Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 17:44 - Новините от 3 март 2011 г. - четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 3 март 2011 Четвъртък    
   
  Докато родолюбивите българи развяваха днес трибагреници или просто си почиваха, мръсните спекуланти продължиха и на празника да ловят риба в мътна вода. Подробностите – по-късно в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  3 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Снегът и студът не попречиха на млади и по-възрастни пловдивчани да отидат на Централните гробища и да се поклонят пред паметника на българските опълченци. Какво отведе тези хора там? Вижте.   
В/Р  
Тема: Панихида пред паметника на опълченците
  За вярващите в Бога Вяра Попова и 17-годишната й дъщеря Радостина този ден е свят и равностоен на най-светлите православни празници. Затова винаги идват тук. Синхрон 1 и 2 – Радостина Попова Синхрон 3 – Вяра Попова Атмосфера – нещо с дядо Николай Както на всеки 3-ти март, така и тази година, да положат своето цвете дойдоха и семейство Копринка и Христо Чорбаджиеви. Изпълнени с вълнение. Синхроните – до края   
БЛАНК  
  Официалното честване беше малко преди това на Бунарджика пред паметника на руските освободители.  
В/Р  
Тема: Празникът събра властта
  Днешният 3-ти март обедини иначе непремирими политически противници. Рамо до рамо бяха кмет и областен управител, депутати от ГЕРБ и депутати от БСП, който в други непразнични дни водят ежедневни политически престрелки. Официално слово по повод 133- тата годишнина от края на Руско- турската война чете Славчо Атанасов. В него той говори за героизма на българските възрожденци и опълченци. Отдаде почит и на загиналите руски войници. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив След това препоръча на всички присъстващи да обичат Майка България. Синхрон: 2 Венци и цветя пред па;етника на руските освободители бяха поднесени от всички институции, политически партии и граждани. Синхрон: Анкета Двете деца АТМОСФЕРА                 
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Наша зрителка ни съобщи своето историческо откритие – че сме се освободили, не през 1878 година, а цели 5 години по-рано!  
В/Р  
Тема: България се е освободила 1873 година
  Проверихме датата там, където не може да има никаква грешка – на паметната плоча на паметника на Бунарджика. Днес там се извървяха стотици официални лица и обикновени пловдивчани и никой не обърна внимание на сензационния надпис : януари 1870 и ТРЕТА година. Историческо откритие или просто някой трябва да ремонтира последната цифра от годината.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  И тази година от ВМРО-НИЕ не изневериха на традициите си. На Националния празник 3-ти март членове от партията даряваха безплатни трикольори.  
В/Р  
Тема: ВМРО-НИЕ подаряваха безплатни трикольори
  Сняг се сипеше над Пловдив на връх 3-ти март. Времете беше студено, но жаркият патриотичен дух не беше угаснал у пловдивчани. Още рано сутрин родолюбци се извиха на дълга опашка – от витото стълбище на централния офис на ВМРО-НИЕ до Синдикалния дом. Синхрон – Теодора – ВМРО-НИЕ Попитахме пловдивчани къде ще закачат българския трикольор? Анкета  
БЛАНК  
  И докато пред пункта на ВМРО-НИЕ се извиваше километрична опашка за безплатни български флагове, пред щанда на ученици от Общинския детски комплекс „Rise up” беше празно. Децата собственоръчно бяха ушили български трибагреници и ги продаваха за лев, лев и петдесет, но пловдивчани ги подминаваха, явно предпочитайки безплатното.  
В/Р  
Тема: Деца продават ръчно ушити български знамена
  Пламенният дух на Райна Княгиня не се е загубил във времето. Пловдивски ученици, ръчно бяха изработили български трибагреници, вдъхновени от делото на великата българска учителка, ушила знамето на свободата.Опитахме се да разберем трудна ли е задачата да се направи знаме. Синхрон – Кристина Учениците споделиха, че няма хора, които да търсят българския трибагреник с емблема на партия, а парите, спечелени от продажбите ще отидат в Общинския детски комплекс.  
БЛАНК  
  Докато родолюбивите българи в ранни зори заминаха за тържествата на Шипка или за тези пред Александър Невски в София,  докато хилядите чиновници още се излежаваха в леглата, готвейки се за нови трудови подвизи след четирите почивни дни, ненаситните търгаши и спекуланти отвориха своите дюкяни още в ранни зори.

В/Р  
Тема: Мръсните спекуланти ни ограбват и на националния ни празник
  Те не се посвениха да бръкнат в джоба на честните българи и на този свят ден. Продължиха да продават на спекулативни цени и кашкавала, и олиото, и хляба, и зеленчуците, да пекат кебапчета, пилета и пици и да отклоняват от правия път пловдивските граждани, които бяха тръгнали към Бунарджика, за да почетат нашите двойни освободители.
Изтича обаче времето на спекулантите. След вчерашното решение на правителството лично под ръководството на другаря Бойко Борисов ще тръгне армия от проверяващи. Даже органите на МВР ще оставят за известно време убийците, крадците и олигарсите и ще насочат своето оръжие към гадните спекуланти.
Вашето време свършва, кожодери мръсни!
 
   
  Припомняме, че борбата със спекуланта е стара българска традиция. Тя започва още по времето на първото отечественофронтовско правителство. В летописа на борбата с търгаша и прекупвача със златни букви остават записани имената на Тодор Живков, Жан Виденов, Стефан Софиянски, Иван Костов, и на Тройната коалиция, която създаде комисия АНТИСПЕКУЛА. В този списък заслужено място вече заемат Бойко Борисов и Мирослав Найденов.  
БЛАНК  
Заупокойна молитва и откриване на бюст-паметник на партиарх Кирил ще се състои утре от 12 ч. в Цар Симеоновата градина. Това е част от организираните от Пловдивската света митрополия чествания послучай 110 години от рождението и 40 години от кончината на Кирил. Преди това от 9,30 ч. в Драматичен театър ще се състои посветена на него конференция, а вечерта от 18 ч. в ГХГ на ул. „Княз Александър I” ще бъде открита фотоизложба за живота и делото му.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизия? След секунди е Прогнозата на времето. Тук е мястото да предадем молбата на наш зрител, който се обади по телефона и призова  пловдивчани да оставят трохички на первазите на прозорците и по балконите, за да има какво да хапват птичките в това снежно време. След прогнозата продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Въпросът към вас е съвсем актуален: Как да помогнем на правителството в борбата му срещу спекулата? От 19,15 в Наръчник на носталгика – с носталгия за едновремешния ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК   Така завърши новинарската ни емисия. Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ. Очакваме и ви и там. От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565683
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930