Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:04 - Новините - 11 Февруари 2011 - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2143 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 11 Февруари 2011
Петък

Пловдивчанин откри начин за безплатно почистване на коритото в река Марица!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  11 февруари, петък.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Поне няколко милиона лева можеше да си спести община Пловдив от поръчката за почистването на дърветата от река Марица. Откритието направи и ни подсказа пловдивчанинът Красимир Неофитов. Икономията щеше да се реализира ако местната администрация беше пуснала ромите да изсекат дърветата от реката и след това да им ги предостави.

 

В/Р

 

Тема: Роми готови без пари да изсекат гората в Марица

 

Идеята да ги пуснат в коритото на Марица сами да  секат беше посрещната с въодушевление от някои сред чакащите за безплатни дърва. 

Синхрон 3, 4, 5, 9, 10

Други се отнесоха скептично.

Синхрон – 6, 8

Оказа се,         че ако било толкова просто, общината щяла да пусне социално слабите сами да секат, но било сложна и отговорна работа.

Синхрон 14 – Лилия Таскова, началник-отдел „Управление на отпадъците”

Синхрон 15 – Красимир Асенов, дирекция „Социални дейности”

Повечето от социално слабите предпочитат да получат помощ наготово.

 

Бланк

 

 

Прави са ромите, че са свикнали наготово, но от друга страна пък, общината щеше да плати само за изкореняването на дънерите и заравняването на коритото на реката.

 

БЛАНК

 

 

Иначе, тази сутрин местната управа раздаде безплатно поредната порция дървен материал изкаран от реката. Още от ранни зори над 200 души от Шекер и Арман-махала бяха окупирали с каруци и други возила северния бряг на Марица до моста на Адата, за да вземат дърва за огрев.

 

В/Р

 

Тема: Дърва в Марица достатъчно, за да сгреят всички бедни

 

Синхрон 1 и 11 /слято/

Голямото раздаване започна към 10:30 след като калабълъкът най-сетне беше строен в що-годе стройна редица и всеки получи социалната си бележка.

Синхрон 13 – Лилия Таскова, началник-отдел „Управление на отпадъците”

Синхрон 16 – Красимир Асенов, дирекция „Социална политика”

Късметът да е първи се падна на Мустафа Смаилов. Работници от фирмата, която чисти Марица, негодуваха, че докато те и дръвче не можели да изнесат, някои от социално слабите, отрупани със злато, слизали от мерцедеси, вземали си дървата и после ги търгували.

 

 КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Областният управител Иван Тотев връща „Бюджет 2011” в местния парламент. Припомням, че той беше приет след невиждан скандал в местния парламент. Губернаторът ще върне за преразглеждане и решението на общинский съвет за тегленето на облигационен заем от 9 милиона евро. С парите от него трябваше да се направят 4 детски градини и редица спортни обекти.

 

БЛАНК

 

 

Разследват областен и двама районни кметове за конфликт на интереси. Това са Иван Тотев в периода докато е бил кмет на „Източен”, Здравко Димитров и Ина Филипова. За разследването на тримата съобщи днес заместник-кметът Александър Долев. Проверява се дали тримата имат участие във фирми и дали тези фирми са участвали в обществени поръчки. Разследването срещу тях започна в момент, когато в епицентъра на скандалите в местната власт е делото за конфликт на интереси срещу арткметицата Петя Гогова.

 

БЛАНК

 

Община Пловдив трябва да си върне на 100 процента фирма „Градски транспорт”, тъй като мажоритарния събственик Ангел Батаклиев не е изпълнил нищо от приватизационния договор. Това е категоричното становище на Дани Каназирева - член на Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация.

 

В/Р

 

Тема: Надзорник в ПОАП: „Градски транспорт е наш”

 

Късно снощи надзорниците решиха , че Ангел Батаклиев не е докарал 40 тролейбуса, с което не изрълнява приватизационния договор. До две седмици те ще му връчат нотариална покана да върне акциите на „Градски транспорт” на общината. Според надзорникът в ПОАП Дани Каназирева обаче, Батаклиев, който е и общински съветник от БСП , не е изпълнин нищо от пхриватизационния договор.

