Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 18:22 - Новините от 25 март 2011 г. - петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1191 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 март 2011,

петък

 

 

 

 

Кючук Париж, Кючук Париж – мой малък Сливен!...

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 25 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

55-годишният пловдивчанин Стоян Стоянов се е барикадирал снощи в апартамента си наулица Скопие с тригазови бутилки и е заплашил да се самовзриви. Екшънът се размина без заложници и без Бойко Борисов.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Драма като в Сливен

       

 

В 22 часа снощи 55- годишният Стоян Стоянов звъни в полицията и казва, че се е барикадирал в апартамента си на улица „Скопия” №37. Разполагал с три газови бутилки, които щял да взриви. От снощи полицаи и психолози водят преговори с него, за да го откажат от намеренията му. До този момент обаче той е непреклонен. Съседи го определят като тих и скромен човек. Преди три месеца се развежда със съпругата си Красимира, която с двете им деца остава да живее в Ирландия. Той се завръща в Пловдив сам, не е бил в конфликт с никого до сега.

Синхрон: съседи

В 14 часа по обяд полицията евакуира живеещите във входа. Блокът беше окупиран от тежковъоръжени служители  от спецчастите. Операцията ръководи лично шефът на „Охранителна полиция „ Тодор Гребенаров. На помощ на униформените се предложи и отец Георги от храма „Света Троица”.

Синхрон: Отец Георги

Полицията все още се чуди дали да атакува апартамента на Стоян Стоянов. Има подозрения, че освен с трите газови бутилки, той разполага и с газов пистолет, което вероятно въздържа униформените от бърза атака.

 

БЛАНК

 

 

В момента на мястото на инцидента са главен комисар Тодор Чонов и кмета Славчо Атанасов. Двамата се запознават с оперативната ситуация и още не са дали изявления по случая.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

На местните избори тази есен кметът Славчо Атанасов ще разчита на мажоритарния вот на пловдивчани. При условия обаче, че реши да се кандидатира за втори мандат.

 

В/Р

 

Тема: Славчо Атанасов: Хората гласуват за личност, а не за партии

 

20 години след началото на прехода хората вече гласуват за личности, не толкова за партии. Това е становището на кмета Славчо Атанасов. Това е отговора му по повод социологическите проучвания от последните дни.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

На това ще разчита той обаче, ако реши да се кандидатира за втори мандат. Призна , че решението си ще обяви лятото. Днес той коментира и подкрепата за втори мандат, който тези дни му даде и областният лидер на БСП Георги Гергов.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

 

КАШ

Новини от Общината

  

БЛАНК

 

 

По покана на кмета Славчо  Атанасов ръководителите на общинските болници, ДКЦ-та и диспансери изказаха днес лично пред него болките си от проблемите в здравеопазването и дадоха конкретни предложения за излизането от кризата, така че тя да не продължава да удря по пациентите. 

 

В/Р

 

Тема: Пловдивското здравеопазване под крилото на кмета

 

Така наречената принцеса сред ДКЦ-тата - №5 в район „Тракия”, е изправено пред реалната опасност да затвори. Здравната каса иска то да й възстанови 770 хил. лв. заради издадени над отпуснатите направления.  Кожният диспансер след пощадените от здравното министерство поне 10 легла, в крайна сметка изобщо изпаднала от областната здравна карта. Белодробната болница, която държавата щеше да вземе под своето крило, продължава да тегне като воденичен камък на общината с над 1 млн. лв. дългове. Ако можеше да го позволи, общината щеше да дава, а сега…

Синхрон 1 – д-р Лилия Учкунова, общински съветник

Своите мнения казаха и лекарите и това, което е от компетенциите на общинската власт, кметът прие.

Синхрон 5 и 6 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

За другото Атанасов ще търси подкрепа от министъра на здравеопазването Стефан Константинов, с когото му предстои среща.

Синхрон 4 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Славчо Атанасов прибягва и до материалния стимул. Пада наложения заради кризата таван на заплатите.

Синхрон 2 – д-р Лилия Учкунова, общински съветник

Синхрон 3 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Още за мотивите му да вдига заплати по време на криза.

Синхрон 7 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Ето и оценката на лекарите за срещата:

Синхрон 8 – д-р Георги Кръстев, директор на ДКЦ-1 и зам.-председател на БЛС-Пловдив

 

БЛАНК

 

 

Вицекметът по икономиката Александър Константинов днес беше категоричен, че местната власт няма да се поддаде на 30-40 таксиметрови шофьори- еднолични търговци, които искат пределна цена на километър пробег в размер на 3 лева.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Общината реше частни таксиметраджии за високи цени

       

 

Днес Александър Константинов обясни процедурата по определянето на пределните цени на такситата и участниците в нея.

Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив

Припомням, че вчера 30-40 еднолични търговци- таксиметрови шофьори протестираха пред общината . Вицекмета по спорта им Георги Титюков им обеща съдействие за цени от два – три лева за километър. Това вбеси колегата му Константинов.

Синхрон: 2

Пределните цени на такситата трябва да бъдат определени от общините до 26 май. След това държавата ще налага санкции на градовете, които не са направили това.

 

БЛАНК

 

 

Ако местният парламент натовари кмета Славчо Атанасов да заведе дело срещу мажоритарния собственик на „Градски транспорт” Ангел Батаклиев, за да си възстанови общината дяловете във фирмата, градоначалникът ще изпълни решението на старейшините.

 

В/Р

 

Тема: Кметът: Няма политически чадър над Батаклиев

 

Предложението общината да си върне дяловете в „Градски транспорт” внесе в местния парламент независимият съветник Дани Каназирева. Кметът днес каза, че ще изпълни решението на старейшините, каквото и да е то.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Той обаче не прие обвинениета на Каназирева, че над Ангел Батаклиев е опънат политически чадър.

Синхрон: 2

Припомням, че преди две години Батакбиев вдигна капитала на дружеството и дяловете на общината се стопиха от 33 на три процента.

 

КАШ

Съдът на фокус

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566691
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930