Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 17:52 - Новините - 25 Февруари 2011 - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1313 Коментари: 0 Гласове:
0



 Новините - 25 Февруари 2011
Петък

 

 

 

Вчера много тъмно – днеска много светло!

 - Угодия няма!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 25 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

500 нови стълбове за  осветление бяха монтирани в „Източен” само през последната година, така че много от улиците в района грейнаха и нощно време. Но, както ще се убедите от следващия видеоматериал, угодия няма!

 

В/Р

 

Тема: Недоволство в „Източен”, че нощем е светло като ден

 

Оказва се, че докато повечето пловдивчани се оплакват, когато улиците им тънат в мрак, се намират и такива, на които пък светлината им пречи.

Синхрон 7 и 8 – Петър Петров, кмет на район „Източен”

Петър Петров смята, че има решение и на този проблем.

Синхрон 9 – Петър Петров, кмет на район „Източен”

Кметът на „Източен” щял да продължи да осветява улиците в района, докато не останело и едно тъмно кътче. Затова и ще се бори докрай наемите от гаражи да се харчат за хората, от които ги събират.

 

 

БЛАНК

 

 

Още новини от Източен -

В СОУ „Симон Боливар” бяха обявени  победителите от в конкурса за есе на тема „Моите приятели”. В надпреварата се включиха ученици от всички училища в района, които представиха над 80 есета. Конкурса се проведе  под егидата на  кмета на район „Източен” – Петър Петров.

 

 

В/Р

 

Тема: Наградиха победителите в конкурса за есе в район „Източен”

 

Призовото първо място в конкурса спечели есето на   осмокласничката Мишел Михайлова от частна гимназия „Стоян Строй”, но тя не се появи  на церемонията, защото не е в страната.

Въпреки че е само на 9 години третокрасникът Цветомир Горчев от СОУ „Симон Боливар” ,успя да се пребори с конкуренцията и грабна 2-рото място. На трето място се класира есето на шестокласничката Милена Джингарова.

Синхрон 1: Милена Джингарова – ОУ „Васил Левски”

Всички есета бяха оценявани от  комисия с председател – пловдивският писател Димитър Атанасов. Той не е съгласен, с твърдението на повечето възрастни, че днешното  младо поколение е приспало в себе си духовността.

Синхрон 2: Димитър Атанасов – писател

Кметът на района, Петър Петров не скри своето задоволство от големия  брой участници за  конкурса.

Синхрон 3: Петър Петров – кмет на район „Източен”

 След награждаването  на победителите, книги и грамоти получиха  и останалите участници от конкурса.

 

БЛАНК

 

 

1 милиард и 345 милиона лева данъци и осигурителни вноски е събрала Териториалната дирекция на НАП в Пловдив през 2010 г. Резултатите от своята дейност ръководството отчете точно в деня, когато се навършват 20 години от създаването на бившата Данъчна администрация, чийто приемник е Националната агенция за приходите.

 

В/Р

 

Тема: Данъчните прогнозират край на кризата

 

Постъпленията се поделят почти наполовина между данъците и осигурителните вноски, но докато планът при първите леко се преизпълнява, достигайки почти 102%, то изпълнението при вторите е 85 на сто.

Синхрон 1 – Сергей Маринов, директор на ТД на НАП-Пловдив

Икономическата криза се е отразила и върху приходите, но резултатите от последното тримесечие на миналата година и  началото на 2011-а били основание за оптимистичната прогноза, че се задават по-добри дни.

Синхрон 2 – Петко Петков, директор на дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители”

812-те фирми  от целия южен централен район, които се обслужват от дирекция „Средни данъкоплатци”, представляват под четвърт процент от общия брой на фирмите, но от тях идват 25 на сто от всичките приходи.

За да се приберат просрочени задължения, преди да пристъпят към принудителни вземания, от дирекция „Събиране” разчитат на информационните кампании.

Синхрон 3 – Петър Бочов, директор на дирекция „Събиране”   

          

БЛАНК

 

 

Стартира процедурата по избор на изпълнител за възлагане на строителните дейности по проекта за обновяване на Римския стадион в Пловдив, съобщи областният управител инж. Иван Тотев. Той уточни, че това е най-сериозното възлагане по този проект.

