Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 17:57 - Новините - 20 Април 2011г. - Сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1182 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  20 април 2011,

сряда

 

 

 

 

В Стария град ще се влиза като в БАНКОМАТ! Подробностите след малко в емисията.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 април.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

Битката за текса смет в Пловдив продължава в европейските институции. Бизнес експертният съвет, който през 2009-та година заведе дело срещу община Пловдив, прави единен фронт с омбудсмана Константин Пенчев.

 

В/Р

 

 

Тема: БЕС дава ВАС на Европа

 

На 18- ти април Върховният административен съд отмени решението на пловдивските магистрати. По- рано хората в тога под тепетата решиха, че местният парламент е образувал такса смет незаконосъобразна през 2009-та година. Делото се водеше от Бизнесекспертния съвет и стотици физически лица.

Синхрон: Димитър Язов- председател на БЕС

Бизнесът в Пловдив не смята, че е бит в съда от местната власт.

Синхрон: Любозар Фратев- общински съветник

Според Фратев парите на пловдивчани , събиране за сметосъбирането, отиват за други дейности след лобизъм в местния парламент.

Синхрон: Фратев-2

Шефът на пловдивските бизнесексперти Димитър ЮЯзов е огорчен от решението на върховните магистрати.

Синхрон: Язов-2

Той смята, че…..

Синхрон: Язов -3

Пловдивските жалбоподаватели ще търсят подкрепа от националния омбудсман Константин Пенчев. Наскоро и той алармира, че такса смет в страната се определя незаконосъобразно. Делата пък срещу община Пловдив ще продължат в европейските правораздавателни институции.

 

БЛАНК

 

 

Електронни бариери на четирите входа на Стария град са поискали жуителите му по време на общественото обсъждане за правилата на движение в резервата. Според тях сегашният вариант с механична бариера и охранител е неефективен.

 

В/Р

 

Тема: За Стария град

 

Живущите в Стария град сами се ограничават, като са поискали да се полага по една чипкарта на къща, а не за всеки автомобил. Повечето дори са склонни да си ги платят сами.

Синхрон 1 – Весела Илиева – директор на институт „Старинен Пловдив”

И живущите и работещите в Стария град са поискали да бъде възстановени денонощните полицейски патрули на територията му.

Синхрон 2 – Весела Илиева – директор на институт „Старинен Пловдив”

Весела Илиева обяви, че пак пак ще кандидатстваме пред ЮНЕСКО за признаване на Стария Пловдив за световно културно наследство.

Синхрон 3 - Весела Илиева – директор на институт „Старинен Пловдив”

Основният проблем пред кандидатурата ни са рушащите се къщи. За своята собственост от Общината са взели мерки, за частните и общите къщи пък се надяват на новоприетата наредба от общинския съвет, според която Общината ще може да ремонтира имоти, като ги ипотекира на свое име, ако собствениците не платят сумата.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

По-малко от  половин година след като лично премиерът Бойко Борисов заедно с областния управител Иван Тотев направи първата копка на пътния възел „Скобелева майка”, половината работа вече е свършена. Това установи при днешната инспекция на съоръжението директорът на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков.

 

В/Р

 

Тема: Новият надлез „Скобелева майка” е вече  наполовина готов

 

До края на май южната част на надлеза ще е готова и автомобилният поток ще бъде пренасочен оттам. Старото съоръжение от северната страна ще бъде разрушено и на негово място ще бъде изградена и втората част на модерния надлез.

Синхрон 2 – Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление.

Синхрон 6 и 7 – инж. Ангел Коджеманов, изп. директор на „Пътища”АД”

В момента се поставят тротоарните конзоли, предстои полагането на изолацията и асфалтирането.

Пътният възел „Скобелева майка” е първият етап от така нанеречения югоизточен обход на Пловдив, който е един от приоритетните обекти на областния управител Иван Тотев. Финансира се изцяло с държавни средства. Миналата година са усвоени 2 милиона, други 7 ще бъдат реализирани до края на 2011-а.

Синхрон 1 – инж. Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление.

До края на годината ще бъдат придвижени процедурите за втория етап, който включва изграждането на пътните връзки и развръзката до Ягодовско шосе, а след това и пътя от Ягодовско до Асеновградско шосе.

 

БЛАНК

 

 

До два-три месеца ще приключи реконструкцията на пътните отсечки Пловдив-Шишманци и Красново-Старосел, които се финансират по оперативна програма „Регионално развитие”. До края на април ще бъде избран изпълнителят и на проекта за пътя между язовир „Пясъчник” и Беловица.

 

В/Р

 

Тема: Удвояването да пътя Пловдив-Асеновград започва до есента?

 

  В напреднала фаза са процедурите и по удвояването на пътя Пловдив-Асеновград.

Синхрон 3 – инж. Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление

Много вероятно е до есента разширението да започне, още повече че правителството осигури безвъзмездно финансиране от европейските фондове.

Синхрон 4 – инж. Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление.

Предстои удвояване и на Околовръстното от Пазарджишко до Асеновграско шосе.

Синхрон 5 – инж. Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление

С отпуснатите 300 хил. лв. проектът ще бъде готов до края на годината, след което с него ще се кандидатства отново пред еврофондовете.  

              

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Днес в София пловдивският кмет Славчо Атанасов бе обявен за "Рицар на книгата". Учредител на почетното
звание е Асоциацията на книгоиздателите и книгоразпространителите. За рицари на книгата се обявават публични личности, които са засвидетелствали своето уважение към книгата и към литературните творци. Припомняме обаче, че в края на миналия мандат книгоиздатели ухажваха кмета Иван Чомаков с не съвсем чисти помисли.

 

БЛАНК

 

 

Въпреки обещанието на градската управа, че най-късно на 20 април градският транспорт ще бъде пуснат по бул. „България” в реконструирания участък от колелото до служебния вход на Панаира, днес това не се случи.

 

В/Р

 

Тема: Пускат движението по бул. „България” от утре

 

Най-вероятно северното платно на бул. „България” ще бъде отворено за движение от утре.

Синхрон 9 – инж. Ангел Коджеманов, изпълнителен директор на „Пътища” АД

Няма да е лесно свързването на магистралните водопроводи от четирите страни на колелото.

Синхрон 10 – инж. Ангел Коджеманов, изпълнителен директор на „Пътища” АД

По настояване на „Пътна полиция” строителните работи около колелото ще бъдат временно преустановени по Великден.

 

БЛАНК

 

 

Във връзка с осигуряване на нормалното транспортно обслужване на пловдивчани по време на Великденските празници, общината пуска специални автобуси за извозване на желаещите да се черкуват в църквите на централна градска част, за да успеят да се приберат спокойно по домовете си. От 23,00 до 1,30 часа в нощта на 23 срещу 24 април по пет маршрута ще се извършат извънредни курсове от по два автобуса с интервал от 30 минути. В сила остават преференциалните карти. Точните маршрути може да прочетете в нашия сайт ПОТВ. ЕУ.

 

БЛАНК

 

 

ДКЦ-тата в Пловдив са изправени пред финансов колапс. Държавата умишлено ги тика към приватизация. Това становище изразиха днес шефът на местния парламент Илко Илиев и председателят на здравната комисия




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552514
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031