Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2011 15:25 - Новините - 5 май 2011г. - Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1315 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 5 май 2011г.,

Четвъртък

 

 

 

 

Днес по японски тертип пуснаха водопровод, утре – по същата технология може и метро да си направим.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  5 май.

 

БЛАНК

 

 

83 метра канализационен тръбопровод с диаметър един метър бе подменен чрез уникална японска технология в Пловдив. На специална демонстрация, за първи път в страната, монтажът на тръбите бе извършен без да се разкопава улицата.

 

В/Р

 

Тема: Уникална японска технология демонстрира ВиК

 

Технологията представлява безизкопно реновиране на стари канални системи.

Синхрон – 1 Ганчо Христов – строителна механизация Казанлък

За преминаването на 80 метра са необходими от 4 до 5 часа, което е в пъти по-малко в сравнение с изкопните дейности. Технологията излиза по-удобна и по-лесна.

Синхрон – 2 Иван Тотев – областен управител на Пловдив

Областният управител коментира още, че в Пловдив се очаква реализацията на голям воден цикъл. Тези технологии могат да се използват по най-добрия начин. Специално за демонстрацията пристигна посланикът от Япония за България – Макато Ито и представители на японската фирма.

 

БЛАНК

 

 

Областният управител Иван Тотев коментира прогнозите си за предстоящите местни избори.

 

В/Р

 

Тема: Иван Тотев: Категорична победа на ГЕРБ на местните избори

 

Синхрон – 1 Иван Тотев – областен управител на Пловдив

На въпрос той ли ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, Тотев отговори:

Синхрон – 2 пак той

Областният управител нямал практика да споделя своите лични  терзания публично. Правел го само в семейството си.

                

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Един милион лева спечели общината за проекта „Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Той е изключително важен, тъй като без интегрирани планове в бъдеще Пловдив не би могъл да кандидатства по много по-мащабни европейски програми. Припомняме, че съвсем скоро беше спечелен и проекта за предотвратяване на наводнения на река Марица на стойност близо 2 млн. лв.

 

БЛАНК

 

 

Работна група от архитекти, еколози, инженери, ландшафтни експерти и външни специалисти начело с главния архитект на Община Пловдив Румен Русев ще изработи техническо задание за разработване на план за управление на река Марица. Решението бе взето днес на срещата за създаване на цялостен план за реката, обяви главният секретар на общината Борислав Инчев.

 

В/Р

 

Тема: Търсят новото лице на Марица

 

Подобна стратегия според кмета Славчо Атанасов никога не е имало. В нея ще бъдат набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки. Най-важното засега е реката да бъде чиста и безопасна, но, следвайки изработения план, ще започне  изследване на местата, на които ще е възможно да бъдат създадени територии за отдих, разходки и спорт. Експертите припомниха, че на територията на Пловдив в река Марица има обособени 2 участъка, които са определени като защитени зони по „Натура 2000” и по програмите за биологично разнообразие.

Техническото задание за план за реката би трябвало да се изготви до края на август с участие на специалисти извън общината. В най-близко бъдеще ще се търсят възможности да бъдат доизградени пешеходните алеи по продължението на двата бряга на реката в Пловдив. Ще бъдат монтирани допълнително пейки и кошчета за боклук.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Служител на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив е задържан при получаване на подкуп. Вчера около 16.30 часа при специализирана операция на служители от отдел „Борба с организирана престъпност” под ръководството на Окръжна прокуратура и със съдействието на Териториалната дирекция на ДАНС Пловдив край пътя Пловдив-Скутаре е задържан  47-годишен служител на ТД на НАП Пловдив в момент на получаване на подкуп от 500 лева. Сумата той е поискал във връзка с извършена оперативна проверка във фирма на пловдивчанин с цел избягване на съставяне на акт за административно нарушение в обекта. Служителят е задържан в ареста за 24 часа.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

С тържествен водосвет, отслужен в параклиса в двора на Хирургиите на „Пещерско шосе”, медиците от Университетската болница „Св. Георги” почетоха своя официален празник, който е утре. На Гергьовден се чества основаването на болницата през 1879 г. в подножието на Джендем тепе, на мястото на лазарета от Руско-турската освободителна война.

 

В/Р

 

Тема: Университетска болница празнува на Гергьовден

 

Със своите над 1340 легла, дейности по абсолютно всички клинични пътеки и с уникални звена като неврохирургия, лицево-челюстна и пластична хирургия, инвазивна кардиология и кардиохирургия, Университетска е най-голямата болница в страната.

Синхрон 1 – доц. Карен Джамбазов, изп. директор на УМБАЛ „Св. Георги”

В момента се работи по различни проекти, с които да се кандидатства за финансиране по европейски програми. Ще бъдат изградени няколко съвременни центъра за оперативно лечение и за лъчетерапия.

Синхрон 2 – доц. Карен Джамбазов, изп. директор на УМБАЛ „Св. Георги”

Това ще е единственият център в страната, който ще разполага с два високотехнологични апарата за лъчетерапия и два линейни ускорителя. Към тях ще има планираща система и компютърни томографи, които дават изходните данни.

Синхрон 4 – доц. Карен Джамбазов, изп. директор на УМБАЛ „Св. Георги”

Готов е проектът за спешното отделение, който преди приемането му ще бъде обсъден във всички болнични звена.

Синхрон 3 – доц. Карен Джамбазов, изп. директор на УМБАЛ „Св. Георги”

/Последни думи – … до две години/

 

БЛАНК

 

 

Пловдив е единственият български град освен София, който генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун ще посети по време на започващата днес  официална визита в нашата страна по покана на министър председателя Бойко Борисов. Бан Ки-Мун ще разгледа обекти в стария град, някои от които са финансирани от ЮНЕСКО. Подробности за посещението – от областния управител Иван Тотев, който ще е домакин на генералният секретар на ООН при гостуването му под тепетата.

 В/Р

 

Тема: Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун пристига в Пловдив

 

Синхрон – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

 

БЛАНК

 

 

Юбилеен концерт по случай 75 години от създаването на СОУ „Любен Каравелов” се състоя в Драматичен театър Пловдив. Гости на тържеството бяха Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, Ансамбъл „Тракия” и АМТИИ.

 

В/Р

 

Тема:  СОУ „Любен Каравелов”отпразнува 75-годишен юбилей

 

Училището е създадено през 1936 г. като начално.От 1997 г. става средно с профил „Народна музика”-специални паралелки.Техен създател е тогавашният учител по музика Кирил Цветилов.От това време води началото си и ансамбъла към училището „Тракийска младост”.Фолклорните формации на Ансамбъла са многобройни: 3 народни хора , 5 оркестъра , 7 камерни- вокални и инструментални групи , 2 танцови състава. В тях  под формата на извънкласни дейности  се обучават 180 ученика.

Училището е базово към АМТИИ-Пловдив.Сред музикалните среди е известно като пловдивската школа „Любен Каравелов” за народни изпълнители-музиканти и певци.Негов директор от 15 г. е г-жа Славка Щерева.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566578
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930