Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 18:13 - Новините - 09 Март 2011 - Сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
0




Новините - 9 март 2011
Сряда

 

 

 

 

Днес бе изигран нов рунд от ставащия все по-ожесточен двубой между общинското ръководство и областната управа.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 9 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Остро изявление направи заместник кметът по общинска икономика, екология, транспорт и здравеопазване Александър Константинов след като областният управител Иван Тотев изпрати  решението на местния парламент в съда като незаконосъобразно.

 

В/Р

 

Тема: Александър Константинов: ГЕРБ няма да спечели местните избори

 

Заместник кметът Александър Константинов е бил убеден, че областният управител Иван Тотев няма да посмее да спре облигационния заем за 9 милиона евро, защото чрез този кредит Общината подготвяла възможностите на следващото управление.

Синхрон – 1 Александър Константинов – зам.кмет

Заместник кметът добави още, че с намесата си областният управител прекъсвал развитието на Пловдив.

Синхрон – 2 Александър Константинов – зам.кмет

Според Александър Константинов, по вина на областния управител район „Тракия” ще остане само с една детска ясла и добави още, че никога не е имало толкова брутална намеса в политиката на Пловдив.

 

БЛАНК

 

 

От ГЕРБ веднага отговориха:

„Поласкани сме, че заместник кметът от БСП Александър Константинов е заинтересован от победата на ГЕРБ на местните избори. Забавно е когато политически опоненти ни дават идеи и съвети как да спечелим изборите. По принцип, решенията, които ГЕРБ взема, винаги са в интерес на гражданите на Пловдив, а не на управляващите.”

           

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Стартира седмицата за провеждане на безплатни прегледи на пациенти болни от глаукома и пациенти в рискови групи. Може да се прегледате в ЕМБАЛ  „Свети МИНА” И В ОЩЕ ДВА ОЧНИ КАБИНЕТА. Подробности можете да намерите в нашия сайт – потв.еу

 

В/Р

 

Тема: Безплатни прегледи за глаукома

 

Световната седмица за борба с глаукомата е обявена от 6-ти до 12-ти март. Това е инициатива на Световната глаукомна асоциация и Световната глаукомна асоциация на пациентите. В света 65 милиона души страдат от това заболяване, а половината от тях дори не подозират.

Синхрон – 1 д-р Узунова

Над 2% от хората над 40 годишна възраст страдат от глаукома и над 5% - на възраст над 60 години

Синхрон – 2 д-р Узунова

Офтамолозите споделиха още, че не всеки човек, с високо очно налягане има глаукома, затова задължително трябва да се направи изследване и на зрителния нерв, и компютърна периметрия. Също така голям проблем са недостатъчните прегледи, отпуснати от здравната каса.

 

БЛАНК

 

 

На пресконференция в Община Пловдив бе представен  проекта на художника Атанас Хранов „Седмият хълм”. Проектът е свързан с преобразяване на градинката – площадче до Джумая джамия и се очаква да бъде завършен до края на годината.

 

В/Р

 

Тема: „Седмият хълм” – новата културна идея на Пловдив

 

Кметът Славчо Атанасов с възторг прие новата културна идея и сподели, че това ще бъде едно чудесно прелюдие към Стария град.

Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

На трите входни алеи ще бъдат поставени цитати от Иван Вазов, Захари Стоянов и Константин Величков. Пред всяка пейка ще има фрагменти от емблематични произведения, писани в Пловдив. Седмият хълм на Пловдив е хълма на духовността, артистизма, паметта, насладата от красотата и радостта да се живее и създава изкуство.

Синхрон – 2 – Божана Апостолова - поет

Във втория етап на проекта е заложено поставяне на осветителни тела, адекватни на цялостната визия, както и изработването на и монтирането на специални бордюри на тротоарите, които ще се свържат смислово и визуално с градинката, Стария град и Центъра. Те ще бъдат с поезия на съвременни автори, творили в Пловдив. Проектът ще струва 80 000 лв, а паветата ще са дар от Общината.

 

БЛАНК

 

 

Скулптура, наречена „Поезия“ ще подари на Пловдив кметът на китайския град Чанчун, обяви днес кметът Славчо Атанасов. Композицията е висока 3.5 метра и тежи два тона и половина. Транспортирането й от Китай до Пловдив ще е за сметка на Чанчун. Пловдив също ще върне жеста, но още не се знае с коя скулптура. Чанчун е побратимен с 11 града и от всеки град е получил по една скулптура, обясни кметът.

 

В/Р

 

Тема: Чанчун подарява на Пловдив скулптура

 

Синхрон - готов

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Полицията издирва мъж, извършил кражба от апартамент в Пловдив. Непознат, представил се за служител в рекламна фирма, влязъл в дома на 87-годишен пенсионер на ул."Студенец" под предлог, че трябва да попълни някакъв формулар. Непознатият поискал чаша вода, след което си тръгнал. Тогава домакинът разбрал, че му липсва портфейла с 50 лева и личната карта.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

В Панаира днес беше открита Международната селскостопанска изложба АГРА 2011, която се провежда под патронажа на земеделския министър Мирослав Найденов. Самият той се очаква тази вечер за раздаването на наградите, а за рязането на лентата заедно с кмета Славчо Атанасов дойде заместникът му  Цветан Димитров.

 

В/Р

 

Тема: Биопродуктите – хит на АГРА 2011

 

Като излизане от етапа на оцеляването и стъпване по пътя на развитието главният директор на Панаира Иван Соколов определи тазгодишната АГРА. Макар и дума да не може да става за сравнение със започналия от 2006 г. прогрес на изложението, та чак до 2009 г., когато близо 40 държави и около 800 фирми взеха участие, в сравнение с истинската катастрофа от 2010-а, когато страните-участнички се свиха до 18, 24-те през тази година дават  лъч надежда за излизане от кризата. Организаторите отчитат 30% ръст на изложителите.

Особен шанс за развитието на българското селско стопанство учените виждат в развитието на биоземеделието. Неслучайно утрешният ден е посветен на него.

Синхрон 5 – проф. Стойчо Каров

Синхрон 2  - доц. Димитър Димитров, ректор на ВУ „Земеделски колеж”

Вкусовите различия между масовите и биопродуктите са осезаеми.

Синхрон 3 – доц. Мариана Иванова, зам.-ректор на ВУ „Земеделски колеж”

В палата № 3 от 13:20 утре ще има безплатни дегустации на биопродукти.

Синхрон 4 – доц. Мариана Иванова, зам.-ректор на ВУ „Земеделски колеж”

Според проф. Стойчо Каров, който е сред първите, опълчили се срещу ГМО, след биологичното гроздопроизводство и овощарство, ново направление е биологичното производство на зеленчуци.

Синхрон 6 – проф. Стойчо Каров

Правителството иска увеличение с 50% на субсидиите за биопроизводство. Производителите биха получавали с около 150 лв. на декар над директните плащания, които биха направили продукцията им конкурентноспособна и достъпна за широк кръг българи.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568084
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

БЛАНК

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930