Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 15:23 - Новините от 13 април 2011 г. - сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  13 април 2011г.

Сряда

 

 

 

 

 

Измихме срама от челото. Общината най-сетне спечели истински проект.

Подробностите – веднага!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 април.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Близо милион и 800 хиляди лева спечели Община Пловдив по проекта за укрепване на река Марица срещу наводнения. Не само че проектът бе подаден навреме, ами и зае първото място в класирането в Регионалното министерство, изпреварвайки дори и управляваната от ГЕРБ Столична община. Работата ще стартира още в деня, когато подпишем договор с министерството и ще бъде реализаран за 24 месеца, увери заместник-кметът по евроинтеграцията Георги Търновалийски. Очкваме нови успехи!

 

БЛАНК

 

 

Ако някой си е мислел, че след многото изприказвани приказки и започнати инициативи за възраждането на Братската могила, то най-сетне ще се случи, не е познал. В началото затова настояваха общинските съветници от БСП, които срещнаха пълна подкрепа и в местния парламент. Мястото беше почистено, а хората от фирма „Чистота” дори се захванаха за измият графитите.

 

В/Р

 

Тема: БСП-спирачка за възраждането на Братската могила

 

Кметът на район „Западен” Здравко Димитров така се вдаде в идеята да възроди монумента, че привлече и завладя с ентусиазма си цял колектив признати творци – Георги Чапкънов, Ставри Калинов, Красимир Тодоров, арх. Любомир Шинков.

Синхрон 1 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Скоро му се налагало да отговаря пред БСП.

Синхрон 2 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Мотивът на социалистите бил, че мястото е публична държавна собственост и не можело районен кмет да се разполага там.

Синхрон 3 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Идеята и на кмета, и на артистите около него, беше мемориалът така да бъде възроден, че непрестанно да  привлича пловдивчани. Шестлистието трябваше да бъде остъклено и могилата да се превърне в място за културни събития.

Синхрон 4 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Според него е важно хората да могат да ходят не само в мола.

Синхрон 5 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Лаконичен е коментарът на кмета, топката е в общинските съветници.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

     

БЛАНК

 

 

„Депутатът от ГЕРБ казва едно, депутатът от Пловдив би казал друго” така ВМРО – НИЕ коментираха позицията на народния представител Менда Стоянова за пропуски в управлението на града. В разпространена декларация те опровергават твърдението й, че държавата не е орязала нито един лев на Пловдив. Воеводите отхвърлят и обвиненията нан Стоянова към управата на Пловдив. Цялата декларация може да прочетете в нашия сайт potv.eu

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

А сега една добра новина за жителите от квартал „Съдийски”. Кметът на район „Централен” Райна Петрова спази обещанието си и даде начало на ремонтните дейности по подлеза до надлез „Родопи”.

 

В/Р

 

Тема: Ремонтите по подлеза до надлез „Родопи” започнаха

 

Поредицата от репортажи и силната гражданска позиция на жителите от квартал „Съдийски” най-после дадоха резултат.

Атмосфера

Стендъп

Доволни съседи веднага забелязаха разликата, но припомниха, че има какво да се желае още.

Синхрон – 1 Смилянов

Служители от фирма „Атлас” споделиха, че вероятността, новите решетки да бъдат откраднати, е по-малка.

Синхрон – 2 Николай Далгерски – служител фирма „Атлас”

След поставянето на новите метални решетки предстои възстановяване на осветлението в подлеза. Само от жителите на квартала зависи колко дълго подлезът ще остане в приятен и безопасен вид.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Празниците послучай 90-годишнината от създаването на Съюза на слепите в България продължават. В пловдивския си клуб днес незрящите се събраха за премиерата на книгата на Евангел Чилингиров „Зелени графомании”.

 

В/Р

 

Тема: „Зелени графомании” с пловдивска премиера

 

Атмосфера /Синхрон 1/

Евангел Чилингиров е псевдоним. Истинското име на автора на квазисатирата, както самият той жанрово е определил книгата си, е Ангел Сотиров. Малко се срамувал от впускането си в литературата, бил издавал досега психологически, киноложки, исторически и педагогически книжи.

Синхрон 2 – Ангел Сотиров

От рождение имал проблеми със зрението, а на 18 години съвсем ослепял. Ратотил какво ли не – кошничар, синеблуз работник, металопресьор…

Синхрон 3 – Ангел Сотиров

После завършил психология в Софийския университет и работил към Съюза на слепите, 14 години дори бил директор на рехабилитационния център. Не се чувства подценен.

Синхрон 4 – Ангел Сотиров

Признава, че все още не е като например в Англия, където дори е имало сляп министър на вътрешните работи, но не е и както преди.

Синхрон 5 – Ангел Сотиров

Сега всеки е с равен старт и от неговите лични усилия зависи какво ще постигне. Психологът писател е щастливо сгоден. 

 

КАШ

СПОРТ

 

БЛАНК

 

 

Пловдив е домакин на турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол, който ще се проведе на 16-и и 17-и април в зала Академик.

 

В/Р

 

Тема: Пловдив е домакин на турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол

 

Кметът на район „Западен” Здравко Димитров, който е и член на Управителния съвет на баскетболен клуб „Академик” коментира как Пловдив е станал домакин на турнира, а заместник кметът Георги Титюков беше убеден, че той ще завърши с победа за Пловдив.

Синхрон – 1 Здравко Димитров – член на УС на баскетболен клуб „Академик”

Синхрон – 2 Георги Титюков – зам.кмет на Пловдив

Турнирът за Купата на Българската федерация е важен за имиджа на баскетбола в Пловдив, който в последните години е в застой и е една прекрасна възможност за възраждане на доброто му име. Баскетболният отбор „Академик” е в добра форма и е готов да спечели поредната си купа.

Синхрон – 3 – Асен Николов – капитан на баскетболен отбор „Академик”

Футболен Клуб „Локомотив” Пловдив е изявил желание да подкрепи баскетболните си колеги. Затова билети за турнира могат да се закупят, не само от стадион „Академик”, но и от билетния център в парк „Лаута”. Цените са по-скоро символични.

 

БЛАНК

 

 

Здравко Димитров призна, че турнирът ще е в памет на президента на баскетболната федерация Михаил Михов.

 

В/Р

 

Тема: Зико без амбиции за баскетболен президент

 

Здравко Димитров, който за мнозина пловдивчани завинаги ще си остане баскетболната звезда Зико, разказа за покойния президент на федерацията Валинтин  Михов.

Синхрон 9 – Здравко Димитров, кмет на район „Западен”

Управителният съвет на БФБ няма да влиза в междуособици, каквито се наблюдават в други спортове, решено е, че новият президент трябва да бъде на същото високо ниво като Валентин Михов. Попитахме Здравко Димитров няма ли той да е тази личност.

Синхрон – 10 /Кратък/

 

БЛАНК

 

 

Виктория Радева, Рада Минева, Мариета Костадинова, Божидар Немски и Мартин Вълчинов са изгряващите шахматни надежди на Пловдив. Младите гросмайстори донесоха на града ни 4 златни и 4 бронзови медала от Републиканското първенство по шахмат за деца. Шампионите получиха специални награди и от Общината.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567385
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

В/Р

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930