Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 17:30 - Новините от 28 февруари, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 28 февруари 2011, Понеделник

 

 

 

 

 

Лошата новина – парното вероятно ще поскъпне.

Добрата новина – парното вероятно ще поскъпне само с 1 процент.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 февруари.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

След като ЕВН поиска 5 процента увеличение на цената на тока, днес стана ясно, че дружеството иска с 1 процент да се увеличи цената на топлоенергията за масовите потребители. Ако държавният енергиен регулатор одобри. Вместо сегашните 83 лв. и 2 ст. за мегаватчас без ДДС, 90% от абонатите ще заплащат 83 лв. и 88 ст.

 

В/Р

 

Тема: Топлото скача с 1%, ЕВН предлага различни тарифни планове

 

Повишението на цените се налагало от достигналата 4,5% инфлация,  заради която се били увеличили оперативните разходи на топлофикационното дружество.

Синхрон 1 – Йорг Золфелнер, управител на ЕВН-България

За около 10-те процента клиенти със собствени абонатни станции предлагали намаление на цената с 6,3%. Това щяло да ги стимулира към по-добра поддръжка на съоръженията и намаляване на загубите. Това са новите тарифни планове „Стандарт” и „Сити”, които ЕВН въвежда.

Синхрон 2 – Йорг Золфелнер, управител на ЕВН-България

 Третият тарифен план е „Смарт” и на практика ще индивидуализира отношенията с  клиенти, които за разлика от обитателите на панелките, живеят в нови жилища с хоризонтална инсталация. Това щяло да бъде една по-луксозна услуга.

Синхрон 3 – Йорг Золфелнер, управител на ЕВН-България

Още преди началото на лятото този проект ще стартира като пилотен в Пловдив.

 От ЕВН признават, че загубите по мрежата, изграждана още през 70-те години на миналия век,  достигат 26-27%. Положението щяло да се подобри след като влезе в действие новата когенерационна централа, където след месец и половина ще бъде доставена газовата турбина.  

 

БЛАНК

 

 

Във връзка с исканото 5% увеличение на цената на тока от  ВМРО – НИЕ заявиха:

От самото си идване в България ЕВН  е извършило недостатъчно инвестиции, въпреки неколкократното увеличение цената на тока през тези години и въвеждане на нови такси. Воеводите припомнят, че енергоразпределителните дружества в България съгласно договорите си имат гарантирана печалба у нас по-висока от средноевропейската и ЕВН би следвало да намалява, а не да увеличава цените. Неслучайно председателят на партията Петко Атанасов  внесе сигнал в главна прокуратура за пълна проверка на електроразпределителните дружества.  

Воеводите предупреждават, че ще организират всенародна акция, наречена НЕ ПЛАЩАЙТЕ

Пълният текст не декларацията може да прочетете в сайта ни ПОТВ ЕУ

 

БЛАНК

 

 

Алексей Петров даде своя глас за ректор на Пловдивския университет. Днес академичният съвет на висшето училище избира ръководител измежду петима кандидати.

 

В/Р

 

Тема: Избират ректор на ПУ

 

Най-обсъжданата в момента личност, доскорошен арестант и настоящ кандидат за президент – Алексей Петров е един от 375- тимата членове на академичния съвет , който избира ректор на Пловдивския университет. Трактора е преподавател в икономическия факултет. Той се беше настанил кротко на последния ред в зала в новотела, където се провеждаше общото събрание. Имам фаворит, но няма да му разкрия името, каза за Пловдивската телевизия Алексей Петров. Петимата кандидати за ректор- професор Асен Рахнев, доцент Живко Иванов, доцент Иван Иванов, доцент Дора Левтерова и доцент Запрян Козлуджов, заявиха че имат готови управленски екипи, но ще ги обявят ако бъдат избрани за ректори. А двама от кандидатите бяха категорични, че няма да стават заместник- ректори ако не спечелят надпреварата.

Синхрони: професор Асен Рахнев

                доцент Живко Иванов

               доцент Дора Левтерова

              доцент Иван Иванов

             доцент Запрян Козлуджов

Две тези обединиха петимата кандидати преди вота. Първата- че с днешния избор става смяна на академичното поколение в университета.

 Втората- категорично против дистанционното обучение, като форма за продажба на дипломи.

 

Пост БЛАНК

 

 

Сегашният заместник-ректор по учебната част доц. д-р Запрян Козлуджов с 39,8% от подадените бюлетини и деканът на факултета по математика и информатика проф. Асен Рахнев с 22,6 на сто от гласовете отиват на балотаж, след като нито един от петимата претенденти не събра 50+1 от гласовете на Общото събрание на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.  В момента се провежда ново гласуване. ПОТВ своевременно ще съобщи резултата, щом стане известен.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Да караш колело по пловдивските улици си е чисто екстремно преживяване, макар да е очевидно, че придвижването е по-удобно, по-здравословно и изцяло екологично. За съжаление, ние сме много далече от останалите европейски държави, където карането на велосипед е не само нещо обичайно, но вече е станало доста модерно и се стимулира силно. Дали това ще се промени, вижте в следващия видеорепортаж:

 

В/Р

 

Тема: Безопасни маршрути за велосипедистите до 2020 г.

 

Преди няколко сесии Общинският съвет с пълно мнозинство подкрепи обищинската стратегия Пловдив да стане град на велосипедиста до 2020 година. Заместник кметът Георги Титюков изрази надежда тази стратегия да не остане само на хартия, тъй като има реална възможност дейностите по нея да бъдат финансирани от оперативната програма „Регионално развитие”, по която е мярката за устойчив градски транспорт.

Синхрон – 1 – Георги Титюков – зам.кмет на Пловдив

Всеизвестен факт е, че шофьорите нямат културата да пазят велосипедистите и точно поради тази причина повечето пловдивчани не смеят да се предвижват с колела. Заместник кметът Георги Титюков успокои веловодачите, че в проекта, за 18-те веломаршрути, е предвидено изграждането на велоалеи и друга маркировка, която да обезопаси маршрутите.

Синхрон – 2 Георги Титюков

 

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Тази нощ около 2,30 часа на бул."Цариградско шосе" полицаи от Шесто Районно управление са задържали 32-годишен мъж, опитал се да извърши кражба от паркиран лек автомобил "Фолксваген Голф", като за целта бил счупил две от стъклата на колата. Извършителят от Пловдив, е известен на полицията и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство. Пловдивчанинът е задържан в ареста за 24 часа.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Шофьор бе ранен при катастрофа вчера на пътя Пловдив-Първомай. Около 17 часа лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 28-годишен мъж от Татарево, при движение с несъобразена скорост се блъснал в крайпътно дърво. Пострадалият е настанен в болница с тежка травма на главата и на лявото коляно.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Конкурсът „Любими кътчета от Пловдив” , организиран от Пловдивската телевизия с подкрепата на Община Пловдив,  провокира наши зрители да отправят предложения и за „Антикътчета на Пловдив”. Вижте и първото „анти” предложение..

 

В/Р

 

Тема: „Това не е моят Пловдив” от Мария Ташева




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566488
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930