Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2011 17:15 - Новините - 04 Май 2011г. - Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ –  4 май 2011г.

Сряда

 

 

 

 

Който не учи, няма да…гласува.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  4 май.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

БЛАНК

 

 

На 15 май ВМРО – НИЕ организира национален митинг-събор под наслов „Искаме бъдеще”. Тогава ще бъде поставено началото на подписка с искане за въвеждане на образователен ценз за гласуване чрез промяна на Конституцията.

В/Р

 

Тема: ВМРО – НИЕ организира митинг-събор под надслов „Искаме бъдеще

 

Според Петко Атанасов не е редно хора, които не могат да четат и да пишат да определят съдбата ни за няколко години напред.

Синхрон – 1 Петко Атанасов – председател на ВМРО-НИЕ

От ВМРО-НИЕ обмислят идеята за връщане на задължителното гласуване, като, според тях, по този начин ще се реши проблемът с фантомното гласуване. От партията коментираха още, че до края на месеца ще бъде ясно кой ще бъде кандидатът им за президент.

Синхрон – 2 пак той

Все още не е ясно дали настоящият кмет на Пловдив Славчо Атанасов ще се кандидатира за втори мандат. От партията обаче изключиха вероятността той да бъде кандидатът им за президент.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

Независимо какъв цвят ще са прогнозните синоптични кодове за валежите, вече няма опасност Марица да наводни Пловдив. От обраслата доскоро по коритото на реката гъста джунгла няма и помен. Днес кметът Славчо Атанасов инспектира как е свършена работата по почистването.

 

В/Р

 

Тема: Изкорениха джунглата от Марица

 

Избуялата по коритото на Марица растителност, сравнявана от кмета с джунглата на Амазонка е изкоренена в протежение на всичките 5 км и 120 м, за които отговаря общината.

Синхрон 8 и 9 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Синхрон  10 – Димитър Пейчев, собственик на „Тракия – РМ”

Другите средства в размер на около 2,5 млн. лв. фирмата-изпълнител е осигурила чрез банков кредит. Димитър Пейчев има уверението и на областния управител Иван Тотев, и на Министерския съвет, че те ще му бъдат възстановени до края на годината. Той има и друга мотивация да свърши работата.

Синхрон  11 – Димитър Пейчев, собственик на „Тракия – РМ” 

/Последни думи -  … и ще си бъда в Пловдив/

 

БЛАНК

 

 

Почистването на реката е само първата стъпка към един нов неин образ, за който отдавна се обсъждат различни идеи. Утре те ще бъдат разгледани на Експертен съвет в общината. 

 

В/Р

 

Тема: Превръщат Марица в атракция?

 

Синхрон 1 и 2 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Измежду многото проекти ще се избира най-добрият, не е изключено да се търси  публично-частно партньорство. Кметът също има идеи.

Синхрон 3 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Каквото и да се реши, отсега е ясно че ще са нужни много пари, за които ще се кандидатства по европейски програми.

 

БЛАНК

 

 

Трима от превозвачите, обслужващи линиите от масовия градски транспорт – „Хебросбус”, „Меритранс” и „Автотранс”, са изпратили до премиера Бойко Борисов жалба срещу градската управа, че толерирала фирма „Градски транспорт”. Това съобщи кметът Славчо Атанасов, припомняйки, че преди около година подобно оплакване до министър-председателя беше адресирал именно нейният собственик Ангел Батаклиев.  

 

В/Р

 

Тема: Превозвачи се жалват на Бойко Борисов

 

Заради жалбата до Бойко Борисов тогава общинският съветник от БСП Ангел Батаклиев си навлече гнева на своите. Кметът Славчо Атанасов припомни.

Синхрон 4 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Кметът зове проверките да не престават.

Синхрон 5 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Славчо Атанасов не се интересувал от личните отношения между превозвачите.

Синхрон 6 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Едно е сигурно.

Синхрон 7 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

/Последни думи - … няма да позволя билетчето да се повиши/

 

БЛАНК

 

 

Завихрилият се вчера задочен спор между председателя на Общинския съвет Илко Илиев и областния управител Иван Тотев заради върнатата за прегласуване в местния парламент Наредба № 2 и концесията за старата Гребна база продължи и днес. 

 

В/Р

 

Тема: Илко Илиев кани Иван Тотев на сесия

 

Председателят Илко Илиев не бил убеден от аргументите на областния управител Иван Тотев за връщане на важните за града решения.

Синхрон 12 – Илко Илиев, председател на Общинския съвет

Председателят попита директно.

Синхрон 13 – Илко Илиев, председател на Общинския съвет

Илиев покани Тотев на предстоящата сесия.

Синхрон 14 – Илко Илиев, председател на Общинския съвет

/Последни думи – …искам да чуя неговата позиция/

 

ПОСТБЛАНК

 

 

В излъчено снощи интервю за ПОТВ областният управител Иван Тотев обоснова връщането на двете решения. Тази вечер в „Акценти” ще ви запознаем с гледната точка на председателя на Общинския съвет Илко Илиев.

 

БЛАНК

 

С писмо до медиите кметът на район „Южен” Александър Колев казва: Цитирам - „Продължават спекулативните изказвания и публикации в медиите на Славчо Атанасов и неговия екип относно цената на асфалтовите кръпки, извършвани от новосформираното звено към ОП „Жилфонд“, с което заблуждават уважавани журналисти, а от там и гражданите на гр. Пловдив. Неаргументирано и с липса на организационна култура се коментира цена между 12 и 15 лв. за кв. м. за запълване на дупки. В същото време се говори как в районите досега се е работило на 30 – 40 лв. Това е поредният предизборен балон, изпълнен с бодливи лъжи, които скоро ще пропукат заблудата. За съжаление най-вероятно няма да е последният.” Край на цитата. В писмото си районният кмет аргументира своята позиция с поредица от факти –пълният текст на писмото може да се прочете в нашия сайт – ПОТВ.ЕУ

 

БЛАНК

 

 

Пловдив се стяга да отпразнува 66-годишнината от победата над хитлеро-фашизма. И тази година тържествата ще са под патронажа на кмета Славчо Атанасов.

 

В/Р

 

Тема: Качваме се на Альоша за 9 май

 

Макар че от понеделник кметът излиза в отпуска, за да  свърши, по признанието му, някои семейни дела, той ще прекъсне почивката си, за да се изкачи на 9 май на Альоша.

Синхрон 16 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Тържеуството ще започне в 19 ч.

Синхрон 15 и 17 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Митрополит Николай ще отслужи панихида в памет на загиналите, ще бъдат поднесени венци и цветя.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565379
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930