Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 16:56 - Новините - 14 Март 2011г. - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1264 Коментари: 1 Гласове:
0



Новините - 14 Март 2011г.
Понеделник

 

 

 

 

Да има…или да няма ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ утре?

Това е въпросът!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 14 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Позволят ли си превозвачите да оставят, както се заканиха в петък, утре града без обществен транспорт, в знак на солидарност с пловдивчани кметът Славчо Атанасов и целият му екип ще тръгнат пеша.

В/Р

 

Тема: Кметът тръгва пеша, решен да развали договорите с превозвачите

 

Исканията им цената на билета да скочи от 1 лв. на 1,20 лв., преференциалните карти - от 12 лв. на 14 лв. и като капак общината да увеличи компенсациите им със 750 хил. лв. били преминали допустимите граници. 

Синхрон 8  - Славчо Атанасов, кмет на Пловдив
Единственото, което била склонна да стори градската управа,е да разреди разписанията в така наречените мъртви часове - от 13:00 до 16:00, макар че и това било непопулярна мярка, но пък транспортните фирми щели да намалят разходите си с 1,114 млн. лв., съобщи ресорният заместник-кмет Александър Константинов.
Синхрон 6 – Савина Петкова, директор на правната дирекция в общината

Синхрон 7 –Славчо Атанасов, кмет на Пловдив 

Според предвидена в догорите клауза кметът едностранно може ги прекрати при неспазване, когато в три поредни дни не се изпълнява над 20% от услугата.
След това Атанасов светкавично ще поиска от областния управител предвиденото в закона разрешение да възложи без конкурс на други фирми да возят пътни;ите за срок до 6 месеца.
Синхрон 9 – Славчо Атанасов1 кмет на Пловдив.

 

БЛАНК

 

 

За сега рейсове ще работят утре, заяви шефът на една от транспортните фирми. Утре превозвачите ще имат среща помежду си, на която ще обявят окончателното си решение - ще има ли стачка, или не?
По-рано днес представителите на превозваческите фирми напуснаха демонстративно срещата с кмета и представители на управляващото мнозинство, на която трябваше да решат за цената на картите и билетите.  След края на срещата представителите на управляващото мнозинство бяха категорични, че няма да се поддадат на натиск и опит за извиване на ръце от страна на транспортните фирми.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Мощен взрив едва не уби трима души тази сутрин. Бомба избухна в сградата на бившата фирма „Пловдив плод експорт” на улица „Генерал Данаил Николаев”.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Взривиха сграда на върховен магистрат

       

 

Боимбата е била поставена във входа на сградата. Избухнала е в 9 часа. Взривът е засегнал лек автомобил „Ситроен” в него са пътували двама мъже и една жена. Те са работели в офисите, които се помещават в сградата, където се намира централата на комуналната фирма „Екоглобал”. За щастие не са пострадали, а само уплашени. Самата сграда пък беше реституирана от наследниците на покойния вече върховен съдия Христо Данов. На мястото на инцидента бяха дошли заместник директорът на полицията и шефът на отдел Борба с организираната престъпност в Пловдив.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов изпрати поредното си писмо до премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков с поредното напомняте за милионите, които  правителството все още дължи на Пловдив за приетия софийски боклук.

 

В/Р

 

Тема: Кметът пак пише на премиера

 

Синхрон 11 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Общо за миналата и тази година сметката възлизала на 22,840 хил. лв.

Синхрон 12 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

С три правителства бил водел кореспонденция кметът – правителството на царя отговаряло, ако ще и с отказ за 20 дни, най-много до месец, тройната коалиция – за месец и половина – два, а сегашното изобщо не си правело и труда да му отговаря.

Синхрон 13 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Отговор кметът не бил получил и на писмото срещу министрите Симеон Дянков и Вежди Рашидов, които пред истанбулския валия лансираха София като султурна столица на Европа през 2019 г.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Министърът на икономиката Трайчо Трайков, който по покана на областния управител Иван Тотев, днес беше в града под тепетата, определи като напълно реални шансовете държавата да си върне собствеността върху панаира.

