Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 17:16 - Новините - 28 март 2011 - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1386 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 28 март 2011г.
Понеделник

 

 

 

 

Едни строят върху пепел магистрали, други имат  асфалт само за 4 дупки

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Всички пътни ремонти в Пловдив били замразени заради липсата на топъл асфалт. Очаквало се всеки момент производството му отново да започне, а с него – да се възстанови работата по булевардите „България” и „Марица-юг”.

 

В/Р

 

Тема: Общината има асфалт за четири дупки

 

Тъй като районните кметове вече не са отговорни за уличните дупки, заместник-кметът Александър Долев отговори от кого пловдивчани да очакват бързото им закърпване.

Синхрон 14 и 15 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Над 150 дупки, които ще чакат ред според своята важност, са описали само за няколко дни служителите на Общинския инпекторат и инженерите от строителната дирекция. Топлият асфалт обаче още го няма, а използваната през зимата студена смес е почти свършила.

Синхрон 10 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

От общината се чудят коя дупка по-напред да запълнят.

Синхрон 11 – Александър Долев, заместник-кмет

500 кг студена асфалтова смес скоро например погълнала една от дупките рекордьори в града.

Синхрон 12 и 13 - Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив.

Новата поръчка за асфалт е 200 хил. лв. и се очаква тези дни да пристигне.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Наредбата, с която градската управа се кани да реши жилищните проблеми на пловдивчани, от утре ще е на сайта на общината за двуседмично обществено обсъждане. С нея ще бъдат въведени нови правила за закупуване на общинските жилища от техните наематели.

 

В/Р

 

Тема: Разпродават изгодно общински апартаменти

 

Идеята на заместник-кмета Александър Долев е постепенно да бъдат продадени всички 3300 общински апартаменти, а с получените срещу тях пари да бъдат построени 1000 чисто нови жилища, които ще стигнат за всички, чакащи ред за настаняване.

Синхрон 5 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Средната цена на апартамент щяла да дойде около 31-32 хил. лв., което щяла да стигумира наемателите да купуват.

Синхрон 6 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Бонус е и друга отстъпка – вместо 10, както е според сегашното изискване, наемателите ще трябва да са живели в общинския апартамент само две години.  В същото време ще се завиши контролът срещу евентуални измами.

Синхрон 7 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

В процеса на общественото обсъждане Долев очаква конкретни предложения на гражданите да направят още по-добър предложения от него проект, след което наредбата ще бъде внесена в Общинския съвет за гласуване.

 

БЛАНК

 

 

Предложение за закриването на основно училище „Христо Смирненски”, където са останали едва 38 ученици, ще бъде гласувано на първата общинска сесия през април. Ако бъде прието, то ще бъде изпратено до Министерството на образованието, тъй като окончателно решение може да вземе само правителството.

 

В/Р

 

Тема: Пак местят Художествената гимназия

 

Синхрон 8 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

Художествената гимназия трябваше да е там още на 15 септември миналата година. Според Долев този път работата е сигурна.

Синхрон 9 – Александър Долев, заместник-кмет на Пловдив

До лятото имало достатъчно време за процедурата по избор на изпълнител за ремонта.

 

БЛАНК

 

 

Разкрасените, миналата година по спечелен европроект, дворове на 12 детски градини предстои да станат още по-удобни за игра на хлапетата, тъй като с икономисани средства в тях започват допълнителни дейности.

 

В/Р

 

Тема: Безопасни настилки в дворовете на детски градини

 

Вече е подписан договорът с избраната фирма-изпълнител, районните кметове са информирани, а още днес главният секретар на общината Борислав Инчев започва лични срещи с директорите на градините, за да знаят и те какво предстои.

Синхрон 1 – Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив

Този път за децата няма да бъдат държани вътре или да им се търсят алтернативни места за игра.

Синхрон 2 и 3 – Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив

Поръчката е за 239 хил. лв., но общината отчита и друг успех.

Синхрон 4 – Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив  

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

Днес в Пловдивския районен съд се разгледа предложението на Центъра за психично здраве за настаняване на лечение на Стоян Стоянов, който преди няколко дни заплашваше, че ще се взриви с три газови бутилки в жилището си в Пловдив.

 

В/Р

 

Тема: Делото на камикадзето се отлага за април. Чакат психиатричната експертиза

 

На днешното съдебното заседание беше изслушано становището на дежурния лекар при ЦПЗ Пловдив и по негово искане беше назначена съдебно - психиатрична експертиза. Тя трябва да определи точното състояние на Стоянов, каква е диагнозата му, явява ли се опасен за обществото и налага ли се лечение в специализирано заведение. Прокуратурата настоя да му бъде проведено лечение в стационарна форма с оглед на извършеното деяние. Делото беше отложено за 11 април от 9.20 часа когато след представяне на експертизата съдът ще прецени следва ли да му бъде наложено „задължително настаняване ” в психиатрично заведение.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Млада жена бе обявена за общодържавно издирване, след като изостави 4-годишната си дъщеря и замина в чужбина. На ул."Крайна" в Пловдив е било намерено малко момиченце, които oбяснило на пристигналите, от 6-то РУП полицаи, че заедно с майка си и нейна приятелка били дошли в Пловдив от Казанлък. Майката оставила детето на улицата, като казала да я чака там, и потеглила с колата. Момиченцето веднага е било настанено с полицейска закрила в приюта за бездомни деца "Майка Тереза" в Пловдив. В хода на разследването полицаите са установили, че майката е 24-годишна жена от село Копринка и че тази нощ, около 1 часа, тя е заминала за Турция. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

„Мая” е втората детска градина, боядисана от партия „Съюз за Пловдив”. Лидерът на партията Дани Каназирева сподели, че вечното оправдание, че няма пари, не може да е причина оградите на част от детските градини да са в ужасно състояние.

 

В/Р

 

Тема: „Съюз за Пловдив” боядиса втора детска градина

 

Готов

 

БЛАНК

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567729
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930