие. За първи път в историята на този спорт Пловдив е домакин на надпреварата.  
В/Р  
Тема: Стрелците на Тракия /Пд/ отличници
  Добрата новина за любителите на спортната стрелба, е че пловдивските състезателите доминираха на приключилото днес 4 дневно първенство. Важното е, че държавното първенство е и квалификационен турнир за европейското първенство в Бреша. За Италия спортен клуб Тракия вече класира Ангел Чонин, Петя Луканова и Антон Ризов. На който не достигнаха само две точки да запише абсолютния максимум Синхрон 1-Камен Шишманов-председател на БФСС При жени пушка Петя Луканова, на която не стигнаха десети , за да ке класира на олимпиадата в Лондон също записа силен резултат. Само три точки а разделиха от максимума 400 от 400 Синхрон 2-пак той Състезанието се проведе в общинския спортен център на училище Братя Маладинова. А домакините от Тракия имаха участие във всички дисциплини. Синхрон 3-пак той Организацията беше на ниво. А стрелците останаха доволни, че залата в Пловдив е една от малкото, оборудвана с видеомонитори и мигновенно отчитане на резултата.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Тв омбудсман”. Гост ще бъде кметът на Тракия Гиньо Матев. От 19,15 възстановяваме рубриката Звездни мигове, в която спортният журналист-ветеран Гено Бахчевански ще ви припомня най-доброто от историята на полвдивския спорт. От 20.50 на живо – Мъдрост и тайнство с Маг Мариела. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566394
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930