Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:05 - Новините - 12 Февруари 2011 - Събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 12 Февруари 2011
Събота

Цялата Главна става подземен музей!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  12 февруари, събота.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Над нов проект като поредната стъпка към голямия подземен музей на Пловдив работят областният управител Иван Тотев и заместник-министърът на културата Тодор Чобанов. 

 

В/Р

 

Тема: Коридори към подземния музей на Пловдив

 

Тъй като засега идеята за музея под Главната – от Римския стадион към пощата, е много трудно осъществима, Тотев и Чобанов са се заели с нещо по-реално – подземен музей под паркинга до Райфайзенбанк.

Синхрон 2 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

На следващ етап би могло да се продължи от Одеона към Форума, който според Тотев не би трябвало да изглежда в сегашния вид; не била фанатична и идеята за превръщането на пощата в музей на Римското наследство.

Синхрон 3 и 4 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Проектът е все още в първа фаза: възможно ли е да стане наистина?

Синхрон 5 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Предстоят 6 месеца работа по идейния проект, а в следващия мандат на градската управа може да бъде реализиран. Отсега се водят разговори с институциите, от които зависи това.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

След две години бойкот на кметските оперативки, управниците на шестте пловдивски района са на път да заровят томаховката на войната със Славчо Атанасов. Първа кметицата на „Северен” призна, че тръгва на  оперативките в понеделник при градоначалника. Това стана след като той й даде 5 бона за паркинг пред новата поща в квартала. Постъпката й последва и кметицата на „Централен” Райна Петрова.

 

В/Р

 

Тема: От понеделник всички на кметска оперативка

 

ГОТОВ

 

БЛАНК

 

 

Кметът на „Тракия” Гиньо Матев ще настоява да получи от община Пловдив парите , които е предвидил за инвестиционната си програма в района. Макар да е от управляващата партия ВМРО-НИЕ, Гиньо Матев е категоричен, че за него на първо място са интересите на тракийци.

 

В/Р

 

Тема:

 

Синхрон: Гиньо Матев

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Гамени са пребили от бой известният пловдивски чешит Стефчо Афтографа. Инцидентът станал миналата нощ пред пловдивско заведение. Добрякът чакал за поредния си трофей- подписа на фолкпевицата Камелия, когато бил нападнат в гръб от група младежи. Носът ми е счупен, главата ми е пукната, но ще се управя , разсъждава с усмивка Стефча Афтографа. Той не е сезирал полицията, тъй като нямало да има никаква полза от това. Стефчо Афтограба обеща да почерпи след като оздравее.

 

БЛАНК

 

 

Следва още една любопитна новина с крниминален привкус.

Седем агнета са били откраднати тази нощ от стопанска постройка в село Соколица. Стопанинът им веднага подал сигнал в полицейското управление на Карлово. За сега откраднатия добитък не е забелязан да се предлага за продан на хайван пазарите в региона. Вероятно крадците са били прегладнели и седемте агънца вече са станали на чевермета.

 

КАШ

разделителен

 

БЛАНК

 

 

Пловдив се включва активно в честванията по повод 135-тата годишнина от Априлското въстание. Идиеята за националните тържества е на министерството на културата , а в създадения вече организационен комитет е и секретарят на общината Борислав Инчев.

 

В/Р

 

Тема: Масови тържества за Априлското въстание

 

Организационният комитет за подготовката на тържествата по повод 135-тата годишнина от Априлското въстание включва учени, историци , общественици и представители на общинските администрации от градовете взели активно участие в драматичните събития от 1876- та година.

Синхрон: Борислав Инчев- главен секретар на община Пловдив

Тъй като града ни не е взел активно участие в самото въстание тук единствено на 20 април ще има тържествено честване и заря. По – революционните общини искат да организират и възстановки на конкретни събития.

Синхрон: 2

Очаква само да гадаем кой ще е новия автор на поредното кърваво писмо и ще доведе ли то до нова революция.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Решението на Пловдивския окръжен съд , което отвори път към връщане на Панаира на държавата, накара даже професор Вучков да похвали правителството. Как обаче пловдивчани гледат на бъдещето на своя Панаир.

 

В/Р

 

Тема:Анкетирани: Панаира на държавата, или пак отива в ръцете на Гергов

 

ГОТОВ

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Така завърши информационната ни емисия. Утре щу се видим с добрите и лошите новини от седмицата.

 Ако искате да  коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа, приятна вечер.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566733
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930