Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 18:15 - Новините - 24 Февруари 2011 - Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1314 Коментари: 0 Гласове:
0



 Новините - 24 Февруари 2011
Четвъртък

 

 

 

Бюджетът остава …. Засега!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Без никакво колебание с 32 гласа „за” мнозинството от общинските съветници прегласуваха на днешната сесия върнатия от областния управител Иван Тотев бюджет, както и решението за облигационния заем в размер на 9 милиона евро. Заради разсейване из кулоарите и кафенето пред заседателната зала, при първия прочит на програмата за разпореждане с общинско имущество се събраха само 22 вместо необходимите за приемането й 26 гласа, но на втора за деня сесия, веднага след първата, грешката беше поправена и всички важни за града документи вече са налице.

 

В/Р

 

Тема: Общинските съветници прегласуваха бюджета

 

По съвет на общинските юристи предмет на дебата трябваше да бъдат само състоятелността на мотивите, с които областният управител връща бюджета, след което той да бъде прегласуван в същия вид. За следващата сесия остават кметските предложения субсидията за ансамбъл „Тракия” да се увеличи със 180 хил. лв., а на районните кметове да бъдат възстановени приходите от наеми на гаражи, само че диференцирано - на „Тракия”, „Източен” и  „ Западен” – 100%, а на „Централен”, „Южен” и „Северен”, където дупките били най-много и според него непосилни за кметовете  – 50%, та той да им помагал. След като един по един се изказаха от трибуната, някои от тях заявиха позициите си и пред нашата камера. Райна Петрова предложи общината да вземе всичките пари от гаражи.

Синхрон 3, 4 и 5 – Райна Петрова, кмет на район „Централен”

Ина Филипова и Петър Петров обаче не са съгласни да се посяга на приходите, които събират.

Синхрон 1 и 2 – Ина Филипова, кмет на район „Северен”

Синхрон  6 - Петър Петров, кмет на район „Източен”

Взаимни обвинения в лъжи и клевети се сипеха между управляващи и опозиция. В заявеното си чисто политическо изказване Камен Шишманов направо се разтрепера от гняв не само срещу  областния управител Иван Тотев, неистово крещейки за оставката му, а и срещу цялата партия и нейното правителство. Зачервен от възмущение, кметът на „Източен” Петър Петров отхвърли атаките към ГЕРБ и премиера и напомни как навремето делегация на ВМРО е ходела да се моли на Бойко Борисов за Славчо Атанасов.   

 

БЛАНК

 

 

Нито едно конкретно предложение не беше направено в хода на дебатите за бюджета, но разгорелите се спорове, все около наемите на гаражите, дадоха коз на независимата съветничка Дани Каназирева, която преди дни само дето не беше анатемосана, че от името на своята партия „Съюз за Пловдив” е разлепила листовки, с които отваря очите на пловдивчани как общината ги завлича с тези такси.  Ето я и нейната позиция.

 

В/Р

 

Тема: Дани Каназирева събра аргументи за съда против таксите за гаражи

 

Синхрон  готов – Дани Каназирева, независим общински съветник

 

БЛАНК

 

Кметът Славчо Атанасов стоически издържа на ударите и от свои, и от чужди. Многократно защитаваше позицията си, че районните кметове трябва да разполагат със средства, а на обвиненията на опозицията, че не управлява добре, сочеше къде е пречката - в София.  

 

В/Р

 

Тема: Кметът предлага час за полит-агитация

 

И днешните разпри не изненадали кмета Славчо Атанасов, нито пък отрицателния вот на ГЕРБ, Атака и сините.

Синхрон 8 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Друго тревожело кмета.

Синхрон 9 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Кметът е готов дори да внесе официално предложение в Общинския съвет.

Синхрон 10 – Славчо Атанасов

 

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

От опозицията и днес се обявиха против облигационния заем, но никой не взе насериозно аргументите им.

 

В/Р

 

Тема: 4 нови детски ясли градини с пари от заема

 

От ГЕРБ обявиха, че нямали нищо против една мащабна инфраструктурна програма, но обвиниха градската управа, че със заема ще прави все дребни и незначителни неща за по 100-200 хил. лв.

