Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 17:52 - Новините от 22 март 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 22 март 2011 г.,

вторник

 

 

 

 

Днес ехото от скандала с проваления общински европроект продължи да отеква.  Кой излъга вчера? – Преценете сами.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 22 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Иван Тотев изцяло опроверга оправданията на Общината за проваления проект за Небет тепе, прехвърляйки вината за своето закъснение върху него. Причината за поредния провал, според него е в неграмотността и да се борави с европроекти.

 

В/Р

 

Тема: Тотев: „Общината ни е no sence”

 

Официалният отговор на Министерството по регионалното развитие е че на 15-ти март, в 15:40 часа е взет пропуск от Каранфил Попов от портиера на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, какъвто обикновено се издава на всеки пристъпил прага му, но няма нищо общо с необходимия за подаването на европроекта. Може само да гадаем дали Общината е предвиждала, че ще закъснее и умишлено се е опитала да се застрахова пред пловдивчани с пропуска на Каранфил, който дори не е неин служител.

Синхрон – 3 Иван Тотев – областен управител

Нещо повече. Подаденият, със закъснение от Община Пловдив проект, няма да бъде разглеждан от оценителната комисия.

Синхрон – 1 Иван Тотев

Тотев карегорично отрече обвиненията, че общините Стара Загора, Созопол и Поморие са се ползвали с предимство, защото са „ГЕРБ-ерски”.

Синхрон – 2 Иван Тотев

Според областния управител кметът Славчо Атанасов е изцяло отговорен за провала на този проект, но няма смелост да даде обяснение и да се извини на пловдивчани.

 

ПОСТБЛАНК

 

 

Ясно ми беше, че от 9 кладенеца вода ще донесат, само и само да изкарат общината виновна за проекта "Небеттепе", коментира лаконично кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Той отказа да отговаря на обвиненията на областния управител относно проекта, тъй като били изцяло политически.

 

В/Р

 

 

Тема:

 

КАШ

Новини от Общината

       

 

БЛАНК

 

 

Заместник-кметът по европейските въпроси Георги Търновалийски е готов да подаде оставка заради гафа с проекта за Стария град. В замяна на това обаче той иска областният управител Иван Тотев да ходатайства пред регионалното министерство за одобрението на проекта.

 

В/Р

 

Тема: След гафа с проекта Търновалийски мисли за кмет

 

Директорът на дирекция „Европейска политика” в община Пловдив Петър Антонов призна днес, че е закъснял за министерството на регионалното развитие. Той се е регистрирал , че влиза и внася проекта 14 минути след крайния срок. Причините:

Синхрон: Петър Антонов- директор дирекция „ЕП”

Той обаче не даде отговор защо общинските служители не са тръгнали за София след като са получили писмото на областния управител в 11 часа, а това е станало 3 часа по-късно. Не е ясно дали пари за Стария град ще има, но е ясен хонорарът на консултантската фирма по проекта.

Синхрон: Георги Търновалийски- зам.-кмет на Пловдив            

  Георги Търновалийски призна, че е готов да поеме политическата отговорност за гафа, но поставя условие.

Синхрон: Георги Търновалийски- зам.-кмет на Пловдив

На въпрос готов ли е да поеме политическото предизвикателство да се изправи за кмет на Пловдив срещу Иван Тотев, след като рамо на кандидатурата му даде и областният лидер на БСП Георги Гергов, Търновалийски отговори така:

Синхрон: Георги Търновалийски- зам.-кмет на Пловдив

Това е втори проект, който губи общината заради пропуснат срок за внасяне във финансираща институция.

 

 

 

 

Специалисти смятат, че и господ  не може да върне проекта в конкурса –особено след скандалите, тъй като това ще създаде прецедент и тогава стотици върнати по същата причина проекти ще искат да бъдат помилвани.

Като кяр ни остава само поуката.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Пловдивчанин бе заловен непосредствено след кражба от автомобил. Вчера около 14.30 часа във Второ районно управление е бил получен сигнал от граждани, че непознат извършва кражба от лек автомобил „Хонда Сивик”, паркиран на ул.”Д-р Г.М. Димитров”. Пристигналият на място автопатрул заловил 32- годишния мъж, който бил откраднал си ди уредбата на хондата след счупване на едно от стъклата на колата. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

БЛАНК

 

 

       

 

Срещу силовото налагане на вендинг автомати за млечни напитки и натурални сокове в пловдивските училища несъгласието си днес изразиха техните директори.

 

В/Р

 

Тема: Вендинг автомати натрапени на училищни директори

 

Още през есента на миналата година с решение на Общинския съвет на директорите беше прехвърлено управлението на училищата и правото сами да провеждат търгове и конкурси за наеми. Изведнъж с изненада разбрали, че трябва да участват в комисия за избор на фирма за автоматите за напитки. Без никой да ги е питал.

Синхрон 15 – Ели Атанасова, директор на СОУ „К. Величков”

Заповедта от 25 февруари е подписана от изпълняващия тогава длъжността кмет Александър Долев. Днес вече  имало търг за някои училища, на които се бил появил един единствен кандидат. Началните суми за месечен наем започвали от 16 лв., а предлаганите договори са за 5-годишен срок. Директорите и понятие нямат как е подготвена процедурата.

Синхрон 16 – Таня Николова, директор на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Синхрон 17 – Мария Гайдарова, директор на ОУ „Райна княгиня”

Освен съмнителната процедура, имало и други неясни въпроси.

Синхрон 19 – доц. Павлина Кацарова, началник на РИО

Нямало как сега Долев да да отмени конкурса.

Синхрон 20 – доц. Павлина Кацарова, началник на РИО

Докато на директорите на хартия са дадени уж много права, се оказва, че всъщност са натоварени и с непосилни за делегираните им бюджети задължения – да плащат такса-смет дори за минали години в размер на десетки хилязи левове. Доц. Павлина Кацарова ще внесе предложение в Общинския съвет поне от нея да бъдат освободени.

 

БЛАНК

 

Докато пловдивските управници четвърти ден продължаваха споровете кой крив, кой прав, виновен или невинен за европроекта, мотористите и рокерите им обърнаха гръб и участваха в традиционното  пролетено шествие до Бачково.

 

В/Р

 

Тема: Рокерите откриха сезона

 

Стотици – невъзможно беше да ги изброим колко точно, започнаха да се събират още от 9 ч. на ул. „Данаил Николаев” до кръстовището с бул. „Руски”. Ревът на могорите беше страхотен, както и настроението. Всеки си имаше своя личен мотив да е там.

Синхрон 1, 6, 7, 2, 3, 4, 5 и 9

Колоната поведе кметът на район „Западен” Здравко Димитров, който от малък се е качил на мотор, но от вече от две години е и официален член на пловдивското мотобратство „Вагабонд”.

Синхрон 11,12 и 13 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

В 12,15 ч. рокерите потеглиха по пловдивските булеварди, събирайки погледите на останалите.  

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567753
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930