Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 17:20 - Новините от 24 март 2011 г. - четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 24 март 2011,

четвъртък

 

 

 

 

 

Славчо Атанасов: 17 процента стигат. Засега!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 24 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

Кметът Славчо Атанасов е изключително доволен от обявените вчера резултати на социологическо проучване на МБМД, според което шансовете му да спечели местните избори са поне 17%.

 

В/Р

 

Тема: Кметът Атанасов е доволен от MBMD

 

Кметът Славчо Атанасов за пореден път подчерта, че не коментира социологически проучвания, но сподели, че резултатите го карат да се чувства горд. Вижте защо.

Синхрон – 1 Славчо Атанасов

Според Славчо Атанасов неговите 17% са изключителни добри, защото резултатите му като политическа фигура, са по-големи от тези на други парти събрани на куп.

Синхрон – 2 Славчо Атанасов

Кметът категорично отсече, че все още не е решил дали да се кандидатира за втори мандат и добави, че  резултатите от проучването няма да му повлияят.

 

БЛАНК

 

 

Махнете политическия чадър на БСП над фирма “Градски транспорт” и заведете дело за загубения дял на общината в АД-то!” – този призив към кмета Славчо Атанасов отправи днес общинският съветник и лидер на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева. В понеделник тя ще внесе предложение в местния парламент, задължаващо кмета да заведе дело, с което да поиска вписването на увеличението на капитала  на „Градски транспорт” да бъде обявено за нищожно. Припомняме, че по инициатива на мажоритарния собственик и съветник от БСП Ангел Батаклиев при това вдигане на капитала в края на декември 2008 г. делът на община Пловдив се стопи от 33 на 2.85%, а срокът за обжалване беше изтърван с един ден. „Това забавяне беше умишлено и още тогава сезирах прокуратурата и кмета. Минаха две години и е крайно време Славчо Атанасов да махне политическия чадър над БСП и да възстанови загубеното имущество на общината”, заяви Каназирева.

            

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Стартира изграждането на първата такси стоянка от предвидените 32 за Пловдив. Стоянката ще се намира в лявото платно, между двете спирки преди Тунела в посока Панаира.

 

В/Р

 

Тема: До 75 дни Пловдив ще има 32 такси стоянки

 

Атмосфера

111 такси стоянки, с 409 парко места в тях, бяха утвърдени след дълга процедура между институциите. От тези 111, 32 са на основните булеварди в Пловдив, в които третата лента е предвидена за автобуси, но се задръства от чакащи таксита.

Синхрон – 1 Георги Титюков – зам.кмет

От Общината обещаха, че стоянките ще бъдат завършени до 75 дни. А първата копка беше направена още днес – на бул.”Цар Борис lll Обединител”. Стоянката е за 10 таксита.

Синхрон – 2 Славчо Атанасов – кемт на Пловдив

За изграждането на ключовите 32 стоянки са отделени 183 000 лева.

БЛАНК

 

 

Междувременно таксиметровите шофьори негодуваха.

 

В/Р

 

Тема: Тарифите на такситата – колкото цените на горивата?

 

Едноличните таксиметрови шофьори, или така наречените копърки, проведоха поредната разгорещена среща в Община Пловдив. Заместник кметът Георги Титюков изслуша исканията и предложенията им – колко да бъде таванът на цените.

Синхрон – 1

Синхрон – 6

Според някои от таксиметровите шофьори таванът на цената трябва да се изчисли по специална формула – спрямо различните горива, таксите и застраховките, както и спрямо самата кола. Тук идва въпросът – как обикновеният клиент ще разбере кой на какво гориво кара?

Синхрон – 7

Синхрон – 2

Синхрон – 3

Други пък смятаха, че при толкова завишени такси, хората ще се откажат да се предвижват с такси. Страстите се разгорещиха и шофьорите се скараха помежду си.

Атмосфера

Синхрон – 8 Георги Титюков

 

КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС

 

БЛАНК

 

Хотелът на Иван Главчев, по-популярен като рапъра Ванко 1, ще бъде отнет в полза на държавата като имущество, придобито от престъпна дейност на стойност 810 502 лв. Върховният касационен съд остави в сила оспорените преди това от Главчев решения на Окръжния и Апелативния съд в Пловдив. Делото беше образувано по искане на комисията „Кушлев” и в хода му ответниците не можаха да докажат законността на придобитите доходи в размер до стойността на имуществото си. Повече подробности може да прочетете в нашия сайт.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Служители от Трето районно управление на полицията заловиха двама пловдивчани – на 28 и 21 години, при сделка с наркотици. При претърсване в лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от единия от задържаните, е бил иззет плик с 0,6 грама амфетамин на прах. В жилището на другия - на ул.”Чернишевски” полицаите намерили 27 амфетаминови таблетки с общо тегло 6,489 грама. Младежите са в ареста за 24 часа.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Бебешка количка с близнаци и майка им бяха ударени от автомобил вчера в Пловдив. Около 12.30 часа на ул."Йоаким Груев" лек автомобил "Опел", управляван от 23-годишен шофьор, при движение на заден ход блъснал 37-годишна жена, която бутала количка с двете си тримесечни бебета. Майката и децата са били откарани в болница. След оказаната им медицинска помощ те са били изписани за домашно лечение.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Между 7,30 и 8,30 ч. сутринта и после пак около 4 следобед около ЦДГ „Червена шапчица” в район „Тракия” наставало такова стълпотворение от паркирали коли на родители, дошли заради децата си, че живеещите на ул. „Маестро Георги Атанасов” нямало откъде да минат, оплака се наш зрител. Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: Автомобилна „обсада” около ЦДГ ядосва съседи

 

Не може ли наоколо да се направят паркоместа за родителите, попита зрителят, а ние пък – кмета на „Тракия” Гиньо Матев.

Синхрон 4 – Гиньо Матев, кмет на район „Тракия”

До разположената върху 5 дка детска градина има други 2 хил. кв. м, които според информация на нашия зрител също трябвало да бъдат включени в територията й. Самият кмет обаче не знае за подобно нещо.

Синхрон 5 – Гиньо Матев, кмет на район „Тракия”

Има – да се направят зелени площадки и паркоместа.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568153
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930