Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 17:56 - Новините - 19 Април 2011г. Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  19 април 2011,

вторник

 

 

 

Генерали и полковници стояха мирно на млад капитан!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 април.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

В Пловдив замириса на барут, докато генерали и полковници от резерва козируваха и чинно слушаха капитан Славчо Атанасов, който им говори за състоянието на родната армия. Това стана, докато  кметът им връчи ключовете на първия в града клуб на офицерите и сержантите от запаса.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Кметът: Армията стана ГЗ, чака Бисмарк

       

 

Първият клуб на запасните офицери и сержанти от запаса в район „Южен”. Квартален ресторант на улица „Бугариево” №2 става прият за униформените ветерани. Застанали мирно и със спомени за миналото , те слушаха капитана от резерва Славчо Атанасов. Той им припомни за величието на родната армия и сегашния хал на войската.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Съюзът на запасните го награди с грамота. На събитието обаче лъснаха две истини. Първата- че тези възрастни хора не могат и един военен преврат да направят. Втората- че битките се печелят от капитаните.

 

КАШ

Новини от Общината

БЛАНК

 

 

       

 

Първият елемент от художественият проект ”Седмия хълм” беше монтиран днес на площад Джумаята. Той е посветен на поета и драматург Иван Теофилов и представлява черен бордюр с негови стихове. Инициативата е по повод 80-тата годишнина на твореца. За целия проект от общината са обещали  80 000 лв.

 

В/Р

 

Тема: Мащабни тържества за Иван Теофилов

 

Инициативата за честването на 80-тата годишнина на твореца Иван Теофилов е на издателката Божана Апостолова. Категорично е подкрепена и от местната власт.

Синхрон: Божана Апостолова- издател

Върху чугунения бурдяр, който днес беше поставен на Джумаята има изписани стихове на Иван Теофилов. Монументът е дело на художника Атанас Хранов. Той е поръчал и пейка, върху която е изписано „Тук седя поетът Иван Теофилов. Тържествата по повод годишнината са на 22 април в Драматичния театър.

Синхрон: 2

За празника на твореца от София ще бъдат извозени с общински транспорт близо 30 негови приятели и творци, сред които Мишо Неделчев, Ицко Финци, Светлозар Игов, поетът Иван Цанев и редица други. На всички гости на тържеството, кметът Славчо Атанасов ще подари книги с творчесдтвото на Иван Теофилов, закупени от издателство „Жанет-45”.

 

БЛАНК

 

 

По-добре късно отколкото никога! Най-сетне направиха първата копка на Събота пазара. Според договора за концесия, той трябваше да бъде открит на 21 април. По обективни причини датата за рязането на лентата се отдалечи и засега е разтегливо понятие – от края на юни до края на септември или октомври.

 

В/Р

 

Тема: Първа копка на Събота пазара!

Атмосфера /Синхрон 7/

Първата копка направиха заместник-кметът Александър Константинов и управителят на фирма „Отел” Илиян Александров. Кметът Славчо Атанасов ще дойде, когато му дойде времето, да пререже лентата.

Синхрон 1 – Александър Константинов, заместник-кмет на Пловдив

Забавянето се наложило заради подземния паркинг, който  трябвало да бъде изграден под пазара. Оказало се обаче, че точно там се намира най-големият колектор на обратните води в района и се наложило препроектиране, според което ще има само 21 паркоместа в зоната на пазара.

Синхрон 4 – Илиян Алексанров, управител на фирмата-концесионер

Крайният срок е все още неясен.

Синхрон 2 – Александър Константинов, заместник-кмет на Пловдив

Първата копка предизвика интереса на търговците, които сега са изместени на временната площадка, но те някакси не са оптимисти. След многото отлагания, вече не вярват в наново определените срокове.

Синхрон 8 и 9 – Иванка Караиванова, търговец

Синхрон 10 – Денка Хаджиева, търговец

Временната площадка на тържището вероятно ще бъде закрита след откриването на Събота пазара.

Синхрон 3 – Александър Константинов, заместник-кмет на Пловдив

Един от култовите пловдивски пазари все пак скоро ще бъде преобразен. По по същото време ще бъде открит и Четвъртък пазара.

 

БЛАНК

 

 

Вижда се началото на края на още една сага – концесията на 314-те автобусни спирки.

 

В/Р

 

 Тема: До 2 месеца се появяват нови автобусни спирки

 

 Пълномощникът на фирма „Отел” Илиян Александров, който направи първата копка на Събота пазара, е управител и на фирма „Елиза 1999”, която държи концесията на автобусните спирки. След многото преговори с общината концесията е съживена и върви към изпълнение.

Синхрон 5 – Илиян Александров, концесионер

От своя страна общината също била стартира процедурата за одобряване на схемите за останалите спирки.

Синхрон 6 – Илиян Александров, концесионер

Още преди концесията да стане истински работеща, общината ще постави по спирките информационни табели с разписание на автобусите и тролеите от масовия градски транспорт.              

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Скандалният бизнесмен Панчо Илиев отново е в ареста! Той е задържан за 72 часа с още двама мъже и една жена. Бизнесменът от Перущица, който преди около 20-тина години нашумя с юмруците, които наложи на бъдещия депутат Методи Андреев, е задържан при акция на антимафиоти, след като ръководената от него група е наблюдавана повече от 4 месеца. Четиримата са обвинени за измама в особено големи размери. Те са извършили разпореждане с имуществото на фирма, като са въвели в заблуда нейния управител. При полицейската акция по задържането на престъпната група, от апартаменти и офиси на четиримата са иззети компютърни конфигурации, преносими компютри и пистолет с боеприпаси. Бизнесменът от Перущица Панчо Илиев е криминално проявен, с влезли в сила няколко присъди.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

СДС предлага Надежда Нейнски да е кандидатът на Синята коалиция за президент на страната. Това е единият от профилите, които се обсъждат, има и други варианти. Това стана ясно днес след провелото се в Пловдив заседание на Националния съвет на сините.

 

В/Р

 

 

 

Тема: Сините казват кой е президент на 15 май

       

 

Пет кандидатури ще обсъждат в СДС след вътрешни избори, две от тях ще се явят на отворени избори. Победителят ще е номинацията на „Синята коалиция” за президент на България. Целта пред сините е минимум участие на балотаж.

Синхрон: Мартин Димитров- председател на СДС

Действията на правителството лидера на СДС определи като предателство на националните интереси. В началото на месец май ще стане ясен и кантдиата на сините за кмет на Пловдив. За сега са ясни критериите, на които той ще отговаря.

Синхрон: Петър Попов- председател на СДС-Пловдив

 Кандидатът за кмет ще е водач и на листата за общински съветници в Пловдив, а оповестяването на имчето му ще откаже от участие половината от мераклиите за Стефан Стамболов 1

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552021
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

БЛАНК

«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031