Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:06 - Новините - 14 Февруари 2011 - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 14 Февруари 2011
Понеделник

Сините се присъединиха към подписката за отстраняване на Илко Илиев от председателския пост в Общинския съвет.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –14  февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Тримата съветници от „Синята коалиция” ще положат така нужните подписи в искането, инициирано от ГЕРБ, за отстраняването на Илко Илиев от председателското място в Общинския съвет.

 

В/Р

 

Тема: Сините спасяват подписката на ГЕРБ

 

Въпреки , че се присъединяват към подписката на ГЕРБ пловдивските сини не персонифицират участието си конкретно към личността на Илко Илиев. Напротив…

Синхрон: Петър Попов- съпредседател на „Синята коалиция”

Поне една дузина мотиви имат сините , за да искат дебат за цялостното управление на града през последните три и половина години. Ето част от тях:

Синхрон: Спас Гърневски- съпредседател на „Синята коалиция”

Ако Илко Илиев бъде свален, сините няма да подкрепят който и да е предложен за неговото място. Те стигат по далеч.

Синхрон: Спас 2

По повод върнатия от областния управител бюджет, съветниците от Синята коалиция припомниха, че не са го подкрепили. Те са за цялостна корекция на сегашния бюджет.

 

БЛАНК

 

 

Оперативката при кмета заедно с районите кметове пак се провали. Уверенията, които бяха дадени в края на миналата седмица от представителите на ГЕРБ, че днес ще присъстват на събирането със Славчо Атанасов, не бяха спазени. Само Ина Филипова се появи и постави проблеми, които има за разрешаване в район „Северен”.  Райна Петрова обаче е в отпуска, Здравко Димитров и Петър Петров имаха други ангажименти.

 

В/Р

 

Тема: Бяха ли районите кметове на оперативката

 

СИНХРОН-ПЕТЪР ПЕТРОВ

 

Бланк

 

 

Здравко Димитров не получава заплата като кмет на район „Западен”. От деня на избирането си до ден днешен месечното възнаграждение,което той трябва да вземе в размер на 800 лева, се дарява за различни каузи. Изявлението не е популистко, а признание след като беше обвинен от Александър Долев в конфликт на интереси. Припомняме, че зам кметът обяви, че Димитров  освен, че е районен кмет има участие и в няколко фирми.

 

В/Р

 

Тема: Здр.Димитров:”Нямам участие във фирми”

 

ГОТОВ

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Мъж, опитал се да осуети полицейска проверка, бе заловен с наркотици в Пловдив. На ул.”Васил Ихчиев” служители от Първо РУП по време на специализирана полицейска операция спрели за проверка лек автомобил „Форд Пума”. Водачът на колата решил да избяга, потеглили с висока скорост на заден ход и успял да удари пет паркирани коли и кофа за смет. След случилото се шофьорът слязъл от форда и побягнал. След минути бил заловен от униформените служители, които установили самоличността му. От него са били иззети близо 42 грама  амфетамин на прах, бучка бяло вещество и електронна везна.

 

БЛАНК

 

 

Необитаема къща гора тази нощ в Пловдив. Сигналът за пожара в жилищна сграда на ул.”Волга” 47 е бил получен в  към 3 и половина. Няма пострадали. Изгорели са 50 кв. м покривна конструкция. Причините за случилото се не са установени.

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Над 200 роми обсадиха кметството на район „Източен” днес. Живеещите в близост  се притесниха, че недоволни са се събрали на протест и дори се готвят да щурмуват сградата. Оказа се всъщност, че това са безработни, които днес трябва да подадат молби за социални помощи.

  

В/Р

 

Тема: Опашка пред район „Източен” за социалните помощи

 

В район „Източен” има най-много безработни е нормално всички да се струпат наведнъж за соицални помощи в началото на годината –каза райония кмет Петър Петров. Той обясни, че причината за опашките е , че само 1 човек обслужва гишето  и се е наложи намесата на директора на „Социално подпомагане”. Надя Танева поясни, че ануари февруари са месеците, в които се подават молбите и по закон хората трябва да отработват 14 дни от месец по 4 часа на ден, за да получат пари

Синхрон 1-Надя Танева-директор на „Социално подпомагане”

Договорът за помощите се подписва между „Социално подпомагане” и община Пловдив и възоснова на него от админисрацията разпределят хората, като от най-много има нужда „Паркове и градини”

Синхрон 2-пак тя

От район Южен не се притесняват от ситуацията и обесняват , че всеки месец желаещите за работа намаляват, защото вече са си отработили дните. 

