Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 18:36 - Новините - 11 Март 2011 - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2047 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 11 Март 2011
Петък

 

 

 

 

 

От вторник – без градски транспорт, ако община и превозвачи не се разберат.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 11 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Превозвачите на градския транспорт в Пловдив заплашиха, че ще спрат автобусите от вторник, ако исканията им не бъдат удоволетворени. Срещата днес не приключи със споразумение и затова е насрочена втора – в понеделник, на която ще се реши дали билетчетата ще скочат на 1,20 или ще караме без градски транспорт.

 

В/Р

 

Тема: Без градски транспорт от вторник, ако билетчето не стане 1.20лв

 

Близо час кмет и превозвачи преговаряха дали цената на билетчето да стане 1,20лв, картата – 14 лв, а компенсациите да се увеличат с нови 750 000лв. До решение обаче не се стигна.

Синхрон – 1 Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

Превозвачите излезнаха разгневени и бяха категорични, че Пловдив ще остане  без градски транспорт.

Синхрон – 2 – д-р Валери Лозанов – управител на фирма „Грация”

Кметът Славчо Атанасов беше категоричен, че няма да допусне да го рекитират и посъветва собствениците на транспортни фирми да подходят разумно.

Синхрон – 3 Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов прие официалната делегация от побратимения над седем и половина милионен град Чанчун. Подробности в по-късните ни емисии.

 

В/Р

В 19 часа

Тема:

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

Пловдивският  апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд, с което беше отхвърлен искът на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Борисова Хробок срещу държавата, с което претендират да им бъде възстановена собствеността и предадено владението върху бившия царски дворец "Кричим" и върху ниви от 371,5 дка. Съдът е приел, че решение № 12/1998 г. на Конституционния съд, с което е обявен за противоконституционен Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници (1947 г.) няма реституционно действие. 

Прието е също, че Интендантството на Н. В. Царя е държавно юридическо лице, създадено за нормалното осигуряване на монархическата институция, с права да придобива имущество. Според съда дворецът „Кричим" не е имот, придобиван от името на Царя, лично за него, в качеството му на частен субект.

 Решението подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд в едномесечен срок от съобщаването му на страните.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Фолксваген и опел така се сблъскаха челно около 8:30 ч. тази сутрин, че покрай тях пострада и ситроен. Катастрофата стана на бул. „Васил Априлов” точно срещу училище  „Св. Климент Охридски”, на метри преди светофара в посока от гарата.

 

В/Р

 

Тема: Колани спасиха четирима при катастрофа

 

За щастие се размина без жертви. Най-смачкана е предницата на фолксвагена. Шофьорът Стефан Иванов от Смолян карал майка си за изследване в болницата.

Синхрон 2, 3 и 4 – Стефан Иванов

Шофьорът на опела все още не можеше да дойде на себе си.

Синхрон 1

Ударът бил силен. Във фолксвагена до Стефан отпред седяла съпругата му, а на задната седалка – неговияат син и болната майка. Като по чудо се разминали без наранявания.

Синхрон 5 – Стефан Иванов

Полицаите ще изясняват кой е виновният, но на пръв поглед е преминалият на червено опел. Добре, че  инцидентът не е станал през междучасието, когато наоколо непрестанно щъкат ученици.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

В истински цирк била превърната поляната срещу блока на ул. „Асен Христофоров” № 2 в район „Южен”, оплака си наша зрителка. Живеещите във фургоните ползвали за тоалетна всичко наоколо – пред погледите на хоратаот балконите. Имало страшни песове… Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: „Лудият” луна-парк в „Южен” гневи съседи

 

Синхрон 1

Това е Перо. 37 години е бил клоун в цирка. Сега пуска люлките в луна-парка, на който е измислил и име.

Синхрон 4

Имало наоколо и едно голямо куче – Рийс, което виело страшно, но не било тяхно.

Синхрон 2

Много зими наред луна-паркът все идвал тук, знаят го всички наоколо, но не всички се дразнят. Теренът е частен.

Синхрон 3

Синхрон 6

Бившият клоун Перо ни показа и номер.

Синхрон 5

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Протестът на пловдивчани срещу драстичното поскъпване на горивата преля извън социалната мрежа „Фейсбук". Протестиращите в Пловдив ще се съберат на 13 март в 11 и 30 часа пред входа на „Метро” и се очаква до 12 часа да окупират с колите си бензиностанциите на в града, като зареждат десетки пъти гориво за символична сума, примерно 2 лева., а някои разгневени шофжори обещаха, че ще зареждат за стотинки.

 

В/Р

 

Тема: Протест срещу поскъпването на горивата ще тръгне от Пловдив

 

„Така се надяваме да привлечем вниманието на властимащите, а те да вземат спешни мерки и да сложат край на спекулирането с цените на бензините и дизела, казват недоволните шофьори. И да ги задържат в нормални граници. Заради горивата поскъпват доста услуги и цени на продуктите, които ще затруднят и без това мизерстващия и страдащ български народ. Ние смятаме, че това не може да продължава така!". Примера им последваха и други градове. Надделя мнението, че в цяла България демонстративното зареждане трябва да се организира в един и същи ден  и час. Шофьори от София, Велико Търново, Бургас, Русе и други градове часове по-късно също определиха сборните си пунктове.

„Е, точно това ни трябва  - едно мирно, кротко и всенародно БУНТЧЕ! От свои колеги шофьори возили се в Гърция съм чул че като заредят автомобилите си там разходът на гориво е с 10% по-нисък, е въпросът е защо нашето гориво е най-долнопробно, а цените ни са като за хубаво такова?!", палят се отсега участници в протеста.    

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565145
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

БЛАНК

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930