Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2011 16:44 - Новините - 29-ти март 2011г. - Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1501 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 29 март 2011г.
Вторник

 

 

 

Китайци вземат български мотики.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 29 март.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Китайци проучват как могат да наемат земеделски земи край Пловдив, за да ги обработват, стана ясно след днешното посещение на посланика на народната република Гуо ЙеДЖОУ при областния управител Иван Тотев.

 

В/Р

 

Тема: Китайци искат да обработват пустеещите ни земи

 

Посещението на китайския посланик е част от подготовката за предстояща визита на високо ниво. Най-големият им интерес е към обработването на земя.

Синхрон 3 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Очакваната през лятото делегация от Китай била нещо по-различно и нямала връзка с побратимения на Пловдив град Чанчун.

Синхрон 4 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

В делегацията, която ще придружава премиера Бойко Борисов при планираното му официално посещение в Китай, пък ще бъдат включени представители от Пловдив и региона.

  

 

БЛАНК

 

 

С таксите от гаражите се плащат заплатите на 332-ма служители, осигуряват им материали, вода, горива и енергия, дори ги обличат. Това стана ясно от списъка на разходите, с които администрацията се опитва да обоснове таксата от 30лв на месец за гараж. Той беше поискан от лидера на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева по Закона за достъп до обществена информация и получен след 24 дни.

 

В/Р

 

Тема: С таксите от гаражите се плащат заплатите на 332-ма чиновници

 

Лидерът на партия „Съюз за Пловдив”  коментира получения, от Общината отговор, като надминаващ всичките и очаквания.

Синхрон – 1 Дани Каназирева – лидер на „Съюз за Пловдив”

Дани Каназирева добави още, че общинската администрация, се оплита все повече в лъжите си, тъй като непосредствено след запитването и са заявили, че парите от гаражите се харчат за ремонт на детски градини, дупки и тротоари. Справката показва, че няма нищо подобно – парите отиват за чиновнически заплати.

Синхрон – 2 Марин Албански – експерт от „Съюз за Пловдив”

Това поставя отново въпроса как се изразходват публичните средства – за какво се събират пари от гражданите и къде отиват.    

           

БЛАНК

 

 

След бурните скандали отпреди два месеца около паметника на Филип Македонски, който заради предстоящата реконструкция на Римския стадион трябва да бъде демонтиран от Джумаята, все още не се знае новият му адрес.

 

В/Р

 

Тема: Филип Македонски на отговорно пазене?

 

Къде да бъде преместен паметникът на Филип Македонски, докато траят предвидените по проекта за Римския стадион строително-монтажните дейности, ще трябва да реши Общинският съвет, но той още не се е занимавал с въпроса.
Синхрон 5 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив.

Предстои обявяването на фирмата, спечелила конкурса за изпълнител.

Синхрон 6 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив
Крайният срок на проекта е през април следващата година, но строителните дейности може да приключат още преди края на 2010-а.

 

БЛАНК

 

 

Как, дръпналите в развитието си напред пред България,  бивши съюзници в някогашния социалистически лагер усвоят средствата от еврофондовете? С отговори на този въпрос  областният управител Иван Тотев се завърна от Полша, където заедно с министъра по евроинтеграцията Томислав Дончев имаше срещи с полския министър на регионалното развитие и с колегата си от воеводството в Краков.    

 

В/Р

 

Тема: Вземаме опит от Краков за пловдивския подземен музей

 

Според Тотев много, много има какво да научим от поляците в привличането на европари.

Синхрон 7 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Освен съизмерим по мащаби, Краков е също като Пловдив богат на история.

Синхрон 8 – Иван Тотев

Идеята за подземен музей на Филипопол не е от вчера, но засега си остава мираж. Започващото съживяване на Римския стадион е само първата стъпка, сериозно се обмисля доколко реална на този етап е следващата – тунел от Понеделник пазара към Одеона. 

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Картина на известния пловдивски художник Вълчан Петров бе открадната от сградата на читалище „Иван Вазов” в Хисаря. Кражбата е била извършена в периода 20 – 28 март чрез демонтиране на странично стъкло на сградата. Откраднатата картина, изобразяваща „Колелото на живота”, е с диаметър 220 см.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Над 40 ученици от пловдивски училища станаха „Мениджър за един ден” в 16 фирми, медии, организации и учреждения като част от националната иницианива, която за 10-а поредна година се организира от фондация „Джуниър АчийВмънт България” – този път под патронажа на вицепремиера Симеон Дянков.

 

В/Р

 

Тема: Ученичка на стола на областния управител

 

Единайсетокласничката от Националната търговска гимназия Тодорка Дългърска седна на стола на областния управител Иван Тотев, под чийто патронаж се провежда инициативата в Пловдивска област.

Синхрон 2 – Тодорка Кръстева, областен управител за един ден

За Тодорка най-важното е усвояването на средствата от еврофондовете и особено...

Синхрон  – Тодорка Кръстева, областен управител за един ден

Веднага свика оперативка с дирекцията по евроинтеграция, за да разбере как ще се реализират спечелените преди дни 200 хил. лв. за Античния театър по програма „Красива България”.

Пловдивската обществена телевизия също е партньор на „Мениджър за един ден”. Лиляна Дребчева от 11-ти клас на Търговската смени управителя Евгений Тодоров, а съученичката й Мариана Чулева стана водеща на „18+”.

Синхрон 3 – Лиляна Дребчева, управител на ПОТВ за един ден

Синхрон 4 – Мариана Чулева, тв-водещ за един ден

 

БЛАНК

 

 

В чест на Международния ден на театъра „Съюз за Пловдив” организира празничен коктейл в Драматичния театър.

 

В/Р

 

Тема: Театралите: „Ние сме последната здрава верига срещу посредствеността”

 

ГОТОВ

 

КАШ

СПОРТ

 

БЛАНК

 

 

Треньорският щаб на Локомотив се увеличи. Двама сърби ще подсилят отбора преди решителните двубои с Левски и ЦСКА. Според президента Коко Динев този ход е обмислян дълго време и ще подобри микроклимата в клуба.

 

В/Р

 

Тема: Месията пристигна на Лаута

 

Бранко Милованович е вече в Пловдив. С него пристигна и бившият треньор на националния отбор на Сърбия Саша Николич. Двамата ще бъдат част от спортно-техническия щаб на черно-белите. Неделчо Матушев ще продължи да води отбора. Постът си запазва и легендата Христо Бонев. Официален договор с клуба сърбите няма да подписват. Длъжността, на която официално ще бъде назначен Бранко е спортно-технически директор, Николич ще е помощник треньор.

Синхрон – Христо Бонев

Нито за миг новият шеф в Локомотив не се е замислял да прави каквито и да е промени в треньорското ръководство. Той призова всички да се обединят за да постигнат целите, които президентът Коко Динев постави в началото на сезона. Според него собственикът на клуба има феноменален план за бъдещето на смърфовете.

Синхрон – Бранко Милованович

Освен отговорността за представителния отбор Бранко ще помага с връзките и познанствата си в Европа за евентуални трансфери на футболисти от Локомотив.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552561
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031