 

БЛАНК

 

 

Любовни пожелания на млади  и стари пловдивчани раздаваха днес на Главната улица. Инициативата беше на младежката организация на ГЕРБ.

 

В/Р

 

Тема: МГЕРБ раздава любовни пожелания

 

Проявата вече се превръща в традиционна.

Синхрон: Пенчо Малинов- координатор на МГЕРБ

Любовните пожелания бяха взети от стихове на европейски световни класици.

Синхрон: жената

Освен любовните пожелания, стари мераклий се надяваха и на други подаръци.

Синхрон: дядото за презерватива

Оказа се , че за влюбените наистина няма възраст.

Синхрон: Иван Тотев- лидер на ГЕРБ

От младежката организация на ГЕРБ ще дарят три влюбени двойки с безплатни билети за кино.

 

БЛАНК

 

 

Троен 14 февруари отбелязва днес кметът Славчо Атанасов. Освен Трифон Зарезан и Свети Валентин той е и рожденик. Към стотиците пожелания за дълголетие и политическа мъдрост се присъединява и екипът на Пловдивската телевизия.  Атанасов получи от пловдивските журналисти книга на историческа тематика като подарък за 43-тия си рожден ден. От колеги в администрацията и от централата на ВМРО - НИЕ в Пловдив кметът получи за подарък антикварен датски барометър от 1910 година с пожеланието никога да не изпуска от внимание обществените настроения. Славчо Атанасов получи и букет с поздравления от танцьорите на Ансамбъл "Тракия".     Пожелания за рожденния ден към Славчо Атанасов отправи днес и областният управител и вероятен негов опонент на изборите наесен Иван Тотев.

 

В/Р

 

Тема: Тотев за ЧРД на кмета

 

Синхрон: Иван Тотев – областен управител-ГОТОВ

 

БЛАНК

 

 

Червено вино за празничните трапези в пенсионерските клубове в районите "Северен", "Западен" и "Централен" подари независимият общински съветник и лидер на партия "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева, която заедно със свои млади привърженици за няколко часа наобиколи и уважи всички.

 

В/Р

 

Тема: Дани Каназирева черпи с червено вино пенсионери

 

Празника в пенсионерския клуб в „Северен” започнаха дамите. Господата зарязвали и щели да се присъединят по-късно. Оказа се, че хората от третата възраст почитат и Трифон Зарезан, и Свети Валентин.

Синхрон 1 – Ани Христева

Вкусната пита и баница по традиция беше измайсторила Донка

Синхрон 2 – Донка

Душата на компанията, казват, е Иванка Танева.

Синхрон 3 – Иванка Танева.

Голям купон още отсега пенсионерите стягали за 8-ми март. Каназирева обеща и тогава да ги навести.

Синхрон 4 – Дани Каназирева, председател на Съюз за Пловдив

Свсем скоро Дани Каназирева щяла да подари на хората на почетна възраст безплатен театрален спектакъл с участието на млади пловдивски таланти.

 

БЛАНК

 

 

Повече от 35 млади художници наградиха днес на скромно тържество в ЦДГ”Наталия”. Всички те са участници в конкурса за детска рисунка, който се проведе под егидата на район „Източен”.

 

В/Р

 

Тема: Коккурс за детска рисунка

 

Трепети и очакване, вълнение и усмивки-от всичко имаше на тържеството , чиито домакин бяха от дутска градина „Наталия”. Участниците в конкурса са разпраделени в 2 възрастови групи , но от журито признаха, че им е било много трудно да определят победители. Нямало как , защото било конкурс и трябвало да се излъчат първи места

Синхрон 1-Матей Матеев-художник

Присъстващите обаче видяха едно, че всяка работа е искренна  и направена с много любов, без значение дали е рисувано от момче или момиче от 3 или 10 годишен.

Атмосфера –награди

В рисунките имаше всичко от къщи, усмихнати рибки до истински портрети




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566351
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930