Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:09 - Новините - 16 Февруари 2011 - Сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 16 Февруари 2011
Сряда

600 души по-малко ще паркират на аванта в Синята зона. Засега.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –16  февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

 

В/Р

 

Тема:

 

КАШ

ОБЩИНА

 

БЛАНК

 

 

Над 600 пропуска за паркиране по централни пловдивски улици, включени в т. нар. „Синя зона” от днес вече са  невалидни. Мерките бяха взети по настояване на новото предприятие „Синя зона, паркинги и гаражи”, за да може то ефективно да изпълнява вменените му функции и да събира приходи за общината. Зам.кметът Георги Титюков обяви, че на този етап продължават да важат само пропуските на жителите на Старинния Пловдив и центъра на града, тъй като общината има задължението да осигурява на хората достъпни места в близост до жилищата им.  Според новата Наредба 2, която  скоро предстои да бъде гласувана, се предвижда от  „Охрана и сигнализация” да се издават пропуски на жителите на Стария град.  А живеещите в обхвата на синята зона ще могат да получат такива документи от предприятието „Синя зона, паркинги и гаражи”. Засегнатите вече започват да търсят връзки.

 

БЛАНК

 

 

346 000 лева ще бъдат вложени в обновяването на 350 занемарени детски площадки между блоковите пространства в Пловдив. Парите са осигурени по европейски проект спечелен от „Чистота”, „Градини и паркове” и „Бюрото по труда”.

 

В/Р

 

Тема: С пари от Европа реновират детски площадки

 

С част от парите в момента безработни се преклалифицират в зидари, кофражисти и дърводелци. След курса на обучение 60 от тях ще бъдат наети на работа в „Чистота” , други 60 работника почват в „Градини и паркове”. Тяхната основна задача до края на година е реновирането на 350 занемарени детски площадки, разположени между блоковете в Пловдив.

Синхрон: Радослав Кошински- управител на „Чистота”

Проектът трябва да се реализира до края на годината.

 

КАШ

КАТАСТРОФИ

 

БЛАНК

 

 

Жена загина при катастрофа вчера на кръстовището на околовръстния път край Пловдив с обходния път за село Белащица. Около 19.30 часа лек автомобил „Фолксваген”, блъснал отзад движещия се пред него „Фиат Пунто”. В резултат на удара фиатът изхвърчал от пътя и се обърнал по таван в крайпътен напоителен канал, а шофорката е починала на място. След случилото се мъжък, който управлявал немското возило  е избягал от местопроизшествието. По-късно е бил заловен от полицията. Той отказал да бъде изпробван за алкохол с техническо средство. Причините за инцидента се изясняват.

 

БЛАНК

 


Полицията издирва водач на автомобил, блъснал дете в Пловдив и избягал. Вчера около 13.30 часа на ул.”Гладстон” до № 53 неизвестно моторно превозно средство е ударило 12-годишно момче. Детето е било откарано за преглед в болница с контузия на едната ръка.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

Бланк

 

 

Таксите, които община Пловдив прибира от гаражи и павилиони, са незаконни –това е категоричното мнение на председателя на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева. Според нея Община Пловдив няма с какво да обоснове 30-те лева, които пловдивчани плащат всеки месец. Ако не получи мотивиран отговор за цената, Каназирева има намерение да поиска намаление на таксата. При положение, че не бъде прието предложение  тя ще заведе съдебно дела за отпадане на парите, които хората внасят всеки месец в касите на районите кметства. 

