Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 14:30 - Новините от 26 март 2011 г. - събота
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 март 2011,

събота

 

 

 

 

Кючука се размина с взрив!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

Кючукпарижкото камикадзе е настанено в психиатрията. 55- годишният Стоян Стоянов, който повече от 20 часа се беше барикадирал в дома си на улица „Скопие” №37 и плашеше, че ще взриви блока с три газови бутилки, беше арестуван снощи. В следващият материал ще ви представим хронологията на инцидента.

 

В/Р

 

Тема: Пловдивското камикадзе настанено в психото

 

В четвъртък вечер около 22 часа полиция нахлува на адреса. Получен е сигнал, подаден лично от 55- годишният Стоян Стоянов, че ще взриви блока . Вчера по обяд негови съседи обясняваха началото на драмата.

Синхрон: Съседа/ от вчера/

До септември месец Стоянов е бил със съпругата си Красимира в Северна Ирландия. Там са помагали на двете си дъщери в отглеждането на внуците си. Настъпва обаче разрив в семейството и Стоян и Красимира се развеждат. Мъжът се връща сам в Пловдив. В момента той е безработен и живее от борчове. Два дни преди инцидента майка му му дава 100 лева. Тя ги е взела назаем. Когато разбира това, Стоян рухва психически.

В 14 часа вчера започна евакуацията на живеещите във входа. Районът беше отцепен с полицейски ленти. В същото време психолози разговаряха с мъжа. Беше докарлана и неговма близка , за да разговаря с него. И това обаче не помогна. На помощ се притече и отец Георги от храма „Света Троица”.

Синхрон: отец Георги

През това време психолози продължаваха да убеждават Стоян да се предаде.

В 17 часа на мястото на инцидента пристигнаха кмета Славчо Атанасов и шефът на полицията комисар Тодор Чонов. Кметът осигури подслон за евакуираните семейство в хотел наблизо до адреса на евакуираните.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Докато траеше драмата, в най- големи жертви на камикадзето се превърнаха 7- месечни близнаци. Целият ден прекараха навън. До дома им беше допусната майката на децата , за да вземе дрежи и храна на бебетата, преди да се настанят в хотела.

Малко преди 19 часа комисар Тодор Чонов съобщи , че случаят е разрешен.

Синхрон: гл.комисар Тодор Чонов- директор на ОДП – Пловдив

Както единствено вчера първи съобщихме, освен трите газови бутилки, у задържания Стоян Стоянов е бил открит и газов пистолет.

АТМОСФЕРА КАК ГО ОТКАРВАТ

              

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Сградата на новото кметство в „Тракия” ще е готова през лятото, потвърди кметът на района Гиньо Матев. След като решението на Общинския съвет за бюджета влезе в сила, той незабавно направи предварителна обява в Агенцията за обществени поръчки за предстоящия конкурс за доставка на оборудване. 

 

В/Р

 

Тема: Икономисват компютри за новото кметство в „Тракия”

 

Вместо поисканите от Гиньо Матев 500 хил. лв. за обзавеждане на кметството, градската управа му отпусна едва 300 хил. Той обаче е решен, че с цената на някои икономии, ще се справи и само с тях.

Синхрон 8 – Гиньо Матев, кмет на район „Тракия”

Някои от помещенията на първо време можело да останат и необзаведени.

Синхрон 9 – Гиньо Матев, кмет на район „Тракия”

Новата база на кметството щяла да допринесе за още по-доброто администриране на гражданите. В него ще има и модерна ритуална зала, в която тракийци ще могат да сключват брак.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Кражба на екзотични птици е била извършена от района на учебно-опитен полигон на Аграрния университет в Пловдив. По първоначални данни между 19 часа в четвъртък и 8 часа в петък неизвестни лица са откраднали пернатите любимци на обща стойност около 10 000 лева. Работата по случая продължават служители от Пето РУП.

 

 

БЛАНК

 

 

Дойде и дългоочакваният отговор на един от наболелите въпроси на наши зрители от район „Централен” – този с не само незамарения, но и опасен подлез до надлез „Родопи”.

 

В/Р

 

Тема: Подлезът до надлез „Родопи” светва

 

Кметът на „Централен” Райна Петрова отдавна знае проблема, но чака разрешение за парите, с които да го реши. Тъй като с наемите от гаражи вече няма да разполага, ще разчита на 181 хил. лв. очаквани приходи от други временни съоръжения – най-вече търговски обекти. 58 хил. от тях са предвидени за осветлението на 14 улици.

Синхрон 1 – Райна Петрова, кмет на район „Централен”

Липсата на осветление не е единственият проблем на подлеза – няма капаци поне върху 14 дъждоприемни шахти, има безобразни графити…

Синхрон 2 – Райна Петрова, кмет на район „Централен”

В началото на следващата седмица ще е готова количествено-стойностната сметка за необходимите подобрения, която ще бъде внесена за одобрение на сесията на Общинския съвет.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Почетният консул на Украйна инж. Димитър Георгиев посрещна  посланици от 12 страни в Хисар. Начело на дипломатическата визита беше Негово Превъзходителство Виктор Калник, посланик на Украйна в България. Поводите за срещата бяха 20 години от установяване на дипломатически отношения между България и Украйна и приятелско парти за изпращането на Виктор Калник, чийто мандат у нас изтича след дни и той се връща обратно в своята родина.

 

В/Р

 

Тема:

 

Готов

 

БЛАНК

 

 

Не забравяйте тази нощ да превъртите часовниците си 1 час напред. На 27 март от 3.00 ч. българско време се въвежда лятното часово време. Лятното часово време в България за първи път е въведено на 1 април 1979 г. Оттогава смяната на астрономическото време се извършва всяка последна неделя на месец март.
Лятното часово време е система, изработена да спестява от дневната светлина. С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.
Тази промяна е валидна за 43 страни от Европа, които коригират своите часовници от 1.00 ч. по Гринуич. Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4.00 ч. българско време на 30 октомври 2011 г., когато националната скала за време ще се измести с един час назад.

 

БЛАНК

 

 

Заради граждански протест срещу високите цени на горивата, утре от 13 до 20 часа временно ще бъдат затваряни за движение улици и кръстовища, предупредиха от Областната дирекция на МВР. Създадена е организация за насочване на движението по обходни маршрути. Временното спиране на движението ще е по Коматевско шосе, Асеновградско шосе, Кукленско шосе, Карловско шосе, бул."България" и Голямо Конарско шосе.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Така завършва съботната ни емисия. Утре ще се видим с добрите и лошите новини от седмицата.

Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ.

Очакваме и ви и там.

От мен и екипа, приятна вечер.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552612
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031