Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 18:02 - Новините - 25 Април 2011г. - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1165 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  25 април 2011г.,

Понеделник

 

 

 

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 25 април.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Пловдивчани одобряват пренасянето на „благодатния огън” с правителствен самолет. Това показват резултатите от анкетата в нашия сайт потв.еу

 

В/Р

 

Тема: Пловдивчани одобряват пренасянето на „благодатния огън” с правителствен самолет

 

39% от пловдивчаните смятат, че Премиерът Бойко Борисов мисли за църквата и одобряват пренасянето на благодатния огън с правителствен самолет. Само с 1% по-малко са на мнение, че Бойко Борисов си прави ПР с нашите пари. 25% не се интересуват от подобни измишльотини.

 

БЛАНК

 

 

Десет милиона евро е заделила общината на немския град Дортмунд за лекуване на венерическите болести на столипиновските роми, заселели се на територия му.  Властите там тепърва се сблъскват със специфичния бит на нашенските роми. Затова изпращат делегация в район „Източен” да почерпи челен опит, как да се справят с нововъзникналите си проблеми. За случката разказва районният кмет Петър Петров в предаването „Телевизионен омбудсман”. 

 

В/Р

 

Тема: Синхрон – Петър Петров

 

ГОТОВ – Синхрон – Петър Петров

 

БЛАНК

 

 

Кметът на район „Централен” Райна Петрова спази обещанието си да преведе подлеза до Надлез Родопи в нормален европейски вид. Ремонтните дейности започнаха с поставянето на решетки на отводнителните шахти. Какво още предстои да се направи, разказва следващият репортаж:

 

В/Р

 

Тема: Ремонтните дейности по подлеза до Надлез „Родопи” продължават

 

Опасенията на Райна Петрова, че поставянето на решетки ще бъде най-трудната част от ремонтните дейности, се оказва излишно. Отводнителните шахти всече са обезопасени! Какво предстои оттук насетне?

Синхрон – 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

След като поставянето на осветление предстои боядисване на пoдлезът.

Синхрон – 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен”

Кметът на „Централен” коментира още, че ще бъдат взети мерки за сигурността за да може и подлезът да се запази чист, и жителите на квартала да се чувстват в безопасност, преминавайки през него.

                

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

След като описа и протоколира най-фрапантните улични дупки в Пловдив, Общинският инспекторат се е заел с друга една класация.

 

В/Р

 

Тема: Ударно проверяват незаконни антипаркинг заграждения

 

Синхрон 4 – Сияна Кехайова, директор на Общинския инспекторат

Типичен пример за подобно нарушение е незаконното поставяне на антипаркинг съоръжения пред голям магазин за осветителни тела срещу църквата „Света Петка”. Шест години за тях не била платена и една стотинка на общината, макар към собственика да били отправяни не едно и две предупреждения.

Синхрон 5 – Сияна Кехайова, директор на Общинския испекторат

Директорът на инспектората Сияна Кехайова е категорична:

Синхрон 6 – Сияна Кехайова, директор на Общинския инспекторат

Друг пример за грубо нарушение било незаконното изграждане на  паркоместа пред частна клиника, с което дори били иззети зелени площи от Цар Симеоновата градина.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

57-годишен мъж бе намушкан с нож при скандал, възникнал в овцеферма край Царимир. По първоначални данни във фургон в землището на селото 64-годишен мъж от Батановци и други двама пастири се черпели за празника, когато ги посетил техен познат от Царимир. Той се нахвърлил с обиди върху домакина и го ударил по лицето. Тогава по-възрастният мъж грабнал едно дърво и цапардосал с него нападателя си. После го избутал навън и залостил вратата на фургона. Разярен, изгоненият мъж, започнал да удря по вратата с брадва. Не след дълго той успял да влезе отново в помещението и се насочил към опонента си. При вида на въоръжения мъж домакинът извадил нож и го пробол три пъти. Пострадалият е настанен в болница с две рани в областта на гърдите и една - в областта на шията. Извършителят е задържан за 24 часа в ареста на РУП - Труд. Работата по случая продължава.

 

КАШ

КАТАСТРОФИ

 

БЛАНК

 

 

На механична вентилация и в кома продължава да бъде шофьорът на автомобила, който причини смъртта на 6-има младежи в Симеоновград. 23-годишният Данаил Георгиев, който вчера бе приет по спешност в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, е с тежка контузия на мозъчните структури, съобщи ръководителят на клиниката доц. д-р Чавдар Стефанов. Той потвърди, че не е настъпила съществена промяна в състоянието на пострадалия от приемането му до момента.

Лекарите от КАРИТ са установили тежка черепно-мозъчна травма, която на този етап не подлежи на неврохиргична интервенция. За прецизното проследяване на състоянието на пациента в кома утре отново ще му бъде направена компютърна томография на главата. Тъй като мъжът е и с тежка контузия на подбедрицата утре или в сряда, в зависимост от състоянието, ще му бъде направена планова травматична операция, уточни доц. Стефанов.  

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Войната между Министерството на Здравеопазването и лекарите става все по-ожесточена. Вече и билбордовете се оказват за публично разобличаване.

 

В/Р

 

Тема: Скандален билборд разобличава служители на МЗ

 

Атмосфера

„Български кардиологичен институт: Това са здравите пациенти. За всички тях, принудително осигурени, НЗОК не иска да плати” – с това послание и с огромна снимка на пациенти, във видимо критично  състояние, се появи билборд на булеварда срещу Лаута. Нещо повече – от другата страна са изложени снимки на 4-ма служители от Министерството на Здравеопазването. За всички е изложена скандална информация, според която те са източвали пари от Здравната каса. Може би затова няма направления и здравни пътеки и пациентите, макар и здравно осигурени, се налага да плащат допълнително. В тази война пациентите плащат, лекарите отнасят негативите, а служителите на Министерството на здравеопазването взимат заплати от 39 000 лв.

 

БЛАНК

 

 

Протест срещу незаконните такси ще затвори част от централните улици на Пловдив тази неделя. Колоната от автомобили ще тръгне от офиса на Съюз за Пловдив на бул. „Мария-Луиза“ 27 в 11, ще продължи по „Гладстон“, „Руски“ и „6 септември“ и ще спре между „Тримонциум“ и Тунела. „Хората ни потърсиха и ни предложиха да се вдигнем на протест, след като се разбра, че с парите от таксите се плащат заплати на над 300 чиновници и дори им се купуват дрехи. Общината просто надписва разходите, които стоят зад всяка такса“, съобщи председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева.  „Над 2000 граждани дойдоха в офиса, за да ни подкрепят в битката срещу раздутите и  незаконни такси.

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567772
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930