 

В/Р

 

Тема: Държавата връща Панаира на пловдивчани

 

Синхрон 2 – Трайчо Трайков, министър на икономиката

След решението на Окръжния съд, което връща Панаира на държавата, мажоритарният собственик Георги Гергов е обжалвал на следващата инстанция, кйдето министър Трайков очаква делото да се гледа през април или най-късно май. Според него общината може да вземе пример от правителството.

Синхрон 3 – Трайчо Трайков, министър на икономиката

 

БЛАНК

 

 

Министър Трайков беше подложен на кръстосан разпит от журналистите и по темата за рекордно високите цени на горивата.

 

В/Р

 

Тема: Правителството замисля извънредни мерки срещу скъпото гориво

 

Според министъра държавата можела да повлияе върху цените на горивата по два начина.

Синхрон 1 – Трайчо Трайков, министър на икономиката

Ако това не се случело, щяла да се отвори работа на Комисията за защита на конкуренцията, която е вече сезирана. Докажело ли се картелно споразумение, законът предвиждал глоби. В противен случай обаче правителството щяло да предприеме извънредни мерки.

Синхрон 4 – Трайчо Трайков, министър на икономиката

Министър Трайков се срещна с представители на пловдивския бизнес, за да отговори на вълнуващите и тях въпроси.

 

БЛАНК

 

 

Стартира проектът „Дриймвил”! Днес беше направена първа копка на луксозно селище върху 50 декара терен на мястото на бившия Парашутен полк.

 

В/Р

 

Тема: След пет години стартира проект замислен от Чомаков

 

АТМОСФЕРА- ПОПОВЕ

50 – те декара терен бяха дадени през 2006 година след гласуване на общинските съветници  срещу ангажимент на инвеститора да изгради подземната и надземна инфраструктура за негова сметка. Сделката беше оспорена от конкурент, който предлагаше живи пари. Последва дълга съдебна битка.

 Макар и с лека закъснение от начално обявения час за първа копка, официалните лица пристигнаха подобаващо. Последва чупенето на бутилка шампанско и първа копка, направена от управителя на фирмата инвеститор Галена Малинова и заместник- кмета Александър Долев.

Синхрон: Галена Малинова- управител на „Галакси груп”

 и „Дриймвил”

От самата инвестиция по време на криза доволен беше и заместник- кметът.

Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив

Още не е ясно има ли вече закупени на зелено апартаменти.

 

БЛАНК

 

 

Институт „Отворено общество” – София представи резултатите от гражданското наблюдение в полицията за периода август – декември 2010 година. Наблюдението е извършено по общо 14 показатели за спазване на основните права на задържаниете и условия за задържане в полицията. Резултатите показват, че за този период няма оплаквания от полицеско насилие.

 

В/Р

 

Тема: В Пловдив няма оплаквания от полицейско ансилие

 

36 граждански наблюдатели – пълнолетни, неосъждани и без родствени връзки с МВР служители, на доброволни начала, са провели 89 посещения във всички районни управления в Пловдив.

Синхрон – 1 Мирослава Чантова – координатор за област Пловдив и Пазарджик

Гражданското наблюдение регистрира подобрение по показателя „Отношение на полицейските служители към задържаните лица”, което все по-често се определя от интервюираните – задържани и граждани – като „професионално” и „любезно”.

Синхрон – 2 Мирослава Чантова – координатор за област Пловдив и Пазарджик

В същото време, наблюдението за последните 5 месеца на 2010г. регистрира само 2 оплаквания за полицейско насилие – единствено в София. Което, според

координаторите, представлява известно подобрение спрямо наблюдения от предишния период.

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Otnemat ni i poslednoto, no niama da se dadem lesno
14.03.2011 17:24
I kakvo kato stane bileta 1.20? Ne sme ot hair uchasnizi v turizma po gradskia transport - ..
Te znaiat li kakvo e bezraboten da obikalja za tarsene na rabota...
Te znaiat li kak gi gledat ochite ot reisovete i tramvaite i spirkite v studovete kogato profuchavat mazni i zasmeni v jipove i maini?!
1.20 znachi ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567144
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930