Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2011 17:49 - Новините - 22 Февруари 2011 - Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1325 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 22 Февруари 2011
Вторник

„Тракторът”  дойде в Пловдив!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Никакви флашки не беше приготвил за журналистите бившият вече арестант Алексей Петров, който пристигна в Пловдив. Под тепетата го довели не амбициите към голямата политика, а тревогата за все по-отчайващото положение на малкия и средния бизнес. Все пак нямаше как съвсем да премълчи някои от най-злободневните въпроси.

 

В/Р

 

Тема: Алексей Петров обяви Цветан Цветанов за аут от политиката

 

Алексей Петров приемал тезата на премиера Бойко Борисов, че от конфликта между двамата се възползвали трети лица, но още по-сигурен бил, че от него всички са губещи. За Цветан Цветанов пък обяви, че вече бил аут от политиката.

Синхрон  4 – Алексей Петров

Изказвания на Цветанов за бъдещо широко обединение под егидата на евентуалния следващ президент навявали на Петров идея кой ще е кандидатът на ГЕРБ.

  

 

Синхрон 5 – Алексей Петров

Самият Петров щял да обяви своите хора едва след като бъдело взето екипно решение.

БЛАНК

 

 

Алексей Петров беше в Пловдив в качеството си на изпълнителен директор на Съюза на стопанска инициатива. Тук той се срещна с представители на средния, малкия и микро - бизнеса, за да провери дали поставените от него диагнози за икономиката съвпадат с техните.

 

В/Р

 

Тема: Искат от Дянков ниски лихвени проценти

 Срещу убийствените за малкия и средния бизнес лихвени проценти предприема поредица от действия Съюзът за стопанска инициатива.

Синхрон 1 – Теодор Дечев, председател на ССИ

Конкретното предложение е държавата да увеличи с 600 млн. лв. капитала на Банката за развитие, като с 2/3 се кредитира дребния бизнес.

Синхрон 2 – Алексей Петров, изпълнителен директор на ССИ

Втвърдяване на политиката си към правителството щял да предприеме Съюзът за стопанска инициатива. Синхрон 3 – Теодор Дечев, председател на ССИ

Като лигитимна работодателска организация, след 20 години лоялност към държавата, Съюзът поел курс към създаване на движение на малкия и средния бизнес.

   

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Поне два милиона лева годишно са нужни, за да се спасят общинските здравни заведения. Местната администрация обаче ги няма и така те се обричат. Мрачната прогноза направи днес заместник- кметът по стопанските въпроси Александър Константинов.

 

В/Р

 

Тема: Няма пари за общинското здравеопазване

 

Константинов критикува новата метозика за финансиране на здравните заведения, която предвижда делегирани бюджети. От общинските болници най- тежка е състоянието на Белодробна с 2 милиона лева задължения. ДКЦ-тата са на загуба заради липсата на клинични пътуки от здравната каса. Само Пето е натрупало 600 000 лева задължения. Диспансерите също са притиснати. Най- тежко е в кожния диспансер.

Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет

Според него обаче общинската администрация е с вързани ръце. Може само да анализира ситуацията .

Синхрон: 2

Константинов е категоричен, че администрацията няма откъде да вземе годишно по 2 милиона лева, за да дофинансира здравните заведения.

 

БЛАНК

 

 

Днес бе оповестена статистиката за 2010 година  на  заседанието на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни непълнолетни в Пловдив. 80% от престъпленията са за кражба. Комисията си постави за цел да подобри работата си с директорите на училищата и информираността за противообществени прояви за да не остават скрити престъпните постъпки.

 

В/Р

 

Тема: Увеличават се малолетните извършители на престъпления

 

Работата на общинската комисия се определя от местните комисии по райони. Заместник кметът Петя Гогова даде оценка на 6-те района в Пловдив

Синхрон – 2 Петя Гогова – зам. кмет

През 2010 не се бележи ръст при малолетните и непълнолетните в противообществените прояви. Извършителите обаче са повече.   

Синхрон – 1 Петко Василев – секретар на обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пловдив

Друг негативен фактор е увеличаването на броя на лицата, които са извършили повече от едно престъпление. За 2010 година са осъдени 28 непълнолетни деца и 33, които са действали в група със възрастни. 7 са непълнолетните от Пловдив, които излежават присъда в поправителни домове, повечето от малцинствен произход. Статистиката сочи, че по-голямата част от малолетните престъпници са момчета.

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

По 2 години и няколко месеца средно затвор наложи Пловдивският окръжен съд на Димитър Славчев, Петър Петров, Димитър Дарабанов и Борислав Петров за това, че за времето от 27 до 28 ноември са отвлекли гръцкия гражданин Фотиос Пулопулос и със сила и заплашване за убийство са го принудили да подпише запис на заповед за сумата от 11 000 евро.


В/Р

 

Тема: Пловдивския окръжен съд се произнесе по делото за гръцкия гражданин

 

През август 2008 г. Димитър и Стоянка Дарабанови търсели начин да прехвърлят дъщеря си да учи от Медицинския университет в Скопие в Пловдив и се обърнали за съдействие към Фотиос Пулопулос. Той им поискал 11 000 евро, срещу което им подписал запис на заповед като гаранция, че ще изпълни ангажимента си и обещал, че прехвърлянето ще се извърши в края на  септември - началото на октомври. После се оказало, че липсвал подпис на гърба. Тогава обаче Дарабанови не успели да намерят го намерят и наели частните детективи Петър Петров и Димитър Славчев да го открият.

На 27.11.2008 г. Петров и Славчев го открили в пловдивско заведение и се обадили на Дарабанови, които пристигнали в Пловдив. Четиримата откарали Пулопулос първо в апартамент в Пловдив, после в оранжериите на свои познат в с. Говедаре, като се опитвали да го накарат за подпише записа на заповед. На другия ден Дарабанови закарали пострадалия в . Пловдив в 2 – ро РПУ, където казали на полицаите, че водят човек, който ги е измамил и искат да подадат жалба срещу него. След изясняване на случая били задържани от полицейските служители. След днешното прочитане на присъдата адвокатката Светлана Паскалева беше доволна.

Синхрон – Светлана Паскалева, адвокат

 

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Вчера се проведе първият кръг на конкурса „Любими кътчета от Пловдив” , организиран от Пловдивската телевизия с подкрепата на Община Пловдив.Победителят е предложението на Диляна Гочева „Бреговете на Марица”, а негов подгласник стана „Небет тепе” на Деян Мирославов.

Журито, определило победителите, бе в състав: председател-Главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев и членове-художникът  доц. Румен Жеков и летописецът Здравко Гълъбов.

Младежко жури с водещи на 18 + селектира още 10 сюжета , които продължават за втори кръг.

Всеки понеделник ще показваме новите предложения.Очакваме Ви!

 

В/Р

 

Тема: Завърши първият кръг от конкурса „Моят Пловдив”

 

Синхрон – готов

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552244
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031