Синхрон 12 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

С пари от заема ще бъде завършен ремонтът на Главната от Джумаята до Пешеходния мост.

Синхрон 14 и 15 – Александър Долев, заместник-кмет

Дори областният управител Иван Тотев да оспорел решението в съда, Долев много лесно можел да обори неговите аргументи.

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

„Здравейте, аз съм шофьор на извънградска автобусна линия. Всеки ден ми се налага да преминавам през улица „Г.М. Димитров”. Гумите ми затъват в кал, а от току-що изчистения автобус няма и помен. До кога ще плуваме в кал след всеки дъжд?!” – с тези думи се обърна наш зрител в писмо до ПОТВ. Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: Море от кал зад Автогара „Юг”

 

Атмосфера

На улица „Г.М. Димитров”, която се намира зад Автогара „Юг”, минава по-голямата част от извънградския транспорт. Не са започнали да плуват лодки…поне за сега, защото съвсем скоро плаването ще бъде единственият начин за предвижване. Пътната настилка е разбита, тротоар липсва напълно, а калното блато расте с всяко преваляване.  Според нашия зрител шахтите също са запушени, което допълнително влошава картината. На „Г.М Димитров” се намират 3 контейнера, които е невъзможно да се почистят, тъй като работничките на „Чистота” все още не разполагат с гумени чизми. Сигналът на нашия зрител вдъхнови екипът на ПОТВ да обяви конкурс за „Най-голямо блато в пловдивските улици”. Очакваме още предложения, а от районните кметове – очакваме бързи реакции и решения!

 

БЛАНК

 

 

„Обръщам се към вас, за да изкажа огромната си благодарност към лекари, сестри и рехабилитатори, които направиха всичко възможно, за да изправят на крака внучето ми – 11-годишния Дончо Колев, за да не остане инвалид.” – с тези думи пловдивчанката Мария Колева дойде в редакцията на ПОТВ с насълзени очи.

 

В/Р

 

Тема: Все още има морални и отговорни лекари

 

На 31-ви май 2010 година Дончо тъкмо завършвал учебната година и преминавал в 5-ти клас.

Синхрон – 2 Мария Колева

Инцидентът станал на бул. „Цар Борис III Обединител”, в близост до Тримонциум. Според бабата на пострадалото момче, водачът на джипа е шофьор на „Министерството на Земеделието и Горите”. След катастрофата шофьорът закарал Дончо във Военна болница, като през цялото време му повтарял да си затваря устата, защото щял да си изпати. С това приключил и ангажиментът му към пострадалото момче – до ден днешен шофьорът на джипа не се е поинтересувал от състоянието на Дончо, който при катастрофата счупва дясна бедрена кост. Бабата на пострадалото дете – Мария Колева случва на лекари, които приемат състоянието на внука й присърце.

Синхрон – 1 Мария Колева

Мария Колева изказа благодарност и на физиотерапевтите д-р Джелепова и д-р Казакова, както и на рехабилитаторите д-р Колева, д-р Ганева, рех. Стефанова, рех. Деспотова и рех. Томов. Не на последно място, бабата на пострадалото момче, изрази признателност на училище „Паисий Хиляндарски” и на съучениците на Дончо, които са отделяли пари от закуската си, за да дарят средства за лечението на пострадалия им приятел.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

По случай празника на Баба Марта в сградата на Общинския съвет се проведе благотворителна изложба от кампанията "Помогни и ти, приятел ни стани" под мотото "Дари усмивка" на деца и младежи с Детска Церебрална Парализа, мускулна дистрофия, синдром на "Даун" и Аутизъм от сдружение „Различни, но равни”. Изложбата е съвместна инициатива на г-жа Надя Танева, Директор Дирекция „Социално подпомагане” и сдружение „Различни, но равни”.

 

В/Р

 

Тема: „Различни, но равни” с базар на мартинички в съвета

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567562
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930