Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 17:49 - Новините - 10 Март 2011г - четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 10 Март 2011г.
Четвъртък

 

 

 

 

200 хиляди гласуват за Десетте чудеса на България, пловдивчани спят!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 10 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Най-древният европейски град Пловдив не намери място в десеткатата на българските чудеса, определена чрез електронно допитване, в което са участвали над 200 хиляди българи и няма да получи лев – за разлика от далеч по-неизвестни обекти.

 

В/Р

 

Тема: Пловдив извън десетката на българските чудеса

 

За чудо №1 на България бе обявен резерватът „Старинен Созопол” и островите Свети Иван и Свети Кирик. Перпирикон остана втори. Несебър е трети. Дори тракийското светилище Татул е в класацията, но и помен в нея няма от която и да било пловдивска забележителност.

Синхрон 8 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Според Долев резултатите от класацията не са болка за умиралка.

Синхрон 9 и 10 – Александър Долев, зам.-кмета на Пловдив

Първото място, което Созопол зае най-вече заради разкритията за църквата „Св. Йоан Покръстител” заместник-кметът коментира така:

Синхрон 11 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Той напомни, че Пловдив се свързва със Св. Ерм.

Синхрон 12 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Във вторник общината ще внесе готовия вече проект за туристическите атракции, от който очаква 6 млн. лв. за Стария град.

Синхрон 13 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Премиерът Бойко Борисов поздрави 10-те чудеса на България, които за по-нататъшното си развитие получават общо 10 млн. от правителството, но коментира: „Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от обектите, които участват в класацията, има два дни път с камила? Ние ще строим магистрали.” 

 

БЛАНК

 

 

След поредицата нападки на градската управа към областния управител Иван Тотев как спъвал развитието на Пловдив, защото бил обжалвал в съда решението на Общинския съвет за теглене на 9 милиона евро облигационен заем – ето и неговият коментар.

 

В/Р

 

Тема: Бойко Борисов лично обявява кандидат-кмета на ГЕРБ

 

Венец на реакциите от „Стефан Стамболов” 1 бе вчерашната загриженост на заместник-кмета Александър Константинов, че с този си ход Тотев обричал ГЕРБ на загуба в кметските избори наесен.

Синхрон 14 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

И капка емоция нямало в решението на областния да обжалва заема, аргументите му били изключително юридически, защото имало погазване на закона – и при задължителното обнародване на намерението за кредит, и при общественото обсъждане. По вълнуващата  градската управа тема  кога ГЕРБ ще обяви своя кандидат-кмет, Тотев отговори:

Синхрон 15 – Иван Тотев областен управител на Пловдив

  

 

БЛАНК

 

 

Цялото интервю с Иван Тотев гледайте утре в „Една пловдивска седмица”.

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Председателят на федерацията по спортна стрелба Камен Шишманов и главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев наградиха пловдивчанките Силвия Чакърова и Таня Звискова, които спечелиха съответно сребърен медал и изравняване на националния рекорд в отборното класиране на Европейското първенство за пневматично оръжие в Бреша, Италия.

 

В/Р

 

Тема: Млади стрелци прославят Пловдив

 

Силвия Чакърова и Таня Звискова са систезателки на спортния стрелкови клуб „Тракия” в Пловдив, който има над 40-годишна история. През изминалата 2010-а клубът е извоювал 54 медала от републикански първенства, което го нарежда на първо място в отборната класация сред стрелковите клубове в страната.

Синхрон – Камен Шишманов – предс. на федерацията по спортна стрелба

На финалната фаза на Европейското първенство в Бреша свои състезатели класираха 13 държави, което прави успехът ни със сребърен медал още по-значим. Попитахме младите победителки как се постигат толкова големи резултати на такава млада възраст.

Синхрон – 2 Силвия Чакърова

Синхрон – 3 Таня Звискова

Общината награди младите победителки с книги за Пловдив и емблематична вратовръзка.

 

БЛАНК

 

 

 

 

 

37 студенти третокурсници от Европейския колеж по икономика и управление ще преминат едномесечен стаж в Община Пловдив. Започват на 14 март и ще са на половин работен ден, за да не пропускат и ликции.  Техни предстовители бяха приети днес от главния секретар на общината Борислав Инчев в кметския кабинет. 

 

В/Р

 

Тема: Студенти стажуват в общината

 

37-те са подбрани след интервю измежду 150 колежани, проявили интерес към стажа. Те са от специалностите „Бизнес администрация” и „Мениджмънт на туристическите услуги” и ще бъдат разпределени в различни дирекции и отдели на общината.

Синхрон 3 – Евелина Илиева

Какво очакват от стажа студентите?

Синхрон 4 – Надежда Пенчева

Някои от стажантите не изключват възможността един ден да работят в общинската администрация и в такъв случай биха почукали на отворена врата.

Синхрон 5 – Николай Киряков

Синхрон 6 и 7 – Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Никой няма да мести фермите извън селата, успокои страстите на животновъдите министърът на земеделието Мирослав Найденов, който днес разгледа Международната селскостопанска изложба АГРА 2011.

Министърът пропусна откриването вчера заради важно заседание на правителството, но пък снощи лично раздаде наградите.

 

В/Р

 

Тема: Произвеждат мляко без нужната хигиена

 

Проблем с местенето на фермите нямало, но много сериозно било състоянието на хигиената в тях. От 86-те хиляди ферми, които имат квота за производство на сурово мляко, само малко над 3 хил. покривали европейските регламенти. От 2009-а, когато след молби срокът за въвеждане на хигиенните норми бил удължен с 2 години, почти нищо не било сторено, а повече отстъпки след края на 2011-а нямало да има. В същото време животновъдите редовно си получавали субсидиите. Само за тази година ще бъдат раздадени 120  милиона лева.

Синхрон 16  - Мирослав Найденов, министър на земеделието

От 14 март щяло да стартира и изплащането на над 1 милиарда лева за българското селско стопанство, включително и животновъдството. Можело да кандидатстват за финансиране и по европейски програми, но единствено с подготвен проект.

Синхрон 17 – Мирослав Найденов, министър на земеделието

 

БЛАНК

 

 

Никаква спекула нямало да разбива земеделският министър Мирослав Найденов, нито пък щял да се опитва да  регулира цените, уточни самият той.

 

В/Р

 

Тема: Земеделският министър няма да громи спекулата

 

Синхрон 21 – Мирослав Найденов, министър на земеделието

В момента производители и търговци си прехвърляли топката кой е по-отговорен за всекидневно ускоряващата се скъпотия на хранителните продукти. Зотова и щял да бъде въведен мониторинг по цялата верига.

Синхрон 22 – Мирослав Найденов, министър на земеделието

Колко обаче би струвало създаването на новата структура?

Синхрон 23 – Мирослав Найденов, министър на земеделието

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565209
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930