Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 13:07 - новините-27 януари четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 27 януари 2011 Четвъртък  
   
  Утре ще се приема бюджетът на Пловдив. Мненията днес - за и против.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Кметът на Пловдив защити бюджета на Пловдив за тази година и го определи като социален. Това стана само ден преди местния парламент да гласува на сесия утре най-важния закон за града.  
В/Р  
Тема: Кметът: Запазихме социалните придобивки
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Часове преди сесията на общинския съвет, когато ще се гласува бюджета на града и която пловдивската телевизия ще предава на живо продължаваме да ви представяме гледната точка на голяма част от политическите сили.  "Бюджет 2011 е бюджет на възможната, но твърда защита на социалните дейности, на здравеопазване, образование и култура. Преглътнахме горчивия хап - намаляването с 40 млн.лв. на средствата за капитално строителство, но го компенсираме с хода да бъде изтеглен заем от 17 млн.лв., който ще отиде основно за инфраструктура и капитално строителство". Това заяви на пресконференция днес зам.-председателят на Общински съвет и общински съветник от ВМРО-НИЕ Камен Шишманов при представянето на бюджета за 2011 година. Той бе категоричен, че и през тази година Пловдив остава най-социалният град, с най-ниски данъци и такси в страната. Камен Шишманов и Александър Долев категорично отрекоха обвиненията, че имало скрити финансови средства като преходен остатъкот предната година и че имало неразплатени средства.  
Бланк  
  Общинските съветници от ГЕРБ ще гласуват не само против бюджета, а и срещу предложения от кмета нов заем. Всъщност цялото бързане - смятат те, било именно заради заема. Партиите от управляващата тройна коалиция се надявали покрай обществените поръчки около него да поналеят средства за предизборните си кампании.  
В/Р  
Тема: ГЕРБ против бюджета и заема
  Тъй като докато разпъвали бюджетните разходи между безплатните футболни мачове и безплатните детски ясли, партньорите взаимно се обвинявали, че не се знае кой е направил бюджета, от ГЕРБ се постарали да намерят неговите автори. Синхрон-1 – Сузана Николова, общински съветник от ГЕРБ Според Николова бюджетът противоречи на всякаква икономическа логика. Синхрон-2- Сузана Николова, общински съветник от ГЕРБ Нямало и помен от основния принцип при изготвянето на един бюджет – безпристност. Обслужвали се определени социални групи за сметка на всички останали. Синхрон-3 Сузана Николова, общински съветник от ГЕРБ Синхрон-4-Надя Танева, общински съветник от ГЕРБ Танева е разговаряла с родители. Синхрон 5 и 6 – слято – Надя Танева, общински съветник от ГЕРБ. Децата от домове пък не искали да ги водят под строй на футболни мачове, предпочитали да им направят игрище, където да ритат сами. ГЕРБ няма да подкрепи и заема. Синхрон 7-доц. Павлина Кацарова, обкински съветник от ГЕРБ Неправдоподобно било посоченото в анализа, съпътстващ предложението за заема, че до 2022 г. няма да се увеличават заплатите и щатните бройки. Синхрон – 8 –доц. Павлина Кацарова, общински съветник от ГЕРБ Според ГЕРБ последните инициативи на управляващите били надпреварване в популизъм заради предстоящите избори, но наесен щели да си получат заслуженото от пловдивчани.  
БЛАНК  
  Политическа партия „Атака” също проведе пресконференция относно приемането на облигационен заем и бюджет 2011 на утрешната сесия на Общинския съвет.
В/Р  
Тема: И от Атака против бюджета
  Съветниците от Атака - Даниела Кинова, Димитър Керин и Иван Петков аргументираха мотивите си против подкрепата им. Според тях предложенията са незаконни и нецелесъобразни. -        Синхрон – Керин Иван Петков анализира капаните на скрит дефицит в бюджет 2011. Неразплатени разходи от 2010 год около 10 и повече млн.лв. Те ще доведат до 5 % дефицит в бюджета. Управляващите действали на принципа – след мен и потоп! -        Синхрон - Петков -        Синхрон - Керин 0 лв.за поддръжка на уличната мрежа от събрани около 9 млн.лв от токса МПС. 0 лв. в депозитните сметки за 2011 год., като за 2010 там има 28 млн.лв. 0 лв. за ремонт на детските градини. И пак поредната подмяна – този път на заема от банков в облигационен. Въпроси чакащи отговор! Синхрон - Керин  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Детска градина „Рая” в район „Западен” ще приеме още през месец май 100 деца, разпределени в три групи. Как вървят довършителните работи в новото детско заведение инспектираха кметът на района Здравко Димитров и градоначалника Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: ДГ „Рая” отваря врати през май
  До момента в ремонта на детската градина са инвестирани милион и 200 хиляди лева. Детското заведение е направо неузнаваемо. За обзавеждането на стаите и облагородяването на двора са нужни още пари. Синхрон: Здравко Димитров- кмет на „Западен” Сумата е заложена в бюджета на Пловдив и утре местния парламент трябва да я утвърди. Тук ще се намира и единствената седмична група за деца. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив И двамата са убедени , че през месец май детската градина ще отвори врати. Тя има капацитет да поеме 100 малчугана от Пловдив.  
