Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 18:20 - Новините - 21 Февруари 2011, Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините 21 Февруари 2011
Понеделник

Таксата за гаражите изправи един срещу друг кмет, районен кмет, Дани Каназирева и няколко партии едни срещу други…

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 21 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

Кметът Славчо Атанасов изпрати официални писма до президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов срещу министрите Симеон Дянков и Вежди Рашидов, които на среща с истанбулския валия в края на миналата седмица са вживели в ролята на посланици на кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г., заявявайки, че именно тя щяла да бъде издигната от България.


В/Р

 

Тема: Пловдив търси подкрепа от Вашингтон за европейска курлтурна столица?

 

Славчо Атанасов напомни, че наред със София, за домакинството кандидатстват и Пловдив, Варна и Русе. Това според него правело поведението на министрите, меко казано, неадекватно.

Синхрон 1 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

В писмото до премиера Борисов кметът все пак допуска, че действията на Дянков и Рашидов може би не са умишлени, а плод на някакво невнимание.

 

Синхрон 2 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Ако ли пък грешката не е случайна, Атанасов иска да знае:

Синхрон 3 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Още в петък вечерта кметът е разговарял по телефона и с държавния глава, и с премиера. Борисов бил безкрайно изненадан.

Синхрон 4 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Малко по-късно, след като показа двете писма, кметът бил потърсен от русенския си колега Божидар Йотов, който, също възмутен, шеговито предложил те пък да потърсят подкрепата на Вашингтон.

 

БЛАНК

 

 

Позицията на община Пловдив около скандала в Истанбул беше подкрепена днес и от петчленния координационен съвет от представители на културни среди, натоварен да изготви проекта за кандидатстването на Пловдив за културна столица на Европа.

В/Р

 

Тема: Намериха и хубава страна в гафа на Дянков

 

Ръководителят на петчленния координационен съвет от културтрегери подготвящи пловдивската кандидатура определи лобирането в Истанбул за кандидатурата на София от министрите Дянков и Рашидов като гаф.

Синхрон: Емил Миразчиев- художник

През месец март нашите хора правят кръгла маса с представителите на градовете кандидати за културна столица на Европа през 2019 година, представители на правителството и парламента. Те искат да се подпише меморандум…

Синхрон: Миразчиев- 2

Шефът на съвета по туризъм Любозар Фратев се надява премиерът да смъмри здравата двамата министри.

Синхрон: Любозар Фратев- общински съветник

Иначе, беше намерена и добра новина около търсенето на лоби в Истанбул за кандидатурата на София.

Синхрон: Миразчиев- 3

В тази връзка Емил Миразчиев съобщи , че пловдивската кандидатура вече има подкрепата на много гразове от Германия.

                

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Разлепени от Дани Каназирева и нейния Съюз за Пловдив листовки разбуниха духовете сред градската управа. Изписаното върху тях твърдение,  че месечният наем от 30 лв. за метални гаражи бил незаконен и многократно завишен, застрашавало спокойствието сред гражданите. Нещо повече – от новата партия се заканват, че ако таксата не бъде намалена, ще заведат дело в съда.

 

 

В/Р

 

Тема: Листовки срещу гаражните наеми минирали спокойствието в града

 

Синхрон 5 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Кметът Славчо Атанасов има готов коментар за предприетата от Дани Каназирева акция.

Синхрон 6 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Три принципа от Закона за местните данъци и такси като доказателство, че общината и неговия дух и буква цитира шефът на стопанската дирекция Георги Божев.

Синхрон 7 и 8 /слято/ - Георги Божев, директор дирекция Стопанска политика”

Според Божев разпространените листовки застрашавали събирането на наемите от гаражи, на които разчитала не само общината, а и районните администрации. С парите от тях се изпълнявала инфраструктурна програма. Въпреки забраната за лепене на различни афиши на нерегламентирани места, глобите на Дани Каназирева за стореното ще й се разминат, защото накрая кметът омекна:

Синхрон 9 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

 

БЛАНК

 

По-късно днес Дани Каназирева -независим общински съветник и лидер на партия „Съюз за Пловдив” оспори  кметското обвинение .

