Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2011 17:53 - Новините - 23 Февруари 2011 - Сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1472 Коментари: 1 Гласове:
0



Новините - 23 Февруари 2011
Сряда

Прокуратурата отново нищи произхода на съмнителни богатства.

Интересно какъв ще бъде резултатът този път?

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 23 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Прокуратурата не се е отказала да стигне до истината за  приватизацията на Панаира. Над 100 съветници и общинари от предишния и сегашния мандат са вече разпитани, води се разследване за престъпление по служба, предстоят сложни експертизи.

 

В/Р

 

Тема: Прокуратурата нищи  историята около Панаира докрай

 

Във фокуса на разследването е  дейността на представителите на общината в създаденото акционерно дружество „Пълдин туринвест”, което в крайна сметка придобило и мажоритарния дял от акциите на Панаира.

Синхрон 7 – Галин Гавраилов, наблюдаващ прокурор

Синхрон 8 и 9 – Иван Даскалров, окръжен прокурор на Пловдив

По делото предстоят оценки на апортните вноски, с които общината е влязла в публично-частното партньорство с Георги Гергов.

Синхрон 10 – Галин Гавраилов, наблюдаващ прокурор

От прокуратурата скоро няма да се откажат.

Синхрон 11 – Галин Гавраилов, наблюдаващ прокурор

Дали прокурорите са чули градските легенди, които  разказват как преди да вземат решението, на всеки съветник поотделно били предлагани едни  пари?

Синхрон 12 – Галин Гавраилов, наблюдаващ прокурор

„Разбирате ли колко страшно би било това?” – попита окръжният прокурор Иван Даскалов и допълни:

Синхрон 13 – Иван Даскалов – окръжен прокурор на Пловдив

 

БЛАНК

 

 

Освен че не престава работата си по приватизацията на Панаира, Окръжна прокуратура продължава проверките и на съмнителните пловдивски богаташи, уличени при проведената през лятото от Националната агенция по приходите акция „Хеликоптерите”.

 

В/Р

 

Тема: Проверяват 38 съмнителни богаташи

 

 Синхрон 4 – Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пловдив

Синхрон 5 – Галин Гавраилов, говорител на Окръжна прокуратура

С помощта на НАП били селектирани 38 собственици на недвижима и движима собственост, чиято стойност видимо надхвърляла декларираното състояние и доходи. И 38-те случаи са предадени на данъчните, за да извършват ревизии.

Синхрон 6 – Галин Гавраилов, говорител на Окръжна прокуратура.

Забавяне е възможно, тъй отброяването на  двумесечния срок за ревизия започва от момента, в който се връчи акта на проверявания, а после и да се удължи до 6 месеца. Резултати се очакват преди края на лятото. 

  

БЛАНК

 

 

Още прокурорски новини:

През миналата година 20-ината реално работили прокурори под тепетата наблюдавали 1052 досъдебни производства, като 75% от тях своевременно са били решени по същество.

 

В/Р

 

Тема: СРС-та срещу 500 от областта

 

Почти всички данни от отчета за 2010-а говорят за по-ефективната работа на Окръжна прокуратура.

Синхрон 1 – Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пловдив

Най-голям ресурс се хвърля за организираните престъпни групи.

Синхрон 2 – Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пловдив

Подготовката преди залавянето на престъпни групи често продължавали по два-три месеца, а после започвало и най трудното – чак до обжалването на мярката „задържане под стража”.

Синхрон 3 – Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пловдив

Особено скъпи били експертизите – в най-елементарния случай изследването на ДНК струвало 500 лв. Използването на специални разузнавателни средства също стрували доста пари. Даскалов успокои пловдивчани, че те се прилагат предимно спрямо организираната престъпност. От 710 хиляди жители в областта през миналата година след разрешение от съда СРС-та са били използвани срещу 500 лица. 

 

БЛАНК

 

 

Няма намаление на направленията за изследвания и консултация със специалист, разпределени за първото 3-месечие на тази година съобщиха от Регионалната Здравно Осигурителна Каса. На регионално ниво на изпълнителите на извънболнична медицинска помощ са разпределени 12 441 броя повече направления, спрямо първото тримесечие на 2010. При сравняване на двата периода се вижда, че са увеличени и средствата за изследвания с 30%.

 

В/Р

 

Тема: Направления ще има

 

От тази година при разпределянето на средствата, предвидени за изследвания и консултация със специалист, е променена гледната точка – няма да се взема в предвид единствено броят на населението в региона, а ще се отчитат и неговите специфични характеристики, обуславящи потребяването на здравните услуги. И през тази година джипитата, подписали договор с касата ще могат да надвишават с 10% определените им направления и средства, които няма да компенсират, но те няма да могат да се прехвърлят в другото тримесечие.