Продажбата на тръжните документи започна днес и ще продължи до 10-ти март, включително. Кандидатите могат да подават оферти до 17-ти март, а ден по-късно – на 18-ти март, офертите ще бъдат отворени. Проектът „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване” се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Изцяло ще се промени визията на централна част на града, тъй като Античният стадион е пресечна точка на всички културни коридори в Пловдив.

 

 

БЛАНК

 

 

Дело за неправомерно уволнение на член на КНСБ срещу фирма „Транс сити" ще заведе шефката на синдиката Татяна Миран. Освен това, „Транс сити" и „Градски транспорт", които са собственост на общинския съветник Ангел Батаклиев, имат над 450 хил.лева задължения към персонала. За цялата каша в трудово-правните отношения в предприятие Градски Транспорт Пловдив вижте в следващия репортаж.

 

В/Р

 

Тема: Градски Транспорт Пловдив дължи на служителите си над 450 000лв

 

Според думите на Миран кондукторът Иван Гешев е лидер на синдиката в „Транс сити”. Договорът му е прекратен ден след като става ясно, че структурата на синдиката е създадена в транспортна фирма, а той я оглавява. В мотивите за освобождението му пише, че не се е явил на работа, макар, че има представен пътен лист, че автобусът му е аварирал. Татяна Миран е категорична, че е нарушен член 333 ал. 3 от Кодекса на труда, според който работодателя трябва да поиска разрешение от синдиката за да уволни негов член.

Синхрон – 2 д-р Татяна Марин – председател на КНСБ П-в

Служителите на Батаклиев ежедневно са били принуждавани да подписват декларации, че при нарушение ще бъдат уволнени дисциплинарно или глобени половин заплата.

Синхрон – 1 пак тя

Председателката на КНСБ  бе категорична, че за нарушенията в „Транс сити" и „Градски транспорт", освен съда, ще бъде сезирана и инспекцията по труда.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Има ли пари в бизнеса с мартеници? Струва ли си цяла година да плетеш и разплиташ? Тези и още подробности вижте в следващия репортаж.

 

В/Р

 

Тема: По 20лв на ден за търговците на мартеници

 

Светослав Попов продава мартеници на Джумаята от 3 години. Според него подготовката е продължителна и трудна, а сплитането на традиционните български аксесоари започва още от предходната година. Въпреки това си заслужава.

Синхрон – 1 + 3 – Светослав Попов

Въпреки това, според младите предприемач, общината взима прекалено скъп наем от търговците.

Синхрон – 2 Светослав Попов

И макар, че Баба Марта е традиционен български празник, „китайските мартенички” заливат пазара с всяка изминала година. Вещите в занаята производители споделихме как да ги различаваме.

Синхрон – 4

 

БЛАНК

 

 

По случай празника на жената – 8-ми март - кметът на район „Северен” д-р Ина Филипова и заместник кметът Ангел Ангелов, организираха днес, празничен обяд за жени в неравностойно положение. От структурата на политическа партия ГЕРБ зарадваха дамите с подаръци, а децата от детска градина в района бяха подготвили специално изпълнение.

 

В/Р

 

Тема: „Северен” и ГЕРБ организираха празник за жените от района

 

Събитието е продължение на инициативата на район „Северен” всеки последен Петък от месеца да се подготвя обяд за определена социална група. Този месец това са жени – инвалиди. За събитието, от район „Северен”, бяха подготвили 8-мо мартенски късметчета.

Синхрон – 3 – Ина Филипова – кмет район „Северен”

От съвместната инициатива между районната администрация на „Северен” и политическа партия ГЕРБ в района бяха подготвили подаръци за всички гости.

Синхрон – 2 Ангел Ангелов – зам.кмет на р.”Северен”

А за празничното настроение на гостите се погрижиха децата от детска градина „Бреза”, които специално бяха подготвили със стихчета и празнично хоро. 

Синхрон – 1 Ицо Шилев

Атмосфера

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552033
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031