 

В/Р

 

Тема:  Дани Каназирева отговаря на кмета

 

Чух само голословни твърдения  и нито едни юридически аргумент или смислено обяснение защо се събират по 30 лв. на месец от всеки гараж, коментира след пресконференцията в общината лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева. Шефът на стопанската дирекция Георги Божев заяви, че не си спомня дали зад таксата стои конкретна разбивка по разходи, което според Каназирева само доказва колко верни са твърденията й, че размерът на таксата е определен незаконосъобразно и е многократно завишен. "От общината твърдят, че събират тези пари, за да разширяват услугите, а това означава например  да закупуват нови имоти за поставянето на гаражни клетки. Такова нещо няма. Няма защо да се говори и за подобряване на качеството на предлаганата услуга, защото вече получихме писма от хора в "Тракия", че гаражите им са наводнени, а жалбите им остават без отговор", добави Каназирева. Другият аргумент на администрацията, че с парите от гаражите се компенсират ниските такси за детските градини юристката нарече "чудесно самопризнание, което ще ни свърши идеална работа в съда", защото общината няма право да харчи приходи от една такса, за да намалява друга. "С това изречение сами уличават себе си в извършване на престъпление", каза Каназирева. "Нека не ни правят на глупаци, всички виждаме какво е около гаражите", призова тя. Според Каназирева прехвърлянето на въпроса към темата за детските градини е предизборен популизъм, това всъщност е предизборното говорене, в което тя беше обвинена. Председателката на Съюз за Пловдив припомни, че този спор не е първият за такса, определена от община Пловдив, защото преди година  и половина таксата за депониране на тон софийски бали сметището в Цалапица беше намалена с 11 лв., след като не беше доказано какви разходи стоят зад тази сума. "Тогава ставаше дума за общо 1 млн. и 100 хил .лв. и никой не попита в чий джоб щяха да отидат тези пари. Тук е същото, караме на принципа "Важното е да се краде, независимо от къде", обобщи Каназирева. Тя отказа да коментира изказванията на кмета Славчо Атанасов за външния й вид, който краси разяснителните брошури, за да не слиза на това ниво.

 

Пост БЛАНК

 

 

Докато кметът и Дани Каназирева взаимно се обвиняваха в популизъм, кметът на район Северен Ина Филипова направо даде новата партийна лидерка на прокурор заради опасността да предизвика дестабилизация в града. Смешни били твърденията, че наемът за гараж трябвало да бъде 2 лв. „За мен е чест да ме проверява прокуратурата по сигнал на ГЕРБ!” – не закъсня отговора на Каназирева.

Ако някой трябва да сезира прокуратурата, това трябва да съм аз, защото  е престъпление да се събира такса, която не се дължи“, каза още Каназирева.

Подробности за всички позиции – четета в сайта ни – potv.eu.

 

 

 

БЛАНК

 

 

Днес бе открита приемна на „Общество на пострадалите от произвола на монополите”. Сдружението е създадено по инициатива на Гражданско движение ДНЕС и има за цел да даде гласност на недоволните потребители. Това е първият офис на сдружението в Южна България.

 

В/Р

 

Тема: Недоволните, от монополиистите, потребители имат

 

От сдружението смятат, че е крайно време потребителите да се почувстват граждани на ЕС, а не просто електорат, работници или безправни хора, които да плащат неверни сметки. Като свои приоритети дружеството определи:

Синхрон – 3 Георги Христов – областен координатор

Към момента има над 50 души, с конкретни случаи, които чакат реда си в съда. Един от тях е пловдивчанинът Йордан Ангелов.

Синхрон – 1 Йордан Ангелов

Според юриста на сдружението нарушение от страна на Топлофикация има, но ще трябва да се запознае по-обстойно със случая за да се предприемат адекватни действия.

Синхрон – 2 Даниела Байкова – юрист

Приемната на сдружението се намира на бул. „Руски” 29, в сградата на Пловдивинвест. Компетентни лица ще могат да отговарят на гражданските жалби сряда и петък от 14 до 16 часа.

 

 

 

БЛАНК

 

 

Цветанов не казва истината! – заявиха в декларация до медиите от ВМРО-НИЕ по повод вчерашното твърдение на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов е кмет изцяло благодарение и само на ГЕРБ и че общинските съветници на ГЕРБ са получили категорично по-голям резултат от общинските съветници на ВМРО – НИЕ.  Воеводите припомнят резултатите от местните избори в Пловдив от 2007 година, когато двете партии ВМРО-НИЕ/тогава ВМРО-БНД/ и ГЕРБ се явиха с отделни листи за общински съветници и  резултатите били достатъчно красноречиви – получили съответно 17 457 и 22 755 гласа, докато Славчо Атанасов получил 59 143 гласа и резултатът му явно показвал, че неговите гласове са повече от листите, взети заедно.

Пълният тест на декларацията може да прочетете в нашия сайт.

 

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567597
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930