Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 17:34 - Новините от 3 май 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  3 май 2011г.

Вторник

 

 

 

 

Японска нинджа а-ха да тръшне Славчо Атанасов на пода на кметския кабинет!

Подробностите – в края на емисията!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  3 май.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Приемно семейство спасява пеленаче. Биологичната майка на бебето с тежко заболяване. Детето е спасено благодарение на пловдивския център за работа с деца и приемни семейства.

 

В/Р

 

Тема: Приемна майка спасява пеленаче

 

Северина е на 28 години. Наскоро докторите й откриват неизличимо заболяване. Предсстоят редица тежки операции. Насдтаняват я в детския комплекс „Младост”, построен от фондация „Бъдеще за България”. Невръстното й дете обаче е заплашено от липса на родителска грижа. До 10 януари тази година.

Синхрон: Северина- биологична майка

46- годишната приемна мвайка Станимира и нейният 11 годишен син Иво също искат второ дете у дома.

Синхрон: Станимира – приемна майка

Вече 9-месечният Алехандро свиква в новото семейство.

Синхрони

Двете майки на Алехандро и до ден днешен поддържат контакт.

Синхрони

11- годишният Иво пък признава, че всичките му приятели и преподаватели от училището вече обичат по- малкото му братче.

Синхрон: Иво

Макар и в приемно семейство , с нова майка и нов брат, малкият Алехандро не забравя и родната си майка.

Синхрон: Северина

Без значение каква ще е съдбата на Северина, ако един ден тя оздравее и си върне детето, няма да лиши малкия Алехандро и от грижата на майка му Станимира.

Синхрон: Северина

Станимира и Иво много искат да имат още някой вкъщи. Станимира е убедена, че професията „приемен родител” е нейното призвание. Тя дори дава рецепта за всички които искат да я последват.

Синхрон: Станимира

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Със 100 000 лева глоба беше заплашена днес независимата общинска съветничка Дани Каназирева. Заканата й беше отправена от кмета на район „Северен” доктор Ина Филипова. Поводът  - разлепени агитационни материали на нерегламентирани места.

 

В/Р

 

Тема: Ина плаши Дани с глоба

 

Атаката на Ина Филипова срещу Дани Каназирева е по повод разлепени агитационни материали на партия „Съюз за Пловдив” срещу незаконните такси в града.

Синхрон: Ина Филипова- кмет на „Северен”

Кметицата беше категорична, какво трябва да очаква лидерът на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева.

Синхрон: Ина Филипова- кмет на „Северен”

Според нея глобата за залепен стикер е 100 лева. В района имало 1000 гаража. Така, че очакваната санкция за партията е сто бона.

 

БЛАНК

 

 

Лидерът на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева категрично отхвърли обвиненията на районния кмет. Според нея местата, където е имало неправилно залепени агитационни материали вече са почистени. Според Дани Каназирева атаката на Ина Филипова е на личностна основа.

 

В/Р

 

Тема: Дани: Ина, изчисти се от трафопостовете !

 

СИНХРОН: Дани  Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив”

 

БЛАНК

 

 

За двеста деца родени преди три години в район „Северен” тази година няма да има места в детските градини. Това алармира днес кметицата Ина Филипова.

 

В/Р

 

Тема: Недостигат места за 200 деца в ДГ в „Северен”

 

До две седмица ще стане ясно кои деца са приети в детските градини в район „Северен”. За около 200 деца обаче няма да има място в тях. Това е съдбата на родените преди три години.

Синхрон: Ина Филипова- кмет на „Северен”

Първата й задача към новия кмет на Пловдив щяла да бъде да поиска построяването на нова детска градина в район „Северен”.

 

БЛАНК

 

 

По този повод кметът Славчо Атанасов реагира с думите, цитирам: „ Къса е паметта на тези, които казват, че сега в Пловдив има проблем с местата в детските градини. Безспорно, няма как всяко дете да е в градината до блока, в който живее, но пак твърдя, че Пловдив е сред малкото градове, в които бройките за децата все пак са достатъчни. Само в този мандат открихме пет нови детски градини и се строят още две, което не се е случвало от 20 години.” Край на цитата.

 

БЛАНК

 

Пропадащата детска градина „Чучулига”, чието трагично състояние неведнъж сме ви показвали в новинарските ни емисии, ще бъде основно ремонтирана за близо 450 000 лева. Това обяви по-късно днес кметът Славчо Атанасов. Други 100 000 лева се отпускат за ремонта на детска градина „Дружба”.

 

В/Р

 

Тема: Ремонтират ЦДГ „Чучулига” и „Дружба”

 

Проблемът с пропадането на детска градина „Чучулига” идва още от строежа й. Тя е издигната в район с нестабилна почва. В резултат сградата пропада и се пропуква, канализацията се размества и поддава, а дограмата се отделят от корпуса. Същият проблем е бил отстранен в съседната детска ясла номер 30. Кметът на район „Централен” Райна Петрова нееднократно алармира за тежкото състояние на градината. 166 деца са записани в „Чучулига”. Отпуснатият близо половин милион лева би трябвало да реши проблема. За сравнение – строежът на една нова детска градина с подобен капацитет струва 3 милиона лева, които включват и пълното й оборудване и мебелиране. С други 100 000 лева ще се обнови ЦДГ „Дружба” в район „Западен”. Там Славчо Атанасов също подписа документите за стартиране на обществена поръчка. Ако няма обжалване, ремонтите могат да започнат след два месеца и да се използва летният сезон с по-слаба посещаемост, обясни кметът. Парите за ремонта на двете градини са налични в специзлизирания общински фонд, в който се натрупват пари от приватизация с цел да се харчат за ремонти на детските градини, увери кметът.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Двама души са били арестувани снощи в Акция „Хиените” във Велико Търново, като част от разбитата група за кражби на луксозни БМВ-та. Това съобщи днес директорът на областната полиция старши комисар Тодор Чонов.

 

В/Р

 

Тема: Арестуваха още 2-ма в акция „Хиените”

 

В неделя сутринта полицията получава предварителна информация, че автоджамбазите ще направят нов удър на луксозни автомобили. Крадците присвоили джип, паркиран пред хотел във Велико Търново, а след това се отправили към Пловдив, където откраднали още една луксозна кола. Полицаите ги засекли край Пазарджик. При акцията заподозрените са оказали остра съпротива.

Синхрон – 1 – ст.комисар Тодор Чонов

Лицето се опитало да премине през барикадата от полицаи. Стигнало се е до стрелба. Приакцията са пострадали 3-ма полицаи - един от „Криминална полиция” и двама от спецчастите.

Синхрон – 2 ст.комисар Тодор Чонов

Автоапашите са отваряли луксозните автомобили само за 28 секунди, като за целта са използвали специализиран софтуер. Според статистиката от началото на 2010 г. досега от Пловдив и региона са били откраднати 40 автомобила от марката БМВ, като по старите коли са били разфасовани за авточасти.

КАШ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567808
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930