Синхрон: Дани Каназирева- общински съветник

Първата реакция на Батаклиев беше , че ще обжалва това решение. Дани Каназирева призна, че предстоят години наред съдебни битки, но това е единствения начин общината да си защити интересите.

Синхрон: 2

В момента община Пловдив има под 3 процента акции в дружеството.

 

БЛАНК

 

 

Припомням, че „Градски транспорт” беше приватизиран в края на миналия управленски мандат. Като че ли през последните 10 години дружеството беше водено умишлено към тежка финансова задлъжнялост и поставянето на на тезгяха изглеждаше единственото вярно решение.

 

В/Р

 

Тема: Един от проблемите на транспорта

 

Още при конкурса за приватизирането на фирмата бяха поставени нереални условия. Първо на тях се хвана собстевникът на Хебросбес Веселин Дошков, който бързо-бързо се отказа от авантюрата . Последва явен търг и Ангел Батаклиев купи обкщинския транспорт за 5 милиона лева. Много пъти той е говорил за капаните заложени в призавнтизационния договор- като липса на дълготрайни материални активи, техника и състояние на продаваното дружество. Друг основен проблем през последнитге години за целия масов градски транспорт стана липсата на пътници от една страна, а от друга цената на преференциалните пътувания с карти. Това  на практика май са двата най- сериозни проблема за транспорта изобщо. Признават го и работещите в транспортните фирми.

АНКЕТА

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Хората имат стотици хиляди фобии - от хинофобия, което  представлява болестен страх от китайци, премине се през гинефобия - страх от жени и се стигне до арахнофобия - нанавиждащ паяци. Със сигурност пловдивчаните, които се тресат от такъв страх са много. И най-вече тези, които имат автомобили. Неприятно е да се бръкнеш със 60 лева, че си спрял наистина неправилно или неправилно за „някои определени”.  

В/Р

 

Тема: Вдигат ли избирателно автомобили  паяците в Пловдив ?

 

В природата паяците се хранят с мравки и  щурчета. В Пловдив паяците се хранят с пари. Неприятно, още повече когато лъскавите джипове и такситата минават между капките, а , хора, които спират до болницата го отнасят. Паказателно е пред „Свети Мина” на гарата. Мъж спира за минути да вземе 90 годишната си майка и автомобилът му е вдигнат. Парадоксът е- има табели служебен паркинг. Оказва се, че не са поставени доста нелегално от болницата, но само така могат да осигурат паркоместа за линейките.  От община Пловдив миналата година  са отказали на искането на болничното заведение   за няколко безплатни места за спиране

Синхрон 1-Надежда Крумова-управител на МБАЛ „Свети Мина”

Охраната на болницата се грижи само за реда вътре в болницата, категорично обаче не охранителите викат паяците

Синхрон 2-Любомир Сливаров-„Стопански дейности” в МБАЛ „Свети Мина”   

И така от едната страна на „Иван Вазов” е синя зона-спираш плащаш левче, от другата страна- дебне паяка. Приказка още повече, че улицата е търговска

Синхрон 3-Стела Иванова-продавач

Една от истините, която никой не я казва на глас-паяците обикалят по широките улици. Защото така няма да блокират движението, нищо че тогава спрелите автомобили не пречат. Доказателството-„Иван Вазов” и началото на „Руски”. Претъпкан от коли, но кой от общинските служители ще се реши да спре движението.

 

БЛАНК

 

 

Сега следва един поглед към уттрешната ни програма:

От 10,30 часа в предаването „1001 съвета с Роси Русева” гостува инженер Константин Маджаров. Темата е „На 14 февруари- пияни или влюбени”.

От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” участват ансамбъл „Тракия”, Антония Маркова и редица други таланти. Повторенията на предаването са в неделя от 14 часа и от 22,50 часа.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565142
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930