Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:11 - Новините - 17 Февруари 2011 - Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 17 Февруари 2011
Четвъртък

Дали една от най-сладките далавери на прехода – вносът и препродажбата на захар, най-после ще секне?

Въпросът се появи тази нощ, отговорът ще чакаме с огромно любопитство. Както и имената на замесените „известни бизнесмени”.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –17  февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Неназовани известни бизнесмени и директор на банков клон в града са сред задържаните при полицейската операция  „Вносителите", провела се на територията на Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Търговско дружество, което  внася огромни количества захар и  препродава  на друго, което  пък  продава суровината на следващи две дружества е смехамата, с която задържаните са източвали ДДС от държавата. Никой не коментира открито името Ветко Арабаджиев.

 

В/Р

 

Тема: Пловдивски бизнесмени с обвинение за източване на ДДС

 

Групата е наблюдавана 3 месеца съобщи шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов. Захарта е внасяна  от Гърция и от нея са зареждали дори големи вериги с хранителни магазини. Според униформените престъпната група е  купувала и пласирала  стока за над 10 милиона само за месец.

Синхрон 1-Тодор Чонов-директор на ВМР-Пловдив

Сред задържаните  е и собственикът на една най-големите фирми за търговия със захар и захарни изделия в пазарджишкия регион.  Никой не отговаря на въпроса за Ветко Арабаджиев,за който преди година се заговори, че  е следващата едра мишена. Съмненията тогава бяха, че е укрил данъци за над 100 милиона лева. Като припомняме, че той беше  разследван от службите още през 90 те като съдружник в захарния завод  с шефа на Мултигруп Илия Павлов. Сега Арабаджиев е собсвеник на фабриката и около името му пак има въпросителни. Факт обаче е, че окръжна прокуратура повдигна  обвинения на 8 от задържаните

Синхрон 2-Тодор Чонов

Задържаните бизнесмени са демонстрирали висок лукс казват от полицията. Техният бизнес е легален, но покрай него осъществяват и документни измами.

 

 

 

 

Името на друг бизнесмен от района се свързва като предположение  че е е тайнственият  човек, дал 4 милиона подкуп на висш представител на ГЕРБ. Сутринта бившият заместник на ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ Антоний Странджев отново преразказа един разговор с Румен Петков, откъдето тръгват слуховете за големия подкуп. Странджев уточни, че подкупът идва от акцизния сектор – тоест цигари, алкохол или петролни продукти. Интернет медии предполагат, че става дума за собственика на Инса Ойл Георги Самуилов. Преди време Ваньо Танов обяви, че фирмата е разследвана за невнесен акциз за десетки милиони, но изведнъж по темата спря да се говори.

 

МЕЖДИНЕН КАШ

 

 

Илко Илиев остава председател на местния парламент. С подкрепата на 29 съветника беше отхвърлено искането на неговата оставка, внесена в общинския съвет от ГЕРБ, АТАКА  и „Синята коалиция”.

 

В/Р

 

Тема: Илко Илиев оцеля като съветник №1

След петчасови дебати Илко Илиев запази поста си на председател на местния парламент. Смущаващото е , че искането за отстраняването му беше внесено от 18 съветника, а при гласуването беше подкрепено от 17. Първите поздравленвия след обявените резубтати Илиев получи от кмета Славчо Атанасов.

АТМОСФЕРА

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

 

БЛАНК

 

 

В следващия материал ще чуете оснавните аргументи „за” и „против” отстраняването на Илко Илиев от председателското място в общинския съвет.

 

В/Р

 

Тема: „За” и „против” оставката на Илко Илиев

 

ГОТОВ

 

КАШ

ОБЩИНА

 

БЛАНК

 

 

Кметът на район "Северен" д-р Ина Филипова внесе   пет проекта за финансиране от Национална кампания "За чиста околна среда" на тема "Обичам природата - и аз участвам". Проектите  са за изграждане на  площадки за разхождане на домашни любимци на територията на район "Северен", тъй като това е сериозен проблем, с който се сблъскваме напоследък. Останалите проекти са за изграждане на зони за отдих.  Всеки от проектите е на стойност 10 000 лева. До края на март се очаква одобрението им, за да бъдат финансирани и да започне поетапното им изпълнение.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

В Четвърто РУП е получено съобщение от 55-годишен мъж, че  в апартамента му на ул.”Киев” в Пловдив влязъл непознат с нахлупена черна шапка и шал на устата, който с газов пистолет произвел два изстрела. Собственикът на дома го подгонил и на стълбището на сградата. Стрелял веднъж с газов пистолет по неканения гост. Непознатият бил проникнал в жилището през незаключена врата, секунди след като пловдивчанинът и съпругата му са се били прибрали в апартамента си. Работата по изясняване на случая продължава.

 

КАШ

КАТАСТРОФИ

 

БЛАНК

 


Мъж загина тази сутрин при катастрофа край Пловдив. Инцидентът е станал около 7.30 часа на източно-обходния път преди разклона за Рогош. По първоначални данни лекият  автомобил „Ситроен”, управляван от 31 годишния пловдивчанин предприел изпреварване. Първо се блъснал в еластичната мантинела на пътя, завъртял се и се ударил в насрещно движещия се в неговата лента товарен автомобил „Ивеко”.  Водачът на колата е починал на място. В спасителната операция са участвали служители на „Пожарна безопасност и защита на населението”

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Регистрационите табели на превозните средства извършващи нелегален междуградски превоз ще бъдат сваляни на място, гласи промяна в закона за движение по  пътищата. Това каза пред недоволни превозвачи от целия регион шефът на ДАИ Пловдив Йордан Арабаджиев. След наказателната мярка возилата трябва да бъдат спирани от движение за 6 месеца. 

 

В/Р

 

Тема: Погват  нелегалните междуградски превозвачи

 

На  работната среща участие взеха и  представители, на общините Пловдив, Карлово „Марица” „Родопи”. Срещата  е по молба  на която да се обсъдят проблемите с нерегламентираните превози по всички направления от Областната и Републиканска транспортна схема, с начална и крайна спирка в гр. Пловдив. Тъй като самите участници хказаха , че нямат доверие на работещите  в министурството на транпорта бяха покани шефа на полицията. Стана ясно, че униформени вече ще съдействат на ДАИ 

Синхрон 1- Тодор Чонов-директор на ОД на МВР-Пловдив

Според присъстващите всевъзможните бусчета и автобусчета дори застрашават живота на пътниците. Возилата често са без застраховки, не са минали реален технически преглед  и се избягва плащане на данъци. Затова и щетите за законите превозвачи са големи

Синхрон 2-Веселин Дошков-собсвеник на превозваческа фирма

За да бъде оваладян нелегалния превоз вече разрешителните ще се издават не от Община Пловдив, а от специализиран орган.  

  

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565062
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930