Синхрон – 1 Д-р Костадин Маламов директор на РЗОК

Д-р Маламов обеща, че ще бъдат направени проверки на всички лични лекари, които връщат пациентите си без направление. Той добави още, че миналата година много ДКЦ-та са надвишили реголативните стандарти и това е довело до натрупване на много дългове и проблем при издаването на направления за специалист или за изследвания.

Синхрон 2 – Д-р Костадин Маламов директор на РЗОК

Договори Регионалната Здравно Осигурителна Каса ще сключат всички болници в областта. Те са 35 болници и 5 здравни заведения. Бюджетът им за 2011 година е същият като миналогодишния и е в размер на 16% от общия размер на Бърза помощ в страната.

             

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Само три точки са вписани в дневния ред на утрешната общинска сесия, но никой не се наема да прогнозира колко часа ще продължи тя. Очакват се бурни дебати, защото пак ще става дума за бюджета и облигационния заем.

 

В/Р

 

Тема: Управляващите си прегласуват бюджета и заема

 

Областният управител Иван Тотев скандализира пловдивската тройна коалиция с безпрецедентното връщане на бюджета за 2011-а и то в комплект с решението за облигационния заем в размер на 9 млн. евро и програмата за разпореждане с общински имоти. Въпреки откритите от неговите юристи нарушения, от общината веднага контрираха.

Синхрон 1 - Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Заместник-кметът Александър Долев е убеден, че общинските съветници ще прегласуват и трите върнати решения.

Синхрон 2 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Дори Иван Тотев да вкарал решенията в съда, мотивите му, които според Долев били формални и заядливи, лесно щели да бъдат оборени.

 

БЛАНК

 

 

От управляващата партия ВМРО НИЕ днес заявиха още веднъж, че според тях мотивите за връщането на точката за Бюджет 2011 г. от Областния управител са –цитираме „несъстоятелни и чисто политически”. Това е поредният саботаж – се казва по-нататък в изпратена до медиите декларация - от страна на Областния управител, който демонстрира антипловдивско поведение с връщането на основния документ в община Пловдив и то за пореден път. Такова поведение е безпрецедентно за управлението на града през последните 20 години политически живот.

В декларацията се коментират параметрите на върнатия бюджет, и се заявява, че с подкрепата на този бюджет общинските съветници от ВМРО-НИЕ за пореден път отстояват социалното управление на град Пловдив -пълният текст на декларацията може да прочетете  в сайта ни ПОТВ ЕУ.

В същото време независими юристи оценяват някои от мотивите на Иван Тотев за съвсем резонни. Снощи в студиото на ПОТВ и независимата общинска съветничка Дани Каназирева, която не може да бъде обвинена в симпатии към ГЕРБ,  откри пропуски в начина, по който е подготвяно решението за вземане на облигационен заем.

       

БЛАНК

 

 

Новини от Тракия.

Гражданският  съвет на района проведе поредното си заседание. На срещата бе обсъдена Строителната програма на района за 2011 година, както и проектите с администрацията, които ще се реализират до края на годината.

 

В/Р

 

Тема: „Граждански съвет – Тракия” обсъди строителната програма в района

 

На заседанието на съвета трябваше да дойде и  кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Той обаче се разболя и не можа да присъства. На срещата се разискваха проблемите на 16-те зони в район "Тракия", разглеждаха се и различните предложения за облагородяването на квартала.  Кметът на района – инж. Гиньо Матев посъветва домоуправителите как да въведат система от критерии, когато отделеният бюджет е по-малко от необходимия.

Синхрон – Гиньо Матев кмет на район „Тракия”
Заседанието продължи до късно вечерта. Подробни тезултати може да разберете утре, когато кметът на район "Тракия" инж. Гиньо Матев ще бъде гост в предаването ТВ ОМБУДСМАН по ПОТВ.

 

БЛАНК

 

 

Изпълни се една от мечтите на районния кмет Гиньо Матев - Мобилна група от Бюрото по труда ще обслужва безработните, които живеят на територията на район “Тракия”. Към днешна дата безработни в най-младия район  на Пловдив са около 1200 души, КОИТО са регистрирани в Бюрото по труда.

Групата от специалисти ще работи изнесено, след като в средата на миналия месец Матев изпрати писмо до социалния министър Тотю Младенов, с искане в “Тракия” отново да се открие филиал на бюрото. Първоначално имаше отказ от ведомството на Младенов, но след острата реакция от страна на ръководството на район




Гласувай:
0



1. анонимен - Хубави са ви новините,
23.02.2011 22:08
но макар и с известно неудобство, считам че не е зле говорителките да минат курс при логопед. Неправилни пунктуации - лошо синктактично и интонационно разчленяване на текста, прекъсвания при по-труден текст, неприятно слюноотделяне, монотонен и безизразен говор, особено когато четат текст. Иначе имат добро присъствие на екрана.
С това ще се издигне още повече имиджа на ПОТВ - единствената частна регионална телевизия в България с прекрасен "старейшина" г-н Тодоров. Жалко обаче, че г-н Любомил Лазаров ви напусна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552509
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031