БЛАНК  
  По съвместен проект с Община Пловдив Педагогическият факултет  на пловдивския университет „Паисий Хилендарски” разработи първата по рода си у нас система с ролеви игри. Разработката е част от изпълнението на единствения по рода си проект в страната за реконструкцията и модернизацията на 12 детски градини под тепетата.  
В/Р  
Тема: 12 детски градини ремонтирани с европейски средства
  Проектът „Развитие на творческите и социалните умения на деца в предучилищна възраст, посредством реконструкцията и модернизацията на открити площи на 12 детски градини на територията на гр. Пловдив” е финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Детските градини са оборудвани със съвременни игрови съоръжения като замъци, кули, катерушки, пързалки, люлки, кончета и др. игрови компоненти, които са съобразени с безопасността и комфорта на малчуганите. До крайния срок – 30 април 2011 г., ще бъдат изградени и паркови кътове и алеи. Синхрон 1-Борислав Инчев-главен секретар на Община Пловдив По проекта, койсто стана печално известен с пазарджишката фирма Термикс Ес, на която кметът прекрати договора, са реконструирани и модернизирани откритите площи на общо 12 детски градини на територията на Пловдив. На принципа на равнопоставеност са включени по 2 градини от всеки от шестте жилищна района на града: Синхрон 2-проф. Румен Стаматов-ПУ „П.Хилендарски” Екипът на проф. Стаматов е разработил система на ролеви игри, която вече е предоставена на педагозите в 12-те ЦДГ с цел превенция на агресията сред децата.  Развитието на социална компетентност у децата чрез игра досега не е бил прилаган в България.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Куриерски пратки бяха откраднати от служебен автомобил в Пловдив вчера. Във времето от 10.30 до 10.40 часа след отключване на лек автомобил „Фиат Добло”, паркиран на ул.”Костаки Пеев”, е била извършена кражба на 17 пратки.  
БЛАНК  
  
Дете бе настанено в болница в Пловдив с прободна рана в корема. Вчера 9-годишно момче от Карлово по време на игра е паднало върху стъкла от счупени бутилки и се е самонаранило. Няма опасност за живота му.
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдив и най-мощният в икономическо отношение украински град Донецк ще се побратимят според решение на общинският съвет, а кметът Славчо Атанасов е поканен от градоначалника на Донецк на официална визита. Това стана ясно след като днес Атанасов посрещна украинска делегация по повод избора на Димитър Георгиев да оглави почетната мисия на Украйна в Пловдив  
В/Р  
Тема :Кметът и областия управител се срещнаха с украинска делегация
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Негово Превъзходителство Виктор Калник, посланик на Украйна в България, въведе официално в длъжност “Почетен консул на Украйна в Пловдив” инж. Димитър Георгиев. Той ще работи на доброволни начала в помощ на гражданите на Украйна, негова  задача е да поощрява икономическите взаимоотношения, да привлича чужди инвеститори и да популяризира културата на Украинската страна. С официална церемония и водосвет, отслужен от митрополит Николай, беше открито Почетно консулство на Украйна в Пловдив на ул. Калоян № 8.   
В/Р  
Тема: Откриха почетно консулство на Украйна в Пловдив
  Атмосфера-пеене  „С божията помощ да развивате отношенията между двата братски народа – украински и български, на основата на общите ни духовни християнски корени.” – се обърна към присъстващите пловдивският владика Атмосфера Николай Пловдив е толкова важно място за нас, необходимо ни е по-интензивно и още по-широко присъствие, затова е оправдано и тук да назначим свой почетен консул и избрахме най-подходящата кандидатура-каза  посланикът на Украйна   Синхрон 1-Виктор Калник-посланик на Украйна в България Все още Украйна няма големи инвеститори в региона и това ще бъде приоритет в работата ни-каза  Димитър Георгиев и уточни,че освен в дом на българо-украинските взаимоотношения ще го превърне и в информационен център Синхрон 2-Димитър Георгиев-почетен консул на Украйна в Пловдив Културният обмен между двете страни продължава-след поредицата изложби и прояви стартира месец на украинското кино. От събота пловдивска телевизия „Тракия” започва излъчването на филми от най-голямата европейска страна.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Тв омбудсман”. Още веднъж ще представим позицията на управляващото мнозинство по отношение на бюджета на Пловдив. В студиото на запис ще бъдат Камен Шишманов-от ВМРО-НИЕ, Николай Радев от БСП и Атанас Недевски от ССД. А от 19,15 независимият общински съветник Любозар Фратев ще коментира ситуацията с определнянето на таска битови отпадъци през тази година.   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567783
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930