Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 18:03 - Новините - 26 Април 2011г. - Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 април 2011г.

Вторник

 

 

 

 

Страстната седмица отмина.

Страстите на „Стефан Стамболов” 1 обаче се разгорещиха още в първия работен ден след празниците.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 26 април.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов и председателят на партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева, днес влязоха в задочен спор за управлението на града. Претендентката за кметския пост, която води битка срещу събираните такси за гаражни клетки, днес даде 200 лева за смес от чакъл и пясък, за да облагороди територията  около 30-тина гаража в район „Северен”.

 

В/Р

 

Тема: Дани Каназирева пълни дупки около гаражи

 

На това място в район „Северен” в близост до голям строителен магазин има около 30 – тина гаражи. Притежателите им пускат жалба до Дани Каназирева, че след дъжд не могат да стигнат до колите си от кал и локви.

Синхрон: Дани Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив”

Тя беше осигурила два камиона с чакъл и пясък, за да се заравни терена около гаражите. В операцията се включиха и техните притежатели.

Синхрон: Жената

Лопата запретна и тригодишният Иванчо.

Синхрон- детето

От „Съюз за Пловдив” предприеха тази ход, тъй като не знаят къде потъват парите, които събира община Пловдив от таксата за гаражи. 

 

БЛАНК

 

 

В неделя обаче играта става по-грубичка. Дани Каназирева повежда автопоход срещу високите такси, най-вече на гаражите. Кметът Славчо Атанасов обаче предупреди организаторите на протеста да не блокират кръстовища, защото ще се намеси полицията.

 

В/Р

 

Тема: Кметът: Дани губи от протеста

 

Кметът Славчо Атанасов приема протеста като форма на демократичните правила. Той обаче предупреди организаторите да не блокипат възлови кръстовище в града, за да не нарушават правата на останалите пловдивчани. Той е убеден, че Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив” няма да спечелят нищо от този протест.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Увереност за това му дава интелигентността на пловдивчани.

Синхрон: Славчо 2

Кметът е категоричен, че таксите за гаражни клетки в Пловдив няма да бъдат намалявани.

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов днес заподозря радетелите за ниски данъци и такси в Пловдив в предизборен популизъм. Той обаче е категоричен, че няма да се превърне в пушеЧно месо в предизборната кампания на неговите опоненти.

 

В/Р

 

Тема: Славчо Атанасов: Няма да ставам пушечно месо

 

Припомням, че освен Дани Каназирева , която атакува таксите за гаражи като необосновани високи, от 3 години Бизнес експертния съвет води съдебни дела срещу такса смет. Наскоро те загубиха делото пред Върхавния административен съд и се заканиха да стигнат по далеч.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Той припомни, че с парите от таксите и данъците в Пловдив бюджетът на града изпълнява и своите социални функции.

Синхрон: Славчо 2

Атаките срещу данъците и таксите в града Славчо Атанасов определи като предизборна кампания на претендентите за кметския стол.

Синхрон: Славчо 3

Кметът още веднъж напомни, че пловдивчани плащат най- ниските такси в страната. За сметка на това пък с данъците, които плаща бизнеса на държавната хазна, премиерът строял магистралите в страната.

 

                

КАШ

Новини от Общината

БЛАНК

 

 

       

 

Пловдивчани и туристите в града вече ще могат да посещават регионалните ни музеи през уикенда. Със заповед на кмета се променя работното време на уредниците. Те ще почиват само в понеделник.

 

В/Р

 

Тема: Музеите отварят врати в събота и неделя

 

Промяната в работното време на музеите става от първи май.

Синхрон: Петя Гогова- заместник- кмет на Пловдив

По този начин общината цели да привлече повече туристи и средства.

Синхрон: Гогова 2

Промяната става и по желание на туроператорите работещи на вътрешния и международен пазар.

 

КАШ

СЪДЪТ НА ФОКУС

 

БЛАНК

 

 

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която осъди на по 4 години  11 месеца и 29 дни  затвор 17-годишния Стайко Благоев и Спас Цончев - на 16 години. Двамата убиха на 16 януари миналата година 82-годишния Марин Деков за 6 лева.

Непълнолетните са приятели отдавна. На 15 януари двамата пили вино до обяд на другия ден и към 14 часа влезли в дома на Деков.

По това време възрастният мъж спял, но се събудил. Двамата се нахвърлили върху него, съборили го на пода  и му нанесли множество силни удари с ритници в гръдния, кош, гърба и краката, като го удряли и с юмруци в лицето и тялото. Питали го къде са му парите, а той им казал, че няма и започнал да ги моли „Отидете си с мир". След като откраднали последните пари на Деков, сумата от 6 лева, скъсали телефонния кабел и избягали.

След жестокия побой Марин Деков починал. Той бил открит на следващия ден от сина му, който отишъл да го посети. Двамата бяха задържани същия ден от полицията.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Устойчив ръст на трудовите злополуки за първото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата отчете началникът на областната инспекция по труда в Пловдив Атанас Чернаев. На 28 април, за 2-ра поредна година, инспекцията, синдикатите и работодателските организации от региона ще отбележат Световния ден за безопасен труд, като държавният орган е осигурил награди и стимули в четири категории – за предприятия, мениджъри, специалисти по охрана на труда и изтъкнати работници.

 

В/Р

 

Тема: За 4 месеца – 4 трудови злополуки с фатален край

 

За съжаление трудови злополуки продължава да има.

Синхрон – 1 Атанас Чернаев – директор на областната инспекция по труда

Системата за управление на здравословните и безопасни условия на труд се състои в предприемане на мерки за по-голяма сигурност в целия процес. Най-често срещаните пропуски са в икономическите дейности, в които има най-много рискове.

Синхрон  - 2 – Атанас Чернаев

Честването на Световния ден за безопасност и култура при работа ще се проведе на 28 април в фирма Либхер Хаусгрите Марица село Радиново, под патронажа на областния управител инж. Иван Тотев.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566405
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930