Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 10:12 - Новините - 18 февруари 2011 - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 18 Февруари 2011
Петък

Ще напусне ли Бунарджика паметника на Левски?

Подробностите по-късно в емисията.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –18  февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Десетки пловдивчани, сред които кметът Славчо Атанасов, председателят на Общинския съвет Илко Илиев, заместник-областният управител Розалин Петков, политици,  общественици и армейци, се преклониха пред личността и делото на Васил Левски в навечерието на 138-годишнината от обесването му.

 

В/Р

 

Тема: Пловдив на колене пред Левски

 

Днешният ден, посветен на Апостола, започна с панихида в църквата „Св. Апостоли Петър и Павел”, а после официални лица и други граждани се събраха пред паметника на Левски, за да засвидетелстват за пореден път своята почит.

Синхрон 1 – Петър Тосков, актьор

Синхрон 2 –Илко Илиев, председател на Общинския съвет в Пловдив

Какво е днес Левски за съвременните българи?

Синхрон 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Синхрон 10 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Синхрон 15

След като с падане на колене, признателните пловдивчани отдадоха своята минута мълчание пред безсмъртието на Апостола, паметникът му бе отрупан с венци и цветя.

След като повечето се разотидоха, останата първолачетата на учителката Кръстанка Кабамитова от училище „Душо Хаджидеков”, която ги беше довела за един първите им уроци по родолюбие. 

 

КАШ

ОБЩИНА

   

БЛАНК

 

 

„Южен” кандидатства с 2 проекта по програма на министерствтото на околната среда и водите. Това обяви в предаването Тв омбудсман зам.кметът на района Атанас Панчов. 

 

В/Р

 

Тема: Район Южен с 2 проекта на МОСВ

 

Единият от проектите по които кандидатстват от  район Южен е за рекострукцията на междублоково пространство. Градината там е занемарена, пейките са стари и счупени, въпреки че дърветата се режат обстановката там е зимна дори и пролет. Двигател на проекта са били самите жители на района-призна Атанас Панчов

Синхрон 1-Атанас Панчов-зам кмет на район „Южен”

Вторият проект също е инициатива на хората от района. От местната администрация ще съдействат на училище „Димитър Талев”

Синхрон 2-пак той

С тези два проекта район Южен ще заприлича на строителна площадка като се има предвит , че от адиминстрацията се включиха в големия проект на Община Пловдив за реконструкцията на парк „Белите брезите” и „Райчо Кирков”

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Снощната суматоха около "Пени" в район "Тракия", за която ПОТВ своевременно съобщи, не била заради съмнения за бомба в супермаркета, съобщиха от МВР.
Сигнал за съмнителна кутия, поставена пред намиращо се наблизо валутно бюро, бил получен вчера в 19,40 часа. Затова е районът незабавно е бил отцепен от служители на Пето РУП и сектор "Специализирани полицейски сили". Пристигналите на място служители на отдел БОП-Пловдив са установили, че кутията е празна и е била оставена там от работник в бюрото.

 

БЛАНК

 

 

 

Срещу 2 мъже като извършители на серия палежи на леки автомобили и вила на територията на гр. Пловдив се води дознание от пловдивската района прокуратура. Задържан е и поръчителят  на палежите. Установеното до настоящия момент сочи, че той  е поръчвал на двамата извършване на палежи на автомобили и друго имущество за отмъщение на собствениците им, с които имал неуредени отношения.

 

В/Р

 

Тема: 2-ма палят коли и къщи по поръчка на трети

 

За „услугата” двамата, които са палили колите и къщите са получавали по 100-150 лева на палеж. В резултат на действията на тримата, са били запалени общо 6 автомобила и вила в околностите на гр. Пловдив. При един от палежите на автомобили са пострадали още две коли, паркирани в близост.  Към момента единият от криминално проявените  се намира в следствения арест, където е задържан по друго дело за кражба на автомобил. Районна прокуратура - Пловдив припомня, че само през изминалата 2010г. са били образувани общо 89 досъдебни производства за палежи, от които по-голямата част за палежи на автомобили, като установяването и задържането на извършителите по настоящото дело е сериозен успех в борбата с този род престъпни посегателства.

 

КАШ

КАТАСТРОФИ

 

БЛАНК

 

Две катастрофи на метри една от друга блокираха тази  сутрин движението по пътя Пловдив-Асеноград.  Около 6,30 ч. точно до КЦМ са се блъснали два буса. Единият от тях към 8,30 ч. беше все още на пътното платно по посока Асеновград-Пловдив с изцяло смачкана предна дясна част. Вторият  се е преобърнал в близката канавка. Ранен е един човек, който по първоначални данни е с две счупени ребра. На около 100 м от местопроизшествието е станал втори пътен инцидент, при който са се ударили два автомобила. Сблъсъкът е само с материални щети. Причина най-вероятно е опит за изпреварване в задръстването след първата катастрофа.

 

БЛАНК

 


Мъж е настанен в болница с черепно-мозъчна травма след инцидент, станал тази сутрин на паркинга пред сектор “Пътна полиция” в Пловдив. Той е бил прегазен от лекия си автомобил. По първоначални данни е вдигнал предния капак на колата и оправял нещо по двигателя, когато тя сама тръгнала, минала през него и се блъснала в каравана.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Ще бъде ли преместен паметникът на Васил Левски от централната алея на Бунарджика в Цар Симеоновата градина, каквато идея имаше преди няколко години? Този въпрос зададоха зрители в днешната „Обществена приемна” на ПОТВ.

 

В/Р

 

Тема: Референдум за паметника на Левски

 

Зададохме въпроса на кмета Славчо Атанасов минути след като той се преклони пред паметта на Апостола.

Синхрон 11 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Има различни мнения по въпроса, някои смятат, че мястото му не трябва да бъде променяно.

Синхрон 13 – Атанаска Адамова

Въпреки идеята му за обществено допитване до всички пловдивчани, попитахме кмета какво е неговото лично мнение.

Синхрон 12 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

 

Бланк

 

 

За липсата на банкомати в квартал „Коматево” сигнализираха няколко пъти зрители на пловдивската телевизия. Проблемът е поставян дори на сесия на общинския съвет с питане до кмета Славчо Атанасов. Отговорът е, че не администрацията, а банките са тези, които решават къде да има пунк за теглене на пари.

 

В/Р

 

Тема: От квартал „Коматево” искат още банкомати

 

Коматево е част от Пловдив въпреки, че хората казват , че често ходят в града,за да теглят пари. Защото има само един  банкомат, който е в самото началото  на квартала и това е неудобно за живеещите в района

Синхрон 1-Рени Радойнова+Дора Янакиева

Справка в интернет сочи- Административно Коматево е част от район Южен.  Това  квартал с население близо 15 хиляди жители.  Сред тях има много пенсионери, които получават пенсията си на карта. Има и майки, на които детските надбавки се превеждат по електронен път. Има и много работещи,чийто предприятия също превеждат на карта заплатите.

Синхрон 2-Рени+Дора+Анка Асенова-търговец

Освен, че банкоматът е един големият проблем е, че хората не могат да теглят парите си , когато искат

Синхрон 3-Анка Асенова

Въпреки,че банките са тези които решават от администрацията на район „Южен” правят всичко възможно да осигурят по-нормални условия и поне още един банкомат.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567060
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930