 

В/Р

 

Тема: Д.Каназирева:”Таксите за гаражи и павилиони са незаконни”

 

Каназирева припомни проблема-в предишни години  бяха плащани наеми за гаражите и павилионите. Което обаче е нарушение, тъй като община Пловдив не е собственик на самите конструкции  и затова общинския съвет  гласува  промени. Сега пловдивчани вече внасят такси

Синхрон 1-Дани Каназирева-председател на „Съюз за Пловдив”

Независимата общинска съветничка е възложила  на експерти изготвянето на становище –реални ли са тези 30 лв , които плащат пловдивчани

Синхрон 2-пак тя

Дани Каназирева ще внесе в общинския съвет питане  до кмета Славчо Атанасов какви са разходите на Община Пловдив, които се правят за гаражите.  И дали е верен сигнала, че в разходите  освен заплати и осигуровки на работниците са включени и дори и командировъчни на накои от служителите в администрацията

Снихрон 3-Даниела Ангелова-финансист

Според Каназирева община няма никакви разходи освен издаването на разрешително за ползване. Т.е за хартия, холограма , мастило за принтера. В най-добрия случай според юристите на „Съюз за Пловдив”  те са около 2 лева.

 

БЛАНК

 

 

С показно символично закриване на пловдивските села Любен и Мало Крушево ВМРО-НИЕ даде старт на национална кампания за спасяване на малките селища "Другата България". Според воеводите липсата на държавна политика и национална стратегия през последните 20 години е довела до обезлюдяването и унищожаването на малките населени места в страната, а с новия избирателен кодекс на малкото останали хора там е отнето дори правото сами да избират кмет. .

В/Р

 

Тема: ВМРО-НИЕ закрива села от „Другата България”

 

От някогашните над 1000 жители в село Любен сега са останали около 300.

Синхрон 1 – Ненчо Филипов, кмет на Любен

Лидерът на ВМРО-НИЕ връчи на кметовете на Любен и Мало Крушево напечатани от него европари и удостоверение за изчезващия вид „избираем кмет”.

Синхрон 2 – Петко Атанасов, председател на ВМРО-НИЕ

Хората в Любен не са оптимисти, мъчи ги безработицата и скъпотията.

Синхрон 5 – Василка Маринова

Синхрон 6, 7 и 8 /слято/ - Цветана Ненова

Синхрон 11 – Иванка Георгиева

Потегляме по пътя към Мало Крушево, където са останали около 150 жители, и за което, по думите на кметицата Недялка Кирева, от бюджета на община Хисар са заделени 0 лв. Пътят, който води и до Красновските бани, Стрелча и Панагюрище, е ужасен.

Синхрон 12 – Иван Кирев

Синхрон 14 - Петко

Синхрон 13 – Петко Атанасов, председател на ВМРО-НИЕ

 

Бланк

 

Петко Атанасов съобщи също, че от ВМРО-НИЕ са подготвили специална награда за финансовия министър Симеон Дянков заради неговия изключителен принос за индустриалното развитие на страната. След разкритата в пловдивското село Патриарх Евтимово нелегална цигарена фабрика, последвало подобно попадение и във Варненско. Заради високия акциз на цигарите, срещу който воеводите протестират от месеци, тази индустрия щяла да процъфтява. Готов вече пък бил плакетът, който ще връчат на вицепремиера заради третото място по контрабанда на папироси в Европейския съюз, което България заема  след Литва и Латвия.

 

Бланк

 

 

Пловдивската група „032” са едни от 10 артисти, които са поканени на финалния концерт, на който ще се гласува кой да представя страната ни на Евровизия. Момчетата са имали само седмица да направят една изцяло нова песен дело на Светлин Къслев и Рейчъл Роу. Парчето се казва „Он ейр” и беше представено тази сутрин по пловдивската телевизия. От бойбандата коментираха и критиките, които бяха отправени към Миро за представянето му миналата година.

 

В/Р

 

Тема: Група 032 представиха песента си за Евровизия  On air

 

СИНХРОН-ГОТОВ

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман – гост ще ни бъде областният управител Иван Тотев.

От 19,15 е ГОЛЕМИЯТ СЪВЕТ: Сузана НИКОЛОВА – заместник председател на ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, и ИЛКО ИЛИЕВ – председател на ОБщинския съвет, коментират евентуалния развой на утрешната сесия, която ще предаваме директно.

От  22.50 в 18+ : И      ма ли невинни изневери?

Така завърши новинарската ни емисия.

Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ. Очакваме ви и там